Copy

Marts 2022

Kommende turneringer

26.3. Afslutningsturnering Vest - Ny i kalenderen
2.4. Afslutningsturnering Øst - Ny i kalenderen
17.4. Påsketurnering CCT
14.5.  18. Svendborg Juleturnering
21.5.  Bussen Open 4.0 
28.5. Hajfri Hygge 12.0
10./12.6.  Hampen Open 2022

Månedens mantra

Af Lene Espersen

Jo bedre en spiller er, jo mere sandsynligt er det, at han får et godt rul på en hvilken som helst tur; Gode spillere ruller godt, fordi de har gjort sig umage for at opstille positioner, hvor så mange rul som muligt er gode rul.
 
- Walter Trice

Michael Larsen bliver årets spiller 2021

Af Pernille Rosendal, formand for DBgF

Michael "Mik" Larsen i dyb koncentration
Foto: Ulrik Andersen
2021 har været præget af Corona og få store backgammon turneringer. Alligevel har der været spillere, der har vist højt niveau og opnået store resultater. Derfor har bestyrelsen besluttet, at 1078 Michael Larsen (Mik) får prisen for at vinde Danmarksmesterskabet for anden gang og kvalificere sig til landsholdet i 2021.
Stort tillykke Mik!

For 2022 udarbejder Sekretariatsleder Erik Sommer en liste med turneringsresultater, som vil danne grundlag for ”Årets Spiller 2022”.

Bjørn Kroghsbo vinder hædersprisen 2021

Af Pernille Rosendal

Bjørn Kroghsbo er dygtig til at organisere online-turneringer
Foto: Dan Jørgensen
Hædersprisen 2021 går til 2901 Bjørn Kroghsbo!
Der kom i alt 78 stemmer hvoraf 54 til Bjørn, 24 til Esben.
I indstillingen af Bjørn står der allerede hvorfor han blev indtillet, så her er nogle at de kommentarer der fulgte stemmeafgivelsen:
  • Jeg stemmer på, og helt uden at være i tvivl, på Bjørn Kroghsbo. Bjørn vil kun DBgF det bedste, og det kan man mærke når han taler og skriver om vores sport, backgammon. Han har altid en storisk ro over sig og en selvfølgelighed. Han er altid lyttende, også når han er uenig. Man kan altid regne med en faglig og velfunderet mening om tingene fra Bjørn. Og så har jeg sjældent oplevet Bjørn vred. Og når han bliver vred, er det fortsat med rolig stemme dog med fed understreg på, så man alligevel ikke er i tvivl om hans mening om den sag. Bjørn er set med mine øjne en synlig uvurderlig force I DBgF s landskab.
  • Håber du vinder den flotteste pris man kan få.
  • Fordi han sørger for Månedlig Hero – en voksende og yderst fornøjelig turnering der samler os alle i Corona (og ikke Corona) tider. Og fordi han fortjener det for al det arbejde han konstant gør for forbundet. Og så ser han lækker ud i blå :wink:
  • Jeg vil gerne give Bjørn Kroghsbo min stemme for hans store indsats og arbejde.
Stort tillykke til Bjørn!

Philip Hayles vinder Munkebjerg Open

Af Taus Bøytler
Oversættelse: Sally Larsen

Til venstre: Vinder Philip Hayles
Til højre: Runner up Kasper "Crap" Nielsen
Fotos: 1st Poker.dk
I 2020 tabte han semifinalen i mesterrækken til Munkebjerg Open til den tidligere rangliste-etter Kasper Nielsen. Men i år tog han revanche, da selv samme modstander ventede i finalen.

Philip Hayles sejrede og kunne efterfølgende lade sig hylde som vinder af mesterrækken til dette års udgave af Munkebjerg Open.

Nyhedsbrevet har mødt den skrappe vinder.

Hvad er det fedeste ved at vinde Munkebjerg Backgammon?

Philip: "Det bedste ved at vinde Munkebjerg er bare, hvor sjovt det var at være med.

Vi spiller ikke meget mere os gamle Aalborg Nice Dice gutter. Siden 2006 har turneringen i Munkebjerg mere eller mindre været det eneste backgammon, vi fik spillet. Men at træde ind på Munkebjerg, er på så mange måder som i gamle dage, med mange af de samme ansigter, samt andre vi har lært at kende igennem turneringen.

Vi spillede meget i Aarhus før i tiden, og det er altid dejligt at se gutterne og guttinderne igen. Louisa og Inga afholder en fantastisk turnering, og de er begge behagelige og sjove.
"


Kasper Nielsen (tv) har netop tabt finalen til Philip Hayles

I finalen vandt du over Kasper Nagel Nielsen, der vandt turneringen i 2020. Hvordan oplevede du den kamp?

Philip: "Jeg spillede imod ham for 2 år siden i semifinalen. Han virker som en flink fyr, så jeg var afslappet - måske en smule for meget. Jeg nød det. Jeg var ikke nervøs eller stressede på nogen måde.

Faktisk, da jeg så livestreamen af kampen dagen efter, var jeg meget mere anspændt og hovedrystende over mange af de beslutninger, jeg havde truffet bare cirka 24 timer tidligere. Jeg vidste, jeg havde gjort det, men var ikke længere enig.

Jeg spillede alt for hurtigt. På et tidspunkt laver jeg et ulovligt træk, der var til min fordel. Jeg ville ønske, at vi havde set optagelsen og rettet det, men det tænkte jeg ikke engang på i øjeblikket. Det var uheldigt.

Alt i alt har jeg nydt at bruge taktikken: "spil dit bedste og se hvad der sker". At spille imod en der er så god som Crap, gør det nemmere at spille på den måde.

Jeg følte, jeg havde mulighed for at tage mere og samtidig double mere aggressivt (hvilket jeg kunne havde gjort bedre), så det var en sjov kamp.

Jeg var temmelig heldig med terningerne, hvilket helt sikkert gjorde det sjovt og mere afslappet for mig.
"


En blandt mange spændende positioner fra finalen

Hvordan vil du evaluere Casino Munkebjerg Vejle som spillested?

Philip: "Jeg kan godt lide det. Alle de mursten. Der er nok personale, og de er hjælpsomme. Morgenmaden er udmærket og smukke omgivelser, også selvom det er koldt.

Der er rigeligt plads til at spille på, belysningen er god og den slags ting. Jeg er altid ivrig, når turneringen nærmere sig, og så den faktor, at det ikke så langt væk er også en del af det.
"

Hvordan er din taktik til en stor turnering som Munkebjerg Backgammon? Går du tidligt i seng, så du står skarpt næste morgen?

Philip: "Overhovedet ikke. Nice Dice har altid haft den filosofi at gammon skal først og fremmest være sjovt, og for os betyder det altid øl og så videre.

Det er en weekend væk hjemmefra, og vi er opsat på at få så meget sjov ud af det, som vi kan. Vi er ældre nu, så det går lidt langsommere, men vi forsøger.

Jeg tager det ikke for alvorligt. F.eks. igennem hele turnering talte jeg pips 1 gang og differencen var måske 2,5 gange. Jeg er ikke særlig god til det, og det minder for meget om arbejde. Arbejde er ikke sjovt.
"


Der var bounty på at slå Brian Klindrup. Det gjorde Philip Hayles, der efterfølgende kunne klæde sig ud som pirat

Til sommer bliver VM i backgammon i Monte Carlo arrangeret af Marc Olsen og co. Har du planer om at blive verdensmester?

Philip: "Nej. Det ville være et dårligt væddemål. Jeg deltog i 2002 eller 2003 og nåede frem til runden af 32, men jeg ejer ikke engang XG til pc'en. Jeg deltager i Hampen Open i år og tør også vædde med, at jeg er med til Munkebjerg næste gang. Det er det."

Lodtræknings, mesterrækken - Munkebjerg Open 2022
De afgørende kampe

 

Torben Persson vinder også Munkebjerg Open

Af Taus Bøytler

Torben Persson (tv) vandt mellemrækken over Ulrik Andersen
Fotos: 1stpoker.dk og Birgit Jørgensen
Mens finalen i mesterrækken i Munkebjerg var en gentagelse af semifinalen fra 2020, var finalen i mellemrækken noget, der mindede om et lokalopgør. Her vandt Torben Persson fra Absalon over Ulrik Andersen fra Vesterbro Backgammonklub.

Nyhedsbrevet har talt med den dygtige og stolte vinder: Torben Persson.

Hvad er det bedste ved at vinde Munkebjerg Backgammon?

Torben: "Det var min første "rigtige" turnering og jeg var spændt, kendte ikke ret mange af deltagerne, og vidste ikke rigtig hvad jeg gik ind til. Er i gang med min første holdturnering i år, og er ved at lære spillet rigtigt at kende, og de reaktioner jeg selv får, når jeg spiller og blir pissed over igen at tabe i dmp eller den jubel, der opstår, når jeg kan mærke at nu er den der.

Jeg havde ingen forventninger til turneringen, udover at blive dygtigere til spillet, møde en masse mennesker, spise god mad og drikke vin og hygge med Julianna og Mette fra famous absa 2.

Så mit udgangspunkt var at gøre det så godt jeg kunne og forsøge at vinde den første kamp. At jeg så var så heldig at vinde Munkebjerg Intermediate var en fantastisk fornemmelse og et vildt boost til lysten og motivationen til endnu mere backgammon.  Samtidig en enorm forløsning af to intense dage med koncentration og mange vidunderlige mennesker.
"

Var du nervøs inden finalen mod Ulrik Andersen?

Torben: "Inden finalen mod Ulrik Andersen var jeg træt og kæmpede lidt med at finde den rette indstilling til kampen, og hvilken taktik jeg skulle lægge. Jeg var egentlig ikke nervøs, bare spændt og overrasket over at være i finalen. Var gået forholdsvis tidligt i seng og startede dagen med løb og træning på Munkebjerg, så jeg kunne være klar og ovenpå.

Men jeg havde svært ved at finde ind i den samme koncentrationsboble i finalen, som i de foregående 5 kampe. Jeg kunne simpelthen ikke finde den i de første partier, så jeg tog nogle pauser og fyldte snickers og cola på for at se om det hjalp, og det blev langsomt bedre.
"


En potteplante og lidt fredagsslik

Finalen blev spillet til 15 point, en matchlængde du aldrig havde prøvet kræfter med før. Betød det noget for din forberedelse?

Torben: "Jeg skulle spille min første 15 points match, men havde jo heller ikke spillet 11-points kampe før og de var jo gået godt. Så tanken om de 15 point og at nå dem først var ikke anderledes end de tidligere kampe, bortset fra der ikke var en kamp bagefter.

Jeg skulle aldrig ha’ doblet da jeg førte 13-9, men fornemmelsen var der, og jeg var som sagt grundlæggende træt, og jeg vandt kampen.
"

Var du på noget tidspunkt i løbet af turneringen tæt på at tabe og dermed ryge ud?

Torben: "Jeg kunne ha’ tabt alle mine kampe, men endte ud i at vinde dem. Havde generelt en ret stærk følelse, kald det fornemmelse indeni, der sagde “du kan godt”. Følte mig ikke på noget tidspunkt udspillet og havde hele tiden vinder fornemmelsen.

Men jeg var klart tættest på at ryge ud i kvartfinalen, da jeg spillede mod min holdkammerat Julianna. Det var en drabelig dyst, der svingede frem og tilbage og som kunne være gået begge veje.
"

Sejren i Munkebjerg gav dig dit første officielle DBgF-resultat. Hvad betyder det for dig?

Torben: "Nu står jeg pludselig med et trofæ og mit første officielle resultat i DBgF, og jeg synes, det er en ret cool fornemmelse, men det bedste ved Munkebjerg var klart at være der med min holdkammerater, alle de mennesker jeg mødte, der var sindssygt søde og at mærke det spark af motivation det også har givet.

Jeg skal klart til Munkebjerg igen næste år, gerne en finale med mere snickers og cola.
"

Backgammon London - The Memorial 2022

Af Jesper Mølgård

Et opgør fra første runde: Jesper Mølgård (tv) vs Peter Bennet
Fotos: Andrew Selby og Jesper Mølgaard
Da jeg begyndte at spille igen for 3 år siden, var et mål at spille nogle udenlandske turneringer. Det første år gik med at få nogenlunde styr på spillet igen og så lukkede alt ned, men nu åbner mulighederne igen.
 
Lyst til backgammon
Jeg havde sidste søndag lige booket hotel og fly til Venedig og havde derfor set hvilke udenlandske turneringer der var. Jeg bestemte mig mandag/torsdag at jeg ville til London og spille backgammon.
 
Jeg havde både lyst til at få spillet noget Backgammon og at få testet hvordan det er at rejse efter jeg er begyndt at sidde i min kørestol. Det sidste gik rigtig godt og var meget nemt, men det første gik ikke så godt.
 
Respekt for Danmark
Det jeg hørte flest gange når mine modstandere hørte jeg var fra Danmark, var shit i danskere plejer altid at være så gode. Dernæst begyndte mange at snakke om Nordic Open.
 
Så stor respekt fra mig til dem af jer som rejser rundt i verden og markere styrken i dansk backgammon.
 
Det var en meget professionel og velorganiseret turnering med rutinerede kræfter, Andrew Selby, David Potter og Jill, som turneringsledere. Synlig oversigt på nettet hvem der var tilmeldt og direkte mails med relevant information efter man var tilmeldt.
 
Et mørkt baglokale uden vinduer
Turneringen forløb med en superjackpot fredag aften, 64 deltagere i main lørdag/søndag og 2 separate intermediate turneringer lørdag og søndag idet en del kun ønskede at spille en dag. Turneringsformatet var selvudviklet og en form for 3-eliminationsformatet, men meget velfungerende og flere muligheder for at spille sig tilbage til main selvom man havde tabte en kamp.
 
Spillestedet var et hotel centralt placeret i London. Et lidt mørkt baglokale uden vinduer som aldrig var gået i Danmark, men sådan tror jeg bare det er i London hvor alle kvm skal udnyttes.
 
Jeg kan varmt anbefale denne turnering og jeg fornemmede at mange andre turneringer i England kører på samme måde.
 
Færre kvinder
Sammenlignet med Munkebjerg havde turneringen samme størrelse, deltagerne var lidt ældre og der var færre kvindelige deltagere.
 
Turneringerne kræver medlemskab eller et 5 pund ekstra fee fra turister som mig. Medlemskabet koster 25 pund pr år.
 
Pipcount kan være svært
Om søndagen kom James Vogel forbi og holdt en quiz med udgangspunkt i hans nye bog og der var også mulighed for at købe hans ny bog og få den signeret, hvilket jeg naturligvis gjorde.
 
Pipcount kan være svært, men det blev absolut ikke nemmere når jeg allerede efter 2 dage i London begyndte at tælle på engelsk.
 
Steve Bibbi vandt turneringen
Finalen i main blev spillet mellem Steve Bibbi og Catalin Bucur med Steve som vinder.
 

Den glade vinder: Steve Bibbi
 

Catalin Bucur i en indledende runde
 
Se med på YouTube
De mangler også en ekspert der kan sikre at live stream fungerer. Simon Barget kommenterede kampen live, men jeg tror aldrig det kom til at fungere ift dem der så kampen live. Som jeg forstod det samler de efterfølgende live stream og kommentarer og lægger det på UK Backgammons Youtube.
 
Next stop: Svendborg og Hampen
For at blive i Thomas Tenlands beskrivelse af New York så kan jeg også sige, at London er en fed by og det var en dejlig oplevelse med en udenlandsk turnering, men jeg glæder mig allerede til både at opleve Svendborg og Hampen i løbet af foråret.
 

Masser af action i London
 

Endnu mere
 

Vinderne af intermediate, fra venstre: Liviu Ionescu og Merrin Rose sammen med Andrew Selby

 

NYHED 6: Optakt landsholdet

Af Taus Bøytler

Til venstre: Jess Danielsen
Til højre: Benjamin Lund
Fotos: Bjørn Kroghsbo
Om Danmark kommer til at sejle op ad åen er endnu uvist, men én ting er sikkert: Mandag den 4. april 2022 begynder verdensmesterskabet i backgammon for hold i Venedig. Her kan du se turneringsprogrammet.

Danmark stiller med hele to debutanter: Jess Danielsen og Benjamin Lund, der begge spiller for Mama Boyz i elitedivision. Nyhedsbrevet har talt med de to holdkammerater om deres forventninger til turneringen.

Først giver vi ordet til Jess Danielsen.

Hvad er dine forventninger til det kommende VM for hold?

Jess: "Det bliver utrolig spændende at spille VM for hold. Jeg glæder mig til hyggen med de andre spillere, god mad, og en masse backgammon. Jeg håber, vi når langt i turneringen, og jeg skal da gøre mit, men det kræver også en stor portion held i et forventeligt skrapt felt."

Hvad betyder det for dig, at du har spillet dig på det danske landshold i backgammon?

Jess: "Det er først og fremmest en stor ære at være en del af det danske landshold. Det har længe været et af mine mål, og jeg har flere gange været snublende tæt på, så det føles skønt endelig at komme på holdet. Det er egentligt ikke fordi jeg har forbedret mig, men en række omstændigheder gjorde at mine evner rakte i år."

Hvis du var et backgammonslag, hvilket slag var du så - og hvorfor?

Jess: "Det må være 44, da jeg føler mig heldig i livet, og med en masse muligheder."

Og herfra videre til næste levende billede: Benjamin Lund.

Hvad er dine forventninger til det kommende VM for hold?

Benjamin: "Forventeligt bliver der hård konkurrence og forhåbentlig spil på højt niveau. Jeg håber mange lande deltager og sender deres bedste spillere. Det sjoveste er altid at konkurrere mod de bedste.

Danmark har jo klaret sig virkelig godt til hold VM mange gange, så arven er tung at løfte, men ambitionen må selvføgelig være at komme hjem med medaljer.

På holdet kender vi jo alle hinanden, og målet må derfor være at vi med en god team ånd og indsats, hjælper hinanden og skaber de rette betingelser, så alle kan yde maksimalt under turneringen.
"

Hvad betyder det for dig, at du har spillet dig på det danske landshold i backgammon?

Benjamin: "For mig er konkurrencen med og mod de bedste det mest interessante. Herunder ikke mindst kampen for hele tiden at arbejde på at forbedre sit eget spil. At repræsentere Danmark og spille for landsholdet er for mig en ære, og jeg vil gøre mit yderste til turneringen.

Jeg har for nylig opnået et af mine mål, som var BMAB Grandmaster 3 (G3). Gennem længere tid har jeg arbejdet på mit spil og mener at have forbedret mig en smule, herunder min time management (...som en af de absolut langsomste spillere i forbundet, vil nogle mene at der heller ikke skulle meget til...). Nu er mit fokus selvfølgelig på det næste mål, G2.

I kvalifikationen til landsholdet havde flere af de bedste og tidligere faste landsholdsspillere desværre meldt afbud, herunder Lars Trabolt, Thomas Kristensen etc. (udover flere andre som ikke stillede op, såsom Gustav, Sander, Mads Andersen etc. etc).

Det åbnede så mulighed for at nye kunne kvalificere sig.
Danmark har virkelig mange gode spillere, og i kvalifikationen lå flere spillere ekstremt tæt, med kun ganske få beslutninger i forskel.
Overordnet var jeg tilfreds med mit spil de over 8 kvalifikationskampe, 7 gode kampe og en skævert. 6 vundne kampe ud af 8, og sammenlagt en median på omkring PR 3,45.

Men, men, men... der er stadig frygtelig meget at lære og MANGE ting at forbedre."


Hvis du var et backgammonslag, hvilket slag var du så - og hvorfor?

Benjamin: "Så vil jeg sige 54. Det er er slag, som særligt i early game (bl.a. 3rd roll) kan være tricky og giver nogle svære valg. Det kræver hårdt arbejde, men hvis man mestrer nuancerne kan det give gode fordele.

Sådan ser jeg også mig selv, ikke den mest talentfulde men gennem struktureret arbejde og ved at gøre sig umage kan der alligevel opnås en del.
Derfor er mit motto stadig: MUST study harder!
"

Følgende spillere skal repræsentere Danmark til VM for hold i Venedig:
  • Steen Mikkelsen
  • Thomas Myhr
  • Peter Friberg
  • Christian Munk-Christensen
  • Freddie Noer
  • Jess Danielsen
  • Benjamin Lund

Dansk Backgammonforbunds platforme

Følg os på W E B S I T E T
Følg os på W E B S I T E T
Skriv til os på E M A I L
Skriv til os på E M A I L
Følg os på F A C E B O O K
Følg os på F A C E B O O K
Bliv medlem af Dansk Backgammon Forbund
Meld dig til nyhedsbrevet her
Nyhedsbrevets redaktion
Taus Bøytler (ansvarshavende redaktør)
Lene Espersen (layout og grafik)
Sally Larsen (oversættelse)
Maria Bonke (korrektur)
Copyright © 2020 DBgFs  Nyhedsbrev - All rights reserved.

Frameld dig dette nyhedsbrev    Opdatér dine oplysninger






This email was sent to <<Emailadresse>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Dansk Backgammon Forbund · Backgammonvej 66 · København V 1600 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp