Copy
Gratis & 24/7 bereikbaar voor praktische
vragen, een luisterend oor en advies

Wij nemen de tijd voor je! Bel 0800 - 777 33 33 

Het is een plakkerige warme zomer. Hopelijk gaat het ondanks de hitte goed met jullie. De zomer is een periode van vakantie; tijd om te ontspannen of er tussenuit gaan; even tijd voor jezelf en met elkaar. Als mantelzorger wil je soms ook wel eens vrijaf nemen van je zorgtaken, maar hoe regel je dat? Om hier een antwoord op te geven staat juist deze nieuwsbrief in het teken van respijtzorg (deel 2).

Respijtzorg wat is dat? 
Respijtzorg is zorg die tijdelijk door anderen wordt overgenomen. Respijtzorg wordt ook wel vervangende (mantel)zorg genoemd. Het is bedoeld om mantelzorgers de mogelijkheid te geven om te kunnen ontspannen, bijvoorbeeld even een middagje winkelen, naar de kapper gaan of op vakantie. Respijtzorg helpt om overbelasting te voorkomen, want door ontspanning neemt de stress af en kun je jezelf even opladen. 

Podcast over respijtzorg - deel 2 van 2

Mantelfoon was te gast bij Logeerhuis de Buren op Katendrecht voor de opname van twee podcasts over respijtzorg. In deel 2 spreekt Peter Robbemond met Martin Mekes (coördinator Logeerhuis de Buren), Olivia Doorson (Saar bij Saar aan Huis) en Sandro Toma (mantelzorgcoach). In deze aflevering leren we meer soorten respijtzorg kennen. We horen ook hoe je het kunt regelen en waarom het soms moeilijk voor mantelzorgers is om die stap te nemen. Én je komt te weten wat respijtzorg je oplevert wanneer het goed geregeld is.

Luister de Mantelfoon Podcasts:

Spotify Podcast Spotify Podcast
Luister op YouTube Luister op YouTube
iTunes Podcast iTunes Podcast
Wat passende vervangende vervangende zorg is, verschilt van persoon tot persoon; het is maatwerk. Wil je weten welke vorm van respijtzorg voor jou of voor anderen geschikt zou zijn? Bel Mantelfoon, we staan je bij met advies, raad en daad. 

Bel: 0800 777 33 33  of mail: info@mantelfoon.nl

Saar aan Huis speciaal voor senioren

Ouderen kunnen bij Saar aan Huis terecht voor allerlei vormen van ondersteuning zoals licht huishoudelijk werk, gezamenlijk koken, persoonlijke verzorging en begeleiding bij doktersbezoek. Ook gezinnen waar bijvoorbeeld één van de partners tijdelijk uitvalt, kunnen een beroep doen op een Saar.
 
Vestigingsmanager Hilde Schmit Jongbloed: "Ouderen blijven langer thuis wonen. Velen willen en kunnen dat ook, maar wat extra hulp is daarbij nodig. Vaak kan die geleverd worden door kinderen of vrienden, maar dat lukt niet altijd omdat die werken of ver weg wonen. Saar aan Huis biedt dan een oplossing."

Alle Saars zijn deskundig, goed opgeleid, Nederlandstalig en wonen in de regio. Iedereen is uitvoerig gescreend. Cliënten krijgen altijd hulp van dezelfde Saar. De vergoeding (vanaf €23,-) kan privé of uit een PGB worden betaald. Sommige ziektekostenverzekeringen vergoeden een Saar uit het aanvullende pakket.

Voor meer informatie kijk op www.Saaraanhuis.nl of bel Hilde: 010 - 200 42 64
 
Vergoedingenoverzicht voor mantelzorg
Wist je dat veel zorgverzekeringen werken met vergoedingen voor mantelzorgers? Check je polis maar eens! Je zult zien dat veel zorgverzekeringen opties bieden voor vervangende zorg, een mantelzorgmakelaar en mantelzorgcursussen.
 
Om je op weg te helpen, deelt Mantelfoon dit fijne vergoedingsoverzicht van Zorgwijzer: https://bit.ly/3amRwwK

Kijktip! Restaurant Misverstand

In het tv-programma Restaurant Misverstand worden 9 mensen met dementie gevolgd die als restaurantmedewerker onder de bezielende leiding van chef-kok Ron Blaauw aan het werk gaan. Geen van allen heeft ervaring in de horeca, maar iedereen is gedreven om aan de slag te gaan en te laten zien wat er ondanks de ziekte allemaal nog wél kan. Het doel is om begrip voor -en kennis over- dementie te vergroten. Johnny de Mol laat als gezicht van het programma op een waardige, ontroerende en soms humoristische manier zien welke maatschappelijke vraagstukken en oplossingen samenhangen met dementie. We zien waar de medewerkers tegenaan lopen, maar ook de lol die ze hebben tijdens het runnen van het restaurant. 

Restaurant Misverstand is vanaf maandag 31 augustus wekelijks te zien om 21:30 op SBS6 en KIJK.nl.

Kennismaken met Sandro Toma

Wie zit er eigenlijk achter Mantelfoon? In elke nieuwsbrief lichten we een van de medewerkers uit. Deze keer in de spotlight; Sandro Toma, mantelzorgcoach bij Mantelfoon.
 
In de afgelopen jaren heb ik mij steeds meer verdiept in het onderwerp mantelzorg. Wat mantelzorgers bezighoudt, waar zij tegenaan lopen en wat zij nodig hebben kwam daardoor steeds scherper op mijn netvlies te staan. Ik kwam er achter dat mantelzorgers, naast het bieden van een luisterend oor, vooral iets hebben aan iemand die veel kennis heeft over wet- en regelgeving en van de beschikbare ondersteuningsmogelijkheden.
Om daar nog meer aan tegemoet te komen, heb ik de opleiding tot mantelzorgmakelaar gevolgd. De kennis die ik heb, zet ik in om dingen uit te zoeken, en mee te denken over wat de best mogelijke oplossing is voor een kwestie waar een mantelzorger tegen aanloopt. Ik help mantelzorgers op die manier om hun taken te verlichten.

Volg Mantelfoon op social media


Met Mantelfoon zijn we actief op social media. We delen hier nieuws, verhalen van mantelzorgers en andere belangrijke informatie. Op Facebook kun je Merel persoonlijk volgen voor een kijkje achter de schermen. Volg jij ons al?
Facebook Facebook
Volg Merel Volg Merel
Instagram Instagram
Website Website
Vragen of opmerkingen? Laat het ons weten! Mantelfoon is gratis en 24/7 bereikbaar.

bel: 0800 777 33 33  |  mail: info@mantelfoon.nl  |  online: www.mantelfoon.nl 
Mantelfoon is een initiatief van de gemeente Rotterdam. De uitvoering ligt bij
De ZorgCentrale en wmo radar, beide onderdeel van Incluzio.
Copyright © 2020 Mantelfoon, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp