På Tværs #8  27. august 2020

Vi er godt rustet til efteråret

Skyggerne er blevet længere, og hverdagen er vendt tilbage for de fleste af os. Mens mange af jer allerede har fået et velfortjent pusterum i sommerferien, har nogle fortsat har ferien til gode, fordi I har passet hospitalet, mens vi andre holdt fri. Nu ser vi sammen ind i et spændende efterår.


Stærkt setup til corona
For et halvt år siden vendte corona-pandemien op og ned på vores hverdag, og det et tydeligt, at corona fortsat sætter dagsordenen. Heldigvis er vi som hospital godt rustet, hvis vi møder en anden bølge. Når smittetallene stiger, som de sidste uger har vist, stiger behovet også for test, og her har vi bevist, at vi har et stærkt setup, der kan håndtere den øgede efterspørgsel på podninger.
 
Fundamentet på plads i Favrholm  
Heldigvis har corona ikke sat alt i stå, og byggeriet af vores nye hospital har nået en vigtig milepæl. Armeret beton danner nu fundamentet, og det markerer vi med en grundstensnedlæggelse den 28. september. Allerhelst så jeg, at vi alle kunne være samlet i Favrholm og fejre dagen, men det er desværre ikke muligt på grund af corona. Men vi lover, at det ikke kommer til at gå ubemærket hen, at vi nu endelig kan begynde at se byggeriet rejse sig på Overdrevsvejen.
 
Vi arbejder på nye måder
Også på vores nuværende matrikler går det stærkt. I Frederikssund er Uddannelseshospitalet nu klar til at lette sygeplejerskernes overgang fra uddannelse til praksis i et nytænkende samarbejde mellem hospital, kommuner og uddannelsesinstitution – noget som ikke er set før. I Akutmodtagelsen har vi netop åbnet et nyt og moderne lægekontor, der skaber rammer for et endnu bedre samarbejde om den akutte patient. Og endelig står det nye Outdoor Fitness på hospitalet i Hillerød nu klar som et synligt bevis på vores ambitioner om at være et fysisk aktivt hospital for medarbejdere, patienter og borgere.
 
Det er fantastisk at opleve, at vi sammen både kan håndtere akutte kriser og skabe fundamentet for fremtidens hospital. Det får vi også brug for i tiden, som kommer.
 
Venlig hilsen
Bente Ourø Rørth

Budgettet for 2021 tager form

Næste års budget for hospitalet er præget af, at der ikke er et eksternt krav om besparelser.

Tirsdag den 25. august bliver regionsrådet præsenteret for hospitalernes egne forslag til besparelser og omprioriteringer i forbindelse med budget 2021. Direktionens oplæg for Nordsjællands Hospital er omprioriteringer for i alt 19 millioner kr. Hertil kommer en besparelse på 10 millioner kr. i forbindelse med en trinvis udmøntning af det effektiviseringskrav, som er knyttet op på ibrugtagning af det nye hospital. Det er penge, hospitalet kan bruge til at investere i kvalitetsforbedringer, ny teknologi og lignende.

- Overordnet er det et fornuftigt scenarie vi ser ind, hvor vi ikke har et ydre pres for besparelser. Vi står dog stadig overfor nogle investeringer i vores drift og stigende udgifter til f.eks. medicin og uddannelse, som gør det nødvendigt at omprioritere nogle af vores egne ressourcer, siger hospitalsdirektør Bente Ourø Rørth.

En bred vifte af budgetforslag
Blandt budgetforslagene er en varig flytning af neurorehabilitering fra Frederikssund til Hillerød, hvor funktionen har været siden forårets corona-beredskab. Erfaringerne herfra er så gode, at der lægges op til at gøre flytningen af afsnittet permanent.

Derudover er der blandt andet fokus på bedre kapacitetsudnyttelse på sengeområdet, integration af skadestuefunktion og den tidligere lægevagt (1813), etablering af en ny sengevask og reduktion i forbruget af vikarer. Endeligt reduceres Administrationen med cirka 10 fuldtidsstillinger på grund af reorganisering og omlægning af arbejdsopgaver.

Budgetprocessen vil i de næste måneder køre i de forskellige samarbejdsudvalg og i regionsrådet og forventes endeligt vedtaget i starten af november måned.

Hospitalets samlede budget er på cirka 2,5 milliarder kr.

For yderligere oplysninger: økonomichef Michael Ballegaard

Systematisk test af personale udskudt

Tidligere er det meldt ud, at alle hospitaler og institutioner i Region Hovedstaden skulle indføre systematisk test af personale med patient- og borgerkontakt med udgangen af august.
 

Den deadline er nu udskudt, da der endnu ikke er fundet en løsning i forhold til it-understøttelse. Når tilbuddet er klar, vil du få besked af din leder om hvor, hvordan og hvor ofte du vil blive tilbudt test.

Den systematiske test tager udgangspunkt i 4 principper

1. Ved normal patient- og borgerkontakt tilbydes personalet test hver 6. uge.

2. I afdelinger og på institutioner med særligt sårbare patienter eller afdelinger, hvor risikoen skønnes højere, tilbydes personalet test hver 2. uge.

3. Ved påvist smitte på en afdeling iværksættes som hidtil test af patienter og personale med yderligere testopfølgning og smitteopsporing. Ved udbrud i lokalområdet – eksempelvis en ’rød kommune’ eller på en afdeling på hospitalet eller institutionen intensiveres testning til minimum hver 2. uge.

4. Personale uden patient- og borgerkontakt tilbydes fortsat det eksisterende tilbud om testning.
Region Hovedstaden opfordrer naturligvis stadig til, at medarbejderne bliver testet ved det mindste symptom, og til at man bliver testet ved enhver kontakt til smittede i ens omgangskreds.

Plads til styrket samarbejde om den akutte patient

En 157 kvadratmeter spritny pavillon er den 3. august skudt op mellem base 2 og 3 i Akutafdelingen. Med moderne kontorfaciliteter og god plads til computere og patientskærme får 30 læger på tværs af specialerne nu bedre mulighed for samarbejde og sparring på tværs.


Det er lægerne fra Endokrinologisk og Nefrologisk, Lunge- og Infektionsmedicinsk, Kardiologisk, Neurologisk og Kirurgisk Afdeling, der nu har deres daglige arbejdssted i fælleskontoret. Placeringen i samme rum betyder, at de nemmere kan bruge hinandens kompetencer i samarbejdet omkring den akutte patient.

-Rummet giver mulighed for et langt bedre samarbejde på tværs og et større overblik over vores patienter.  Det er en klar forbedring i forhold til vores tidligere kontor, hvor vi sad for os selv, og det betyder meget at få samlet vores kompetencer, fortæller afdelingslæge i Kardiologisk Afdeling, Shan Mard.
   
Store forventninger til samarbejdet
Fælleskontoret blev indviet med en festlig reception den 14. august. Her lagde hospitalsdirektør Bente Ourø Rørth ikke skjul på intentionen med at samle lægekompetencerne:

-Vi ser ind i en stigende andel af ældre multisyge patienter, hvis sygdomme breder sig ud over flere specialer. Med en samlet placering kan lægerne bruge hinandens viden og erfaringer på tværs, og det vil fremover komme både vores patienter og os selv til gode, fortæller hun.

Lægekontoret er bare ét af initiativerne i arbejdet med at udvikle Fremtidens Akutte Modtagelse (FAM) på rejsen mod det nye Nordsjællands Hospital. Arbejdet fortsætter i efteråret, hvor der ved akutbussen ved indgang 04 bliver etableret flere enkeltstuer til isolationspatienter.

Læs mere om udviklingen af FAM på IntraNord

For yderligere oplysninger: hospitalsdirektør Bente Ourø Rørth
 

Fem nye fellows skaber trivsel hos lægerne

Fem læger starter den 1. september i hospitalets nye fellowship-ordning. Mød Ole Haubjerg Nielsen, Niclas Sunde, Derya Tireli, Louise Schouborg Brinth og Marie Benzon Mogensen.


Som fellow vælger lægerne selv, hvad de vil arbejde med for at gøre en forskel for lægernes trivsel. Projekterne handler blandt andet om optimering af henvisnings- og udredningsforløb til patienter på Klinisk Fysiologisk Afsnit, og hvordan man kan indføre virtuelle konsultationer på Børne- og Ungeafdelingen.

På IntraNord kan du læse mere om lægernes projekter, forventninger og motivation for at skabe forbedringer.

Fellowship-programmet udspringer af hospitalets arbejde med at skabe større trivsel for læger i projektet ”Læger og Trivsel”, der startede i 2019.

Vil du vide mere om programmet, kan du kontakte konsulent i HR Nanna Wichmand eller uddannelseskonsulent Mai Grønholdt.

Giv 30 minutter til coronaforskning

Med en kort samtale og en enkelt vaccination kan du være med til at skabe vigtig viden om tuberkulosevaccinen Calmettes mulige beskyttelse mod alvorlig COVID-19-sygdom.


Der er stadig pladser ledige i forskningsprojektet, der undersøger, om en vaccination med den gamle tuberkulosevaccine BCG-vaccine (også kendt som Calmette) kan beskytte sundhedsmedarbejdere mod svær COVID-19.
 
Et nyt dansk studie viser, at sundhedsarbejdere har været mere ramt af COVID-19 end baggrundsbefolkningen. Og et mindre studium fra Holland viser tegn på, at BCG-vaccinen beskytter mod at blive alvorligt syg med COVID-19.
 
Forsøget udføres i ti lande, herunder Danmark. På Nordsjællands Hospital ledes af forsøgsansvarlig professor overlæge Ellen Løkkegaard, Gynækologisk og Obstetrisk Afdeling:  
 
- Tidligere forsøg har vist, at BCG-vaccinen kan forbedre vores immunsystems evne til at håndtere en bred vifte af infektioner med både bakterier, virus og parasitter. Håbet er, at BCG-vaccinen kan nedsætte risikoen for ​svær COVID-19, mens vi venter på, at en specifik vaccine bliver udviklet, siger Ellen Løkkegaard.
 
I forsøget vaccineres halvdelen med BCG-vaccinen, mens halvdelen vaccineres med placebo.
 
Sådan gør du
Er du interesseret i at være med i forsøget, skal du kontakte læge Anne Ostenfeld på e-mail eller telefon 23 88 54 12. Herefter bliver du inviteret til en samtale, og hvis du opfylder kriterierne, får du tilbudt at være med i forsøget. I alt skal du ca. afsætte 30 minutter.
Efterfølgende bliver du bedt om at udfylde et ugentligt spørgeskema for at undersøge, om dit sygefravær har været lavere et halvt år efter.
 
Yderligere oplysninger: læge Anne Ostenfeld, Gynækologisk og Obstetrisk Afdeling.  
 

Ansøg om uddannelse inden den 15. september

Nu har du mulighed for at søge om midler fra direktionens uddannelsespuljer.


Ansøgninger sker via en ansøgningsside på IntraNord. Her finder du også en vejledning, der beskriver regler for ansøgninger.
 
Når ansøgningsfristen er udløbet, modtager afdelingsledelsen en oversigt og prioriterer ansøgningerne. Herefter vil du få at vide, om du er kommet i betragtning.
 
Alle personalegrupper kan søge om penge til uddannelse.
 
Læs mere og hent ansøgningsskema til uddannelsespuljerne på IntraNord.
 
For yderligere oplysninger: uddannelseskonsulent Mai Grønholdt Hansen, HR
 

Hospitalet styrker den fælles fortælling

Grethe Linder Vinther er ansat som kommunikationschef på Nordsjællands Hospital.


Sundhedsvæsnet og hospitalet har altid mediernes interesse og en arbejdsplads med cirka 4.000 mennesker har et stort behov for intern kommunikation. Derfor er Grethe Linder Vinther (43) ansat som kommunikationschef på hospitalet til at styrke både den interne og eksterne kommunikation.

- Hospitalet er en fantastisk arbejdsplads med et utal af gode og inspirerende historier. Opgaven i mit team er både at understøtte de processer, der får hverdagen til at glide, men også at styrke vores fælles historie; både de historier med det store strategiske sigte og de små, der binder os sammen, siger Grethe Linder Vinther.

Grethe kommer med 17 års erfaring inden for kommunikation og projektledelse hos både bureauer, centraladministrationen og interesseorganisationer. Hun er uddannet diplomjournalist og cand.mag.

For yderligere oplysninger: kommunikationschef Grethe Linder Vinther
Nyhedsbrev fra
Nordsjællands Hospital
Dyrehavevej 29
3400 Hillerød 

Abonnér på nyhedsbrevet

Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram

www.nordsjaellandshospital.dk


.