Copy

Dag <<Voornaam>>, leuk dat je de Probaat nieuwsbrief leest! 


MAART 2022

Voorkomen is beter dan genezen

Als organisatie zou je natuurlijk het liefst willen dat je niet meer te maken zou hebben met uitval. Helaas ligt de waarheid wat anders. Anno 2022 vallen veel medewerkers uit als gevolg van een (te) hoge werkdruk, dreigende burn-out of een ongezonde werk-privé balans. 


Hoe ga je hier als werkgever juist mee om? Is een vraag die bij veel werkgevers speelt. ‘’Ik ga er niet naar vragen want dan wordt het alleen maar groter. Wat je aandacht geeft groeit’’ Echter is het onwijs belangrijk dat je medewerker zich gehoord en begrepen voelt. Het gebrek aan begrip is namelijk een trigger die de beleving van stress kan verergeren.  

Hoe ga je hier als werkgever mee om?

Verdiep je allereerst eens in de werkdruk factoren in jouw sector, organisatie en team. Door je hier alleen al bewust van te zijn en ze af en toe eens te benoemen, laat je zien dat je het erkent. Het kan verlichting geven aan werknemers die hier last van hebben. Ga daarnaast gewoon het gesprek aan. Stel je medewerker open vragen en durf eens écht dieper te graven. Door te erkennen wat de situatie is, jouw gedachten over hoe iemand zich zou moeten voelen los te laten en de juiste hulp voor je medewerker aan te bieden, kom je hier samen uit voordat uitval van toepassing is.
 

Interessant he? Vinden wij ook. 


We kunnen ons voorstellen dat je meer wilt lezen en leren over het voorkomen van uitval. Door op de groene button hieronder te klikken lees je een uitgebreid artikel over het voorkomen van uitval, geschreven door Drs. Jarno Holtman, Drs. Rogier Bergsma en Mr. Peter Raven. Over twee weken komt ook de Probaat Podcast online over voorkomen van uitval. Hierin geven we je gerichte tips hoe je als werkgever uitval voorkomt. Geen zorgen, we sturen je een reminder als de podcast online staat :)

Lees meer over voorkomen van uitval

Wat doet het huidige nieuws met je psyche?

De beelden en het nieuws van de oorlog in Oekraïne zullen niet aan je voorbij zijn gegaan. Gewonden. Jammerende kinderen. Onveilige situaties. Ze vliegen de hele dag aan je voorbij. Maar wat doet dit met je psyche? 

Hoe je op dit nieuws reageert, is afhankelijk van je coping mechanisme. Een logische reactie is vechten. Gewoon doen. Je ziet mensen in de actie schieten door zelf te gaan vechten of door hulp op te tuigen. Daarnaast zie je mensen mentaal vluchten. Vluchten naar mogelijke zekerheden. Bijvoorbeeld door diep in het nieuws te duiken en alles te weten te komen. Of je ziet mensen bevriezen. Verstijven. Negeren het het liefst. De reacties zijn allemaal op een bepaalde manier helpend. 

Dat dit iets met ons doet is heel logisch. Er is een oorlog slechts drie landsgrenzen verderop. Wat je kunt doen aan deze gevoelens? Met elkaar er over praten! Niet moeilijk, wel effectief.

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat we denken dat je er iets aan kunt hebben. Mocht je de nieuwsbrief liever niet ontvangen, dan kun je je hier afmelden.

Het gebruiken van de informatie uit deze nieuwsbrief geschiedt geheel op eigen risico van de gebruiker. U ontvangt deze e-mail omdat u zich hiervoor hebt opgegeven, of omdat u eerder contact met ons heeft gehad.

Onze contactgegevens zijn:
Probaat | expertisecentrum voor werkgeluk,
Euvelgunnerweg 25a, 9723CV Groningen, the Netherlands.

Copyright © 2022 Probaat, Alle rechten voorbehouden


Uitschrijven voor deze nieuwsbrief
Pas mijn voorkeuren aan voor deze nieuwsbrief

Email Marketing Powered by Mailchimp

WERKGELUK DOOR EENVOUD







This email was sent to <<Email Adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Probaat · Euvelgunnerweg 25A · GRONINGEN, Groningen 9723 CV · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp