Copy
View this email in your browser
Nieuwsbrief Poort

Actieve cultuur in de Kustzone Poort

De ontwikkeling van Kustzone Poort komt in een nieuwe fase. Het gebied verandert de komende 10 jaar van een prachtig gelegen toevalligheid naar een bewust ingerichte ambitie: Stadsduin voor actieve cultuur.

De kwaliteiten van het gebied blijven bestaan en worden versterkt: de nabijheid van het brede en lange strand, de verre horizon, de centrale ligging in Nederland, horeca en watersportgelegenheden, de goede bereikbaarheid en de parkeervoorzieningen. Het Almeerderstrand wordt een aantrekkelijke plek waar je wordt verrast, waar altijd wat te doen is en daardoor een bestemming om met vrienden en familie een heerlijke tijd samen te kunnen doorbrengen.
 

Uniek in de regio

Almere groeit als stad. Maar een stad is méér dan wegen en gebouwen.
De mensen en de plekken waar zij graag komen geven de stad een identiteit. Plekken waar het bruist en leeft. Kustzone Poort/Duin is daarin uniek. Het is de plek waar strand, watersport en cultuur hand in hand gaan. Op het recent aangelegde nieuwe strand kunnen de komende jaren evenementen plaatsvinden. Bovendien wonen er steeds meer mensen in het gebied. Inmiddels zijn er ruim 1.200 woningen in DUIN opgeleverd en nog ongeveer 250 in aanbouw.
 

Ander karakter

Nu Vis à Vis zich definitief vestigt in de Kustzone, krijgt het gebied een ander karakter. In 2030 is het Almeerderstrand een onderscheidende plek in Almere én de metropoolregio vanwege verrassende actieve culturele en recreatieve programmering het hele jaar door, met landelijk bekende festivals en evenementen in de zomer. Op en rond het Almeerderstrand krijgen ondernemers de ruimte om activiteiten en faciliteiten te kunnen aanbieden. 
Het noordelijk deel van het Almeerderstrand en met name het toekomstige Meerstrand bieden veel mogelijkheden voor sport en waterrecreatie.
 

2022 tussenjaar ingebruikname nieuwe strand

Doordat het bestemmingsplan Poort Buitendijks nog niet is vastgesteld is er een WABO-procedure gestart voor het in gebruik nemen van het nieuwe strand voor evenementen. Dat betekent dat 2022 een tussenjaar zal worden, waarbij het Almeerderstrand nog gebruikt wordt voor evenementen en het nieuwe strand gebruikt wordt voor (strand)recreatie. Samen met de uitvoering van de werkzaamheden in het gebied vergt dit goede afstemming en zeker ook goede bewegwijzering, routing en communicatie om gebruikers van het strand en bezoekers van de huidige culturele, horeca en recreatieve partners (StrandLAB, Vis à Vis, Poortdok) en badgasten optimaal te faciliteren. Aan de organisatoren van de grote evenementen is, ook in verband met de onzekerheid rond corona, het voorstel gedaan om de evenementen te spreiden over twee dagen. Dit levert mogelijk één extra geluidsdag op.
 

Verdere informatie

We zijn van plan in het tweede kwartaal (als corona het toelaat) een fysieke inloopbijeenkomst in de DUINhal te organiseren voor alle bewoners en ondernemers van DUIN. Hier zullen meerdere gebiedspartners zich presenteren en een toelichting geven op actuele ontwikkelingen.
Voor de verdere culturele en recreatieve ontwikkeling van het gebied is Erica Haffmans als programmeur gestart. Erica is voor vragen, ideeën of suggesties te bereiken via egmhaffmans@almere.nl of 06-14861022.

Archeologisch onderzoek Pampushout

Tussen de Godendreef en het van Wagtendonkpad is in een strook van het Pampushout ‘wonen in het bos’ gepland. In deze strook (zie afbeelding) wordt binnenkort gestart met archeologisch onderzoek. Het betreft het eerste gedeelte van het gebied, later dit jaar volgt dan het overige deel.

Het onderzoek is nodig om te bepalen of er behoudenswaardige archeologie aanwezig is. Het onderzoek wordt gedaan met behulp van een kleine boor op rupsbanden. Het onderzoek vindt in fasen plaats. In deze fase wordt voornamelijk op de akker geboord en voor een klein deel in het bos.
De bosstrook blijft toegankelijk en er is weinig overlast te verwachten voor recreanten. Rond 9 maart wordt er gestart met het bepalen van de boorpunten. De planning is om rond 23 maart te starten met het eerste deel van het booronderzoek.

Twitter
Website
Copyright © 2022 Gemeente Almere, Alle rechten voorbehouden.

info@almere.nl

uitschrijven uit nieuwsbrief.

Email Marketing Powered by Mailchimp