Copy
De Nieuwsbrief van deze week!
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief nr. 4 - vrijdag 23 september 2022
Agenda
26 sept - 7 okt 10 minutengesprekken 
4 okt Wiedewerelddag!
5 okt Start Kinderboekenweek
7 okt Laatste dag inleveren schoenendoos
12 okt Cultuurmenu, gr 5-6
17 - 21 okt Herfstvakantie
25 okt Cultuurmenu, gr. 7-8
26 okt Studiemiddag, kinderen zijn vanaf 12 uur vrij 
Thema van de Week

                                                                                                               
Thema van de week: Hoe komen we hier uit?

Exodus 8: 16 - 9:35, 10, 11 en 12:1-51

Omdat de farao blijft weigeren komen er steeds meer plagen in het land: ongedierte, veepest, nare plekken, hagel, sprinkhanen en duisternis. Nadat de farao nog steeds niet luistert, sterft in elk huis van Egypte de eerstgeborene. Dan zegt de farao dat de Israëlieten moeten vertrekken; hij vraagt Mozes om voor hem te bidden. Midden in de nacht trekken ze weg uit het land, op weg naar een nieuwe toekomst. 


                                                                                                                                                                     

Eén

Nieuws uit de Wiedewereld

Even voorstellen



Hallo,

Mijn naam is Bert-Jan en dit schooljaar zal ik stagelopen in de bovenbouw.  Ik zit in het derde jaar van de pabo aan de Viaa in Zwolle. Ik ben 21 jaar en woon in Hasselt.

In mijn vrije tijd vind ik het leuk om gezellig af te spreken met vrienden of sporten in de sportschool. Het komende jaar ben ik vooral te vinden in groep 8 en daar zal ik u vast wel eens tegenkomen in de klas.

Tot dan!


Beeldmateriaal

In plaats van een papieren formulier kunt u dit jaar via Parro,  onder het kopje Privacy-voorkeuren,
aangeven of er foto's van uw kind gebruikt mogen worden op Parro , in de Nieuwsbrief, social media, in de krant, etc..
Wilt u dit voor uw kind(eren) invullen? Als er niets ingevuld is gaan we ervanuit dat u toestemming geeft. 
Voor de kinderen van de opvang gebeurt de opgave via Kidskonnect. 


Ontruimingsoefening

Gistermorgen ging om kwart voor 12 het brandalarm in de Wiedewereld af. Gelukkig was het alarm door onszelf aangezet om een ontruiming te oefenen. De kinderen en teamleden waren allemaal vlot buiten! 
 

Taal In Blokjes

Van een aantal ouders kwamen er vragen over de inzet van Taal in Blokjes. Wegens personeelstekort op Accrete-niveau gebeurt de ondersteuning met "Taal in Blokjes" nog niet op de manier zoals we dat graag zouden willen. Als er meer informatie over het vervolg bekend is, laten we dat zo snel mogelijk  aan de betrokken ouders weten. 
 

Wiedewerelddag

Dinsdag 4 oktober is het Wiedewerelddag! Ter voorbereiding op de Kinderboekenweek, die dit jaar het thema GIGAGroen heeft, gaan we met zijn allen een dagje weg. En hoe leuk is het om op dierendag naar een dierenpark te gaan? 
De Peuters/Onderbouw (gr. 1-4) gaan naar de Orchideeënhoeve en de Bovenbouw (gr. 5-8) naar Burgerzoo. De komende weken worden in de klas natuurlijk al de nodige voorbereidende lessen gegeven.
Houd Parro (school) en Kidskonnect (Opvang) in de gaten voor de praktische informatie!
 

Vul een schoenendoos en geef een schat!

Wat jij geeft, heeft meer waarde dan je voor mogelijk houdt. Begin meteen met het versieren en vullen van een schoenendoos en ontdek het wonder van geven. Doe mee!

Deze week hebben de kinderen een folder meegekregen over de actie Schoenendoos.
De dozen worden vrijdag 7 oktober op de Wiedewereld opgehaald.  We hopen op minstens evenveel dozen als vorig jaar!

 

Informatieavond school 

De opkomst op de informatieavond gisteravond was groot. De leerkrachten vertelden wat de kinderen komend schooljaar gaan doen en meldden ook de praktische punten die voor u van belang zijn. Is iets nog niet helemaal duidelijk, aarzel niet om contact op te nemen. 

Nieuws uit de groepen

De Peutergroep

De eerste weken van dit schooljaar stond in de peutergroep het thema 'welkom' centraal. Er was aandacht voor nieuwe peuters die we in de groep mochten verwelkomen. We leerden elkaar spelenderwijs kennen door in de kring met een bal  naar elkaar te rollen en dan je naam te zeggen. Of foto's van elkaar te bekijken en te benoemen wie dat is. Ook ging ons vriendje Puk vaak een rondje door de kring en vertelde elke peuter dan zijn of haar naam. In de speelhoeken leerden peuters elkaar pas echt kennen, daar ontstonden al kleine vriendschappen maar ook conflicten die door peuters zelf of met hulp van juf opgelost werden. 



Bij elke wisseling van activiteit was er even een momentje dat een peuter de knijper van de dagritmekaarten een plekje verder mocht zetten. De knijper werd zelfs al verzet zonder dat juf dit aangaf, zo snel leren peuters dit ritme herkennen. Net als de signaalliedjes die ook heel herkenbaar zijn, ze konden opruimen als de beste met het opruimlied erbij. Het geeft de peuters houvast en een groot gevoel van veiligheid als ze weten wat er gaat gebeuren. 



In deze weken maakten we ook weer kennis met de kanjerdieren, tijger, konijn, aap en vogel. Peuters ontdekten in het boek dat ze elk een pet ophadden in een bepaalde kleur en dat elk dier ergens goed in is. De vraag aan peuters was dan ook, help jij ook wel eens iemand net als tijger? Of troost jij ook wel eens iemand net als konijn? Maak jij weleens een grapje net als aap? Of heb jij ook een goed idee net als vogel?
Later in groep 1 gaan de kinderen verder met de kanjertraining maar wij vinden het fijn dat we ze alvast mogen voorbereiden hierop.



Als de peuters ergens enthousiast over waren dan is het wel 123zing en de muziekles van juf Marjan, samen met de kleuters genoten ze hiervan. Maar ook als de muziekjuf er niet is, zingen en bewegen we mee met de liedjes op het digibord. Elke peuterochtend vroegen ze, mogen we het liedje van de zon?

Nieuws van Sociaal Werk de Kop

Steunouder

Steunouders bieden kinderen een of twee dagdelen per week een gastvrij thuis en geven zo een steuntje in de rug aan ouders die wat extra hulp kunnen gebruiken
Een steunouder geeft plezier aan het kind en daarmee steun aan de ouder!
Een steunouder is een vrijwilliger die een of twee dagdelen per week een kind opvangt. De ouders hebben daardoor even tijd voor zichzelf. Ouders, die behoefte hebben aan steun, kunnen niet altijd op hun eigen netwerk terugvallen. Daardoor kunnen ze in stressvolle situaties terecht komen. Dat kan een nadelige invloed hebben op de ontwikkeling van een kind en leiden tot het moeten inzetten van zwaardere zorg. Steunouder wil dit voorkomen door steunouders aan deze gezinnen te koppelen.

Wie kan steunouder worden?
Een steunouder vindt het fijn om iemand te helpen en beleeft plezier aan de omgang met kinderen. Het is een dankbare taak omdat je als steunouder van onschatbare waarde kunt zijn voor ouders en hun kind. In sommige situaties is het belangrijk om je eigen grenzen te bewaken. Het is handig als je flexibel bent en makkelijk communiceert. Spreekt dit je aan, laat het ons weten!

Wat bieden wij?
Voordat je start bieden wij je een (digi)training, waarin je handvatten krijgt voor het steunouderschap en waarin je andere steunouders ontmoet. Een steunoudercoördinator begeleidt de start en de match. Je kunt altijd op de coördinator terugvallen.

Kun je hulp gebruiken bij de zorg voor je kind?
Je wilt zelf voor je kind zorgen maar soms is dat lastig. Zo nu en dan heb je even rust nodig. Een steunouder kan jouw kind een of twee dagdelen per week opvangen. Jouw kind krijgt bij de steunouder aandacht. Dat kan bij een gezin zijn, een echtpaar of een alleenstaande met ruimte in huis, leven en hart. Een steunouder biedt praktische steun. Je kunt als ouder de zorg voor je kind delen met de steunouder. Voor jouw kind kan het fijn zijn om even ergens anders te zijn en nieuwe ervaringen op te doen.

Steunouder een hele stap
Het is best een stap om je kind bij een ander achter te laten. Dat doe je alleen als je de steunouder vertrouwt. Ook de steunouder moet wennen aan de situatie. Daarom is een wenperiode belangrijk voor jou, je kind en de steunouder. Daar zorgt de steunoudercoördinator voor. Die let erop dat het wennen voor iedereen geleidelijk verloopt. En natuurlijk maken we ook afspraken over eten, drinken, de gewoontes van jouw kind, het halen en brengen, de tijden en noem maar op. Dat krijgt allemaal aandacht.

Meer weten?
Ben je geïnteresseerd en wil je graag meer informatie? Of wil jij je inzetten als Steunouder? Neem dan contact op via
Mail:                 Steenwijkerland@steunouder.nl
Telefoon:          06-10450457
Website:           https://www.sociaalwerkdekop.nl/ondersteuning-en-hulp/steunouder/
 

Informatieavond - "Zou jij steunouder kunnen zijn?"

Op 13 oktober van 20.00 tot 21.30 uur is er een online informatieavond voor iedereen die graag meer wil weten over wat het inhoudt om Steunouder te zijn.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via info@sociaalwerkdekop.nl o.v.v. informatieavond Steunouder.
 

Sam&  

Voor veel gezinnen wordt het steeds lastiger om rond te komen. Energie is duur, boodschappen zijn duur. Het lukt hierdoor niet altijd om ook nog eens de benodigde schoolspullen of het sportabonnement aan te kunnen schaffen.

Via de website van Sam& kunnen ouders zelf een aanvraag indienen om kinderen alsnog mee te kunnen laten doen aan activiteiten.  Aanvragen kunnen worden gedaan voor bijvoorbeeld: schoolspullen, sporten, muziek- en zwemles, een verjaardag vieren of een uitje.

Mochten ouders zelf niet in staat zijn de aanvraag te doen, dan zijn ze welkom op het geldloket spreekuur, elke donderdagmiddag van 13 tot 16 uur op het kantoor van Sociaal Werk de Kop, Stationsplein 10 te Steenwijk.

Bereikbaarheid


Algemeen nummer:

0527-246431       kindcentrumwiedewereld@accrete.nl

Peuteropvang en BSO:
medewerkers opvang:
06-82713570       kinderopvangwiedewereld@accrete.nl

Commissies: 
mrwiedewereld@accrete.nl
ocwiedewereld@accrete.nl

Volg ons op Facebook    Nieuwsbrief doorsturen
Beste <<Name>>, je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hebt ingeschreven op onze website of ons daar toestemming voor hebt gegeven.
Indien gewenst wijzig hier je voorkeuren of schrijf je uit.. Heb je vragen, opmerkingen of toevoegingen? Ons e-mailadres is: kindcentrumwiedewereld@accrete.nl.
Kindcentrum De Wiedewereld Kloosterweg 32 Sint Jansklooster, OV 8326 CE Netherlands

Copyright © 2022 Kindcentrum De Wiedewereld, Alle rechten voorbehouden.






This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kindcentrum De Wiedewereld · Kloosterweg 32 · Sint Jansklooster, OV 8326 CE · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp