Copy

September 2022

Kommende turneringer

27.12 - Copenhagen Christmas Tournament 2022 - Ny i kalenderen
 

FirstKim vinder BG 1/2 Marathon

Af Inga Vigh-Pedersen og Katrine Pawlik

Øverst til venstre: Vinderholdet. Fra venstre: Jan Larsen, Ulla Hansen og Kim Vestergaard
Fotos: Katrine Pawlik og Steffen Lundstrøm

I år tog vi til Helsingør for at afholde årets hyggelige turnering Bg Halvmarathon. Vi sad i den varme gamle cykelkælder på Konventum som ligger i smukke naturomgivelser. Godt serviceret med lækkert smørrebrød og kyllingegryde.

Calcutta
Dagen startede med Calcutta Auktion ved Kedde Mathiesen. Han fik solgt grupperne godt og det løb hurtigt op. Grupperne blev købt af Switon, Juliánna, Iuliu, Jan Bendesen og Inga. I løbet af dagen blev der spændt fulgt med i grupperne.

Fuld plade til flere spillere
Inden første runde hyldede vi nogle af de trofaste BG Halvmarathonspillere som har været med siden 2016. Så Margrethe Pedersen, Birgit Jørgensen, Maj Falsig, Maria Bonke, Saban Simsek, Tommy Kean, Kedde Mathiesen og Ulla Hansen fik hver en øl eller sodavand serveret med en hjertevarm klapsalve.

Hurtig vin til Finn og Mathilde
Terningerne startede forventningsfuldt med at rulle, og som altid endte nogle med fuld score af point i første runde, imens andre endte med 0 point.

Vi satte en bounty på de forsvarende mestre fra Rock Me Amadeus; Taus Bøytler og Andreas Becher. Allerede i første runde scorede Karmaholdet begge flasker vin, da Finn Bahn og Matilde Schmidt slog de ellers skrappe Københavnerdrenge i en consultation match.

Søren Andersen trådte til i speed
Bjørnebanden blev delvist amputeret efter første runde og endte med at få assistance fra Søren Andersen. Det kunne nu have været det samme da han i 2. runde tabte alle tre speedkampe ;-) René Thor trådte til i 3., 4. og 5. runde. Han var med til at skaffe holdet 24 point i de sidste 3 runder!


Søren Andersen var oppe mod overmagten i de tre speedkampe.

Tæt i toppen
Efter 2. runde lå FirstKim og Team Switon i spidsen med 56 point skarpt efterfulgt af Roskilde Renseri.

I 3. runde hyggede spillerne sig bl.a. med Foursome hvor man ikke må snakke sammen men skiftes til at tage beslutninger, doble og rulle. Sikke en stilhed der spredte sig i spillelokalet.

Renseriet brød sammen 
Efter 3. runde røg Renseriet i svinget. Team Juliánna og Rock Me Amadeus sneg sig op ved siden af FirstKim (74 point) på henholdsvis 2. og 3. pladsen med 73 og 70 point.

I 4. runde gjorde FirstKim rent bord med 28 point og endte på hele 102 point.

FirstKim vs Rock Me Amadeus
I 5. runde spillede vi om 45 point i 9 speedkampe. Alle møder alle. Top favoritterne FirstKim skulle møde Rock Me Amadeus for at kæmpe om titlen. Selvom FirstKim kun vandt 3 speedkampe, var de 15 point nok til at sikre dem sejren og de kan det næste år kalde sig BG Halvmarathon mestre 2022!

2.pladsen gik til Rock Me Amadeus med 114 point og lige i hælende med 113 point indtog Team Saban 3.pladsen.

Bedre end bye
Team IVP klarede det historisk dårligt ved at præstere i alt 15 point ud 166 mulige. En stor tak til Steffen Lundstrøm for at skaffe 5 point i 2. og sidste runde og til Nulle Dahlin Friberg for at hive de sidste 5 point hjem i allersidste time. Det er kun Bye der har gjort det dårligere!

De sidste ord
Calcutta Auktionen blev vundet af Juliánna JJZF,
som havde købt gruppen med FirstKim i.

Stort tillykke til alle vindere!

Tak til Søren Andersen for at åbne dørene på Konventum for os.

Vi ses i 2023!


Resultater

1. Plads: FirstKim (117 point)
3820 Ulla Hansen
123 Kim Vestergaard 
5825 Jan Larsem                              

2. Plads: Rock Me Amadeus (114 point)
6472 Taus Bøytler
4175 Kristian Helio
14321 Kristian Helio

3. Plads: Team Saban (113 point)

14148 Saban Simsek         
14 Tommy Kean
1985 Kenneth Holt

Sorøs terningekrigere nappede spurten i Ringsted

Af Taus Bøytler

Øverst. Spurtvinderne. Fra venstre: Gregory Haran og Mickey Bill Jensen.
Nederst til venstre. Sølvvinderne. Fra venstre: Lars Rosquist og Lars Nielsen.
Foto: Rikke Bachara og Anette Rosquist.
Også i år bestod feltet til 3 Kamp for 2-mandshold i Ringsted af både spillere, der tilhører den absolutte verdenselite, nybegyndere og en masse spillere, der kan placeres et sted mellem de to yderpunkter.

Man fornærmer næppe nogen ved at sige, at Mickey Bill Jensen og Gregory Haran fra Sorø Backgammon Klub ikke hørte til blandt favoritterne. Men med en rigtig flot indsats fik de tilkæmpet sig en flot 12.-plads i det 32 hold store felt.

Og så vandt de spurten, altså prisen for at være det hold, der klarer sig bedst i runde tre og fire (de to sidste runder), uden samtidig at slutte i top tre.

Nyhedsbrevet har talt med Mickey Bill Jensen om, hvordan det var at spurte hurtigere end alle andre i Ringsted.

Sammen med din holdkammerat Gregory Haran vandt du spurten i et felt med mange hold, der på papiret var skrappere end jer. Hvordan kunne det lade sig gøre?

Mickey: "Det er et rigtigt godt spørgsmål, og ingen er mere overrasket over resultatet end vi er. At blive nr. 12 samlet ud af 32 rigtig gode hold og så oven i købet vinde spurten, som vi intet kendskab havde til eksisterede, og først hørte om i en sms dagen efter, det var og er stadig for os helt uvirkeligt, og det største vi i Sorø Backgammon Klub regi har opnået pt.

Og æren for det resultat dedikeres fra min side af helt klart til min skotske makker Gregory Haran og hans mange sejre i speedbackgammonkampene.

Vi havde meldt os fordi konceptet lød spændende, udfordrende og sjovt, og fordi vi elsker at spille Backgammon. Vi viste fra starten af, at vi var de rene amatører i forhold til alle de stjernespillere, der mødte op til 3 kamp for 2 mandshold.

Det var også med en meget stor nervøsitet hos os begge, da vi først stod der foran teltet og kunne se vores modstandere i øjnene, og vi blev hurtigt enige om, at vi nok ikke havde tænk os godt om, da vi tilmeldte os turneringen og at vi nok ikke skulle forvente nogen sejre overhovedet i det her selvskab.

Så vi kunne ligeså godt bare glemme resultaterne, nyde backgammon spillet og bare prøve at have det sjovt og så måtte vi tage de tæsk som kom. I ren nervøsitet hørte vi slet ikke, hvem vores første modstandere var, og først da SGM Karsten Bredahl kom og prikkede ut på skulderen og fortalte, at vi skulle møde ham og GM Jess Danielsen i første runde, så sad hjertet godt nok helt oppe i halsen, og det eneste jeg tænke var bare FUCK nu får vi smæk.

3. division imod elitespillere så er vi godt nok igang med maner, ut spillede 8-9 imod Karsten og Gregory 1-2 i speed imod Jess, og vi fik nederlag i konsultation.

For mig personligt den største kamp pt. Selv med nederlag, og Gregory havde det på samme måde, og uden at nedgøre alle de andre super gode backgammonspillere vi mødte efterfølgende, men den første kamp var toppen, og den fjernede meget af vores nervøsitet.

Vi kunne godt (næsten) finde ud af det, og nu skulle turneringen bare nydes i fulde drag, og der skulle spilles masser af backgammon. Vi fik 0,5 point i første runde, 1,5 point i anden, rent bord 4,5 point i tredje og 3,5 point i fjerde runde.

Det havde vi godt nok ikke regnet med, og vi er begge så glade og stolte over, at vi til trods for overmagten af stjernespillere fandt modet til at deltage i 3 kamp for 2 mandshold turneringen i Ringsted backgammon klub med vores lille Sorø Backgammon Klub (SBgK).
"

Hvilken taktik havde I i consultation-kampene, hvor det jo er tilladt at tale sammen?

Micky: "Det korte svar er meget simpelt, vi havde absolut ingen taktik overhovedet, og ingen af os havde tidligere prøvet at spille konsultation kampe, så vi var meget i tvivl om konceptet, og hvordan vi skulle gribe det an.

 Selvfølgelig viste vi, at vi måtte snakke sammen, men hvor åbenmundet vi kunne tillade os at være, når nu modstanderen kunne høre hvert et ord, vi sagde, var noget vi kæmpede med i alle kampene, og jeg tror ikke vi brugte mere end 50 ord tilsammen i vores fire konsultation kampe.

Når man som Gregory og jeg i de sidste fire år har spillet rigtig mange backgammon kampe imod hinanden både i SBgK og privat, så kender vi hinandens spil og strategier i søvne. Vi kender hinandens svagheder og forser, og vi ved pr instinkt, hvor spillet er på vej hen, og hvad den anden spiller pønser på.

Så et nik med hovedet, en rysten på hovedet et forsagt ja eller nej, når der skulle doubles eller ej var stort set hele vores kommunikation igennem alle konsultation kampene.

Det har måske også en betydning, at Gregory og jeg er to meget forskellige spillere. Jeg spiller nok mere forsigtigt, hvor Gregory er den mere aggressive spiller, måske lidt som i kærlighed når to modsætninger mødes så spiller klaveret.

Måske det er konceptet, og hvad der fik det til at fungere for os i denne turnering, men øvelse gør mester, og vi skal nok få lært det med tiden, og det var en meget lærerig oplevelse også at prøve dette aspekt af backgammon spillet, og efterfølgende lærte vi da også rigtigt meget blot ved at se på, hvordan andre spillede kommunikerede under deres konsultation kampe, og som vi har taget med os hjem til SBgK.
"

Hvad er dit overordnede indtryk af turnerringen i Ringsted?

Mickey: "Jeg syntes det er en rigtig god turnering, Ringsted Backgammon klub har bare styr på det, en super god og professionelt klub. Jeg syntes 3 kamp for 2 mandshold er et genialt koncept, med en fire runders turnering, hvor der samles point sammen. '

Og hvor hver runde består af en ordinær backgammon kamp til 9 samtidigt med at ens makker spiller 3 speedbackgammonkampe til 5, og runden afsluttes med en konsultation kamp til 7.

Det er super godt fundet på, simpelthen genialt. Men det er en meget lang turnerings dag, men hvad gør det når man elsker at spille backgammon og at være sammen med hyggelige mennesker, så er det bare sådan det må være, vi nød hvert minut af det.

Jeg kunne dog godt tænke mig, at det blev muligt også at rate konsultationkampene. Det kunne f.eks. ske ved, at man rater de to højste ratede fra hvert modsatte hold imod hinanden og de to laveste ratede fra hvert modsatte hold imod hinanden.

Det kunne jeg godt forstille mig kunne give konsultationkampe lidt mere liv og noget ekstra at kæmpe om. Men det er nok noget som hører til i DBgF regi.
"

Både du og din makker Gregory Haran spiller i Sorø Backgammon Klub. Vil du fortælle nyhedsbrevets nysgerrige læsere lidt om klubben?

Mickey: "Det vil jeg i hvert fald. Vi startede i princippet tilbage i 2018, hvor vi var nogle stykker som mødtes og begyndte at spille lidt backgammon hyggespil på ølbaren Fam. Ægir i Sorø.

Men vi ville gerne meget mere end det, så vi etablerede Sorø Backgammon Klub og blev registreret i DBgF i august 2020 under klub navnet “Sorø Backgammon Klub (SBgK)” og besluttede samtidigt at flytte spillested.

Vi Holder idag til i Sorø Kultur- & Fritidscenter også kaldet værkerne på adressen Frederiksvej 27, 4180 Sorø. Værkerne er handikap venlige og med elevator til første og anden sal.

Værkerne ligger i det naturskønne område helt ned til Sorø sø i akademi haven. Vi er en lille backgammon klub med pt. Kun 10 medlemmer i klubben. Vi har klubaften hver tirsdag fra kl. 18:30 og frem til kl. 23:30 eller så længe man nu har lyst til.

Vi lægger som klub meget vægt på, at der skal være plads til alle, om man kun er til hyggespil, eller aldrig har spillet før eller kommer med lidt større ambitioner med turneringsspil for øje, så er og skal der være plads til alle i Sorø Backgammon Klub.

Hygge og social samvær er det, som holder det hele i gang og gør hverdagen lidt sjovere, så er backgammon’en ren bonus. Vi er lykkedes med at få etableret et lille hold og deltager nu for anden gang i DM for holdturnering, hvor vi spiller i 3 division A.

I vores første sæson blev det til en bundplacering som absolut sidst i rækken, men det var lærerigt og alle på holdet fik da prøvet at vinde mindst en kamp og det er da en sejr i sig selv.

Vi lægger stor vægt på, at alle i Sorø Backgammon Klub (SBgK) skal have en chance for at prøve kræfter med backgammon på turneringsplan,og vi har jo intet at tabe, når bare vi har det sjovt, og på den måde kan give vores lille beskedne bidrag til at få udbredt backgammon på landkortet, så skal det nok lykkedes på et tidspunk, at selv vi kan rykke lidt længere op i rækkerne.

Vi fik i første sæson også arrangeret lidt undervisning med spisning, hvor vi blev undervist af “Kedde” fra Elitedivisionen i spilleplaner, piptælling, doubling cube, og PRat mm. Og det var en stor succes, og noget vi håber der bliver mere af fremover.
"

Du har været medlem af DBgF siden 2019. Hvordan opstod din interesse for backgammmon på turneringsplan?

Mickey: "Mit første møde med backgammon på turneringsplan var Nordic Open 2019, hvor en af vores medlemmer tidligere havde deltaget, og som spurgte om ikke vi skulle prøve, og det blev startskudet for mig.

Vi stillede op i beginner’s og jeg fik smæk, mange smæk og min makker blev nr. 3. Og det gav blod på tanden, hvis han kan så kan jeg også, og jeg indrømmer gerne, at jeg var en rendyrket amatør.

Jeg kendte ikke til piptælling, sandsynligheder, havde ingen strategier og kunne ikke rigtig finde ud af dobling cuben, men jeg elskede at spille backgammon, så det skulle ikke slå mig ud, tværtimod.

Nu skulle jeg i gang med at lære, hvad det her backgammon spil i virkeligheden gik ud på. Og da jeg samtidig var i gang med at opbygge en backgammon klub i Sorø, så kunne det ikke gå stærkt nok.

I 2020 tog jeg og min kæreste som også var begyndt at spille backgammon til Munkebjerg Backgammon i Vejle, min kæreste i beginner’s og for ikke at skulle mødes i kamp spillede jeg i intermediate. 

Så typisk mig, ved virkelig ikke hvad jeg tænkte på, men det gik, jeg vandt min første kamp over en IM spiller, men tabte derefter de to næste kampe, men min ene sejre var hele turen værd, og så fik vi jo tid til hinanden og fik kigget og snakket med en masse andre spillere.

En super hyggelig turnering og mere blod på tanden, så jeg prøvede senere samme år at spille med i Sommercup Øst i beginner, hvor jeg noget overraskende for mig selv vandt de første to runder men tabte i tredje.

Prøvede lykken igen i 2021 men røg ud efter første runde. Og nu her efter vi har fået etableret Sorø Backgammon Klub (SBgK), så er det jo DM for Holdturnering i 3 division A som er hoved fokus for tuneringsspil, og mit håb fremadrettet med hensyn til turneringsspil er, at jeg kan trække nogle af vores Sorø spillere med til både Nordic Open 2023 og til Munkebjerg Backgammon 2023.

Så kan stafetten føres videre, og flere end jeg i klubben kan finde glæden ved backgammon turneringsspillet, og så er det jo sjovere at deltage sammen med klub kammerater.
"

Resultater fra 3-kamp for 2 mands-hold

1. plads
9934 Jesper Pretzer
14254 Brian Neerup-Jensen

2. plads
11251 Lars Nielsen
2162 Lars Rosquist

3. plads
2325 Jess Danielsen
2402 Karsten Bredahl

Spurten 
9125 Mickey Bill Jensen
5968 Gregory Haran

 

Frederik Mikkelsen sejrede til Vesterbro Post Post Corona Masters

Af Taus Bøytler

De skrappe finalister. Fra venstre; Frederik Mikkelsen og Bjørn Kroghsbo. I baggrunden ugler Mette Poulsen.
Foto: Christian Skjæran
Frederik Mikkelsen fra KBgK besejrede sin klubkammerat Bjørn Kroghsbo i finalen, da Vesterbro Post Post Corona Masters blev afviklet i Byens Hus i Hellerup lørdag den 20. august.

Gentofte Backgammonklub (der er resultatet af, at Vesterbro Backgammonklub og Kruttønden har slået pjalterne sammen) bød velkommen til fire runders monrad med efterfølgende cup for de otte bedste spillere.

Turneringen blev i øvrigt styret af nærværende pen, der til lejligheden fik assistance af Mette Nørgaard Poulsen. Mette gjorde det super godt. Både som turneringsleder assistent og i turneringen, hvor hun tabte i semifinalen til den senere vinder Frederik Mikkelsen, som hun ellers havde slået i de indledende runder.

Frederik Mikkelsen har været medlem af DBgF siden 2008, og sejren til Vesterbro Post Post Corona Masters var hans tredje resultat. Nyhedsbrevet har talt med ham om sejren plus det løse.

Hvad er det bedste ved at vinde Vesterbro Post Post Corona Masters?

Frederik: "Altså, det er jo altid godt med lidt lommepenge. Men udover det, er det altid spændende at spille i en turnering og se, hvor langt man kan komme. At komme helt til finalen, havde jeg dog ikke regnet med."

Hvordan oplevede du finalen mod din klubkammerat Bjørn Kroghsbo?

Frederik: "Kampen mod Bjørn Kroghsbo var udfordrende og meget interessant. Første parti fik jeg tidligt et farligt blitz angreb, doblede og fik et point. Anden parti endte jeg i et dårligt timet bagspil. Jeg stod til at tabe en backgammon, og med dobbelterningen på 2 ville det være enden på matchen.

Jeg fik en sidste chance for at ramme en brik, da Bjørn havde 4 brikker tilbage. Jeg ramte, og vandt kampen. Puha!
"

Hvad er din vurdering af Gentofte Backgammonklubs lokaler i Byens Hus i Hellerup?

Frederik: "Super lokaler! God plads og god belysning."

Du optager alle dine kampe. Er det med til at rykke dit niveau?

Frederik: "Ja, det synes jeg. Man får et indblik i, hvilke stillinger man har styr på, og hvilke stillinger man ikke har forstået helt.

Hvis man har et meget vigtigt ryk, som vil have stor betydning for resten af kampen, er det rart at man har optaget kampen, og at man kan tjekke, om man havde forstået stillingens natur eller ej.
"


Frederik Mikkelsen vandt seks af dagens syv kampe

Den tidligere verdensmester Peter Jes Thomsen er tilbage i holdturneringen

Af Taus Bøytler

Til højre: KBgK I vs A-Team.
Til venstre: Peter Jes Thomsen udfører endnu et mestertræk.
Foto: Mikael Krakus
I 1993 vandt han, som den første dansker, verdensmesterskabet i backgammon i Monte Carlo. Han har også vundet den danske holdturnering flere gange.

Og nu er han, efter mange års fravær, tilbage i elitedivisionen i holdturneringen, hvor han tørner ud for KBgK.

Nyhedsbrevet har mødt Peter Jes Thomsen til en snak om holdturneringen og selvfølgelig også sejren til VM.

Du har ikke spillet en officiel DBgF-kamp i perioden 2007 - 2022. Har du holdt formen ved lige i udlandet og/eller online?

Peter: "Jeg spillede online frem til 2015. Monaco 2016 og 2017."

Hvilke forventninger har du til KBgK I i sæsonen 2022/2023?

Peter: "Ingen."

Du har tidligere vundet holdturneringen i 1992, 1993, 1998 og 2007. Hvad hed de hold, du vandt guld med, og er der nogle af dine tidligere holdkammerater, der stadig er aktive?

Peter: "1992 og 1993 Zeze, 1998 husker ikke, 2007 Mama Lustra. Fra Zeze ingen tror jeg, måske John Sjølin. Fra 1998 flere formentlig. Fra Mama Lustra nok næsten alle, men har ikke kontakt, så ved ikke mere, end ranglisten siger."

I 1993 vandt du som den første dansker VM i backgammon. Hvordan husker du tilbage på den oplevelse?

Peter: "Jeg var i finalen mod min rejsekammerat John Sjølin, så turen og turneringen var mere hyggelig end spændende. Efer tog det mig måske en uges tid, før det det gik op for mig, at det betød noget.

Så var der det lidt mærkelige, at jeg vidste, at det bare var en af mange turneringer, men familie og bekendte troede, at det betød, jeg var den bedste i verden.
"

Hvad laver du, når du ikke spiller backgammon?

Peter: "Jeg leverer fødevarer for Wolt og er far til 2 teenagere."


Peter Jes Thomsen har vundet begge sine kampe i elitedivisionen efter sit comeback.

 

Dansk Backgammonforbunds platforme

Følg os på W E B S I T E T
Følg os på W E B S I T E T
Skriv til os på E M A I L
Skriv til os på E M A I L
Følg os på F A C E B O O K
Følg os på F A C E B O O K
Bliv medlem af Dansk Backgammon Forbund
Meld dig til nyhedsbrevet her
Nyhedsbrevets redaktion
Taus Bøytler (ansvarshavende redaktør)
Lene Espersen (layout og grafik)
Sally Larsen (oversættelse)
Maria Bonke (korrektur)
Copyright © 2020 DBgFs  Nyhedsbrev - All rights reserved.

Frameld dig dette nyhedsbrev    Opdatér dine oplysninger






This email was sent to <<Emailadresse>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Dansk Backgammon Forbund · Backgammonvej 66 · København V 1600 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp