Et stærkt Advisory Board med ny formand i spidsen rådgiver REHPA

Leif Vestergaard Pedersen er tiltrådt som ny formand for REHPAs Advisory Board. Han har overtaget posten efter Mogens Hørder, der ved udgangen af 2019 takkede af efter fem år på posten, og samtidig er otte nye medlemmer indtrådt i ekspertpanelet.

Advisory Boardet rådgiver REHPA om, hvordan organisationen bedst kan understøtte og udvikle rehabilitering og palliation til mennesker med livstruende sygdom i Danmark. Advisory Board er udpeget for 2020-2023 og består af 28 personligt udpegede medlemmer, der på tværs af fag, videnskaber, sektorer og praksis udgør en kompetent vidensbank inden for rehabilitering og palliation.

REHPA byder velkommen til en ny sammensætning i boardet bestående af både eksisterende og nye medlemmer, herunder Leif Vestergaard Pedersen, der som ny formand vil bidrage til den fortsatte udvikling og rådgivning.
Kom med på rundtur i REHPAs forskningsklinik i Nyborg. I filmen kan du møde nogle af vores dygtige medarbejdere i forskningsklinikken, og du kan få indblik i rammerne for et ophold hos REHPA - både de fysiske, menneskelige og indholdsmæssige. (Filmen åbner i Youtube)

Rehabilitering efter COVID-19 - ledige pladser i uge 40

REHPA holder rehabiliteringsforløb for mennesker, der har været indlagt med COVID-19 og deres pårørende. Det første hold i august er fyldt, men der er stadig ledige pladser til forløbet 28. september til 1. oktober.

Forløbet er del af et udviklingsprojekt, der skal undersøge rehabiliteringsbehovet hos mennesker efter COVID-19. Rehabiliteringsopholdet vil indeholde 4-dage med aktiviteter, undervisning og samvær, der retter sig mod at kunne fungere i hverdagslivet efter COVID-19 samt restituere krop, psyke og ens sociale liv.
Læs mere om REHPA-forløb for mennesker, der har haft COVID-19

Eksistentiel rehabilitering for mennesker med kræft

Mennesker med kræft kan opleve eksistentielle problemer som følge af sygdommen. I 2018 gennemførte REHPA i samarbejde med Forskningsenheden for Almen Praksis og Institut for Psykologi, SDU samt Løgumkloster Refugium to rehabiliteringsforløb, der skulle hjælpe kræftpatienter med at håndtere disse eksistentielle problemer. Nu beskriver forskerne bag rehabiliteringsforløbet 'Energi til livet', hvordan udvikling og evaluering af forløbet er forgået til inspiration og fortsat udvikling af eksistentiel rehabilitering i artiklen: An existential support program for people with cancer: Development and qualitative evaluation

Omgivelserne kan have væsentlig indflydelse på rehabiliteringen, og i denne artikel går forskerne i dybden med omgivelsernes styrkende potentiale:
“The quietness of the place calmed my troubled mind”: The restorative potential of environments in an existential rehabilitation programme for patients with cancer

Forløbet er beskrevet i REHPA-notatet: Energi til livet - et eksistentiel patientforløb for mennesker med eller efter kræft

Hos REHPA arbejder vi også med eksistentiel rehabilitering, hvilket du kan læse mere om i rapporten, der beskriver de kliniske indsatser i REHPAs forskningsklinik. Læs om eksistentiel dimension i rehabilitering.

Svært at få patienter og læger/sygeplejersker til at tale sammen om alternativ behandling

Undersøgelser viser at mange kræftpatienter opsøger alternative behandlingsformer sideløbende med den konventionelle behandling, de modtager i sundhedsvæsenet. Ofte taler patient og sundhedsprofessionelle ikke sammen om mulige evidensbaserede positive eller skadelige effekter af forskellige alternative tilgange, ligesom de heller ikke taler om, at alternative behandlingsformer muligvis kan påvirke konventionelle behandlinger.

REHPA har deltaget i projektet ”Dialog og rådgivning om alternativ behandling til kræftpatienter”, som Institut for Sundhedstjenesteforskning, SDU igangsatte sammen med Kræftens Bekæmpelse, med finansiering fra Sundhedsstyrelsen. Det er et interventionsstudie, der har forsøgt at understøtte en evidensbaseret dialog om alternativ behandling mellem kræftpatienter og læger/sygeplejersker. Resultaterne, der peger på at det er svært at skabe en evidensbaseret dialog om alternativ behandling er nu publiceret i artiklen ”Communication about Complementary and Alternative Medicine in Danish Oncological Settings: An Intervention Study”.

Fredag den 14. august: Deltag online i seminar om pårørende til mennesker med livstruende sygdom

Fredag den 14. august kl. 09.15-15.00 afholder REHPA i samarbejde med DEFACTUM seminar om at være pårørende til mennesker med livstruende sygdom. Alle pladser er optagede, men du kan følge seminaret via livestreaming. Seminaret er rettet mod professionelle på det psykosociale område og sundhedsområdet i kommuner, regioner og private organisationer. Læs mere og se dagens program

Vi livestreamer seminaret på https://livestream.com/sdu/rehpa, i tidsrummet kl. 09.45-12.30 samt drøftelser og perspektiveringer for fremtiden kl. 14.15-15.00.

Velkommen til nye kollegaer

  • Josefine Oredson Krone er ansat som studentermedhjælp hos REHPAs stab, hvor hun primært skal arbejde med kortlægninger og surveys.Josefine er medicinstuderende.
  • Nikolaj Mørck Nielsen er deltidsansat som fysioterapeut ved REHPAs forskningsklinik. Han er en del af det team, der foretager fysiske tests af deltagerne på REHPA-forløbene. Nikolaj har en professionsbachelor i fysioterapi.

Kalender

Kalenderen på rehpa.dk bliver løbende opdateret. Skriv gerne til os, hvis du kender til arrangementer, der enten skal rettes eller tilføjes i kalenderen. Send en mail til rehpa.web@rsyd.dk.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Website
Copyright © 2020 REHPA, Videncenter for Rehabilitering og Palliation, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp