Copy
NIEUWSBRIEF voor PROFESSIONELE HULPVERLENERS
Beste hulpverlener,

Het is midden maart en we kunnen de lente al ruiken. Gelukkig maar! Ontdek in deze nieuwsbrief wat we de komende periode voor jullie in petto hebben!
In deze nieuwsbrief:
Programma tot eind april
Snel wegwijs? Alle vorming is inhoudelijk ingedeeld volgens thema:

Algemeen - ADHD - Autisme (ASS)Cognitie & gedrag
Geestelijke gezondheid - Hersenletsel - InterculturaliteitLeerstoornis (Psycho)motoriek - Spraak en taal
Algemeen
ADHD
Autisme (ASS)
Cognitie en gedrag
Geestelijke gezondheid
Hersenletsel
Interculturaliteit
Leerstoornis
(Psycho)motoriek
Spraak & taal
Sig aanwezig op het VVL-congres - vr 18/03
Op vrijdag 18 maart gaat het jaarlijkse VVL-congres door in het ICC te Gent! Zoals elk jaar zal Sig aanwezig zijn met een stand.

Hier krijg je een deskundige uitleg over onze werking, vormingen én je kunt er verschillende publicaties inkijken o.a. Taalmaatjes: logopedische ouderbegeleiding bij kleuters en de MIX-serie (o.a. Globamix).

Daarnaast kan je ook info krijgen over de SKO-test.
 
 Werk mee aan wetenschappelijk onderzoek

Help wetenschappelijk onderzoek
mee vorm geven
Aan de Universiteit Gent start binnenkort een nieuwe studie naar predictoren van leren (en leerproblemen) bij vroeggeboren kinderen. Hiervoor zullen vroeggeboren kinderen onderzocht worden op de leeftijd van 5 à 6 jaar (3de kleuterklas), waarbij zowel domeingenerieke (zoals taal of executieve functies), domeinspecifieke (zoals fonologie of kennis van cijfers) als contextfactoren in kaart gebracht zullen worden. We hopen een groot deel van deze kinderen op te volgen tot in het eerste leerjaar, waar we hun academische vaardigheden zullen toetsen. De wetenschappelijke werking van Sig ondersteunt dit onderzoek.
 
We willen dit onderzoek graag vorm geven in samenwerking met maatschappelijke partners: ouders, scholen, maar ook hulpverleners die in contact komen met vroeggeboren kinderen. We zoeken dus therapeuten die werken met kinderen tussen 5 en 8 met leerproblemen/leerstoornissen (ruim gezien), waaronder ook vroeggeboren kinderen, en die even de tijd kunnen vrijmaken om samen met ons na te denken over het onderzoek. In eerste instantie gaat het om een vergadering van 1 à 1,5 uur (brainstorm), nadien brengen we alle inzichten samen en vragen we nog eens feedback over het volledige protocol (kan ook via mail). 

Doe je mee?  Laat je zeker niet afschrikken: we verwachten niet dat je een heel onderzoeksprotocol helpt uitwerken. We zijn vooral geïnteresseerd in je praktijkervaringen.

Heb je interesse om met ons mee te denken, of heb je vragen of opmerkingen rond dit onderzoek? Neem dan contact op met Jorn.Othmer@ugent.be en/of Petra.Warreyn@ugent.be. Geef deze oproep ook zeker door aan mogelijke geïnteresseerde collega’s. Alvast van harte dank!
Fb-pagina Sig
Instagram
LinkedIn Sig

© 2022 Sig vzw - www.sig-net.be - Sig is partnerorganisatie van de InclusieAmbassade vzw







This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Sig vzw · Pachthofstraat 1 · Gijzegem 9308 · Belgium