Copy

Invitation til Temaaften

Forebyggelse af mental slitage

– Undgå udbrændthed, medfølelsestræthed og sekundær traumatisering
ved psykisk krævende arbejde


Tid og sted: Torsdag d. 27. august 2019 kl. 16.30 – 19.30
Basen Dagbehandling, Søndervangen 51, 3460 Birkerød

Pris: 100,- kr. 


Deltagelse koster 100,- kr. og inkluderer foredrag, mad og netværk. Bindende tilmelding skal ske ved forudgående betaling via MobilePay på nr. 18461.

Læs mere og tilmeld dig her

Aftenens indhold og formål

Arbejdet med at beskytte, behandle og hjælpe børn og unge med særlige behov er både berigende og meningsfuldt. Der vil ofte være tale om en vigtig periode i det andet menneskes liv, som man som professionel vil kunne bidrage til på en fagligt god og omsorgsfuld måde.

For at forblive både professionel og omsorgsfuld er det imidlertid vigtigt, at man har blik for egne reaktioner, så man ikke selv får mental slagside i form af f.eks. stress, udbrændthed, omsorgstræthed eller traumatisering. Man skal som fagperson igen og igen kunne skabe en nærværende, tillidsfuld og rolig kontakt til det andet menneske, og samtidig holde balancen mellem at blive overinvolveret, med risiko for at blive tyndhudet eller modsat underinvolveret og dermed tykhudet. Balancen er ikke altid let.


Udbyttet af temaaftenen vil bl.a. være
  • Et indblik i belastningspsykologien i form af viden om, hvad der gør særligt indtryk og dermed potentielt belaster og i værste fald fører til psykiske arbejdsskader
  • Et godt blik for både egne, kollegers eller medarbejderes faresignaler
  • Konkrete ideer til forebyggelse på både individ-, gruppe- og organisationsniveau
  • Og endeligt et fælles sprog til at kvalificere den videre dialog om emnet.

Aftenens oplægsholder

Rikke Høgsted; Leder af Institut for Belastningspsykologi, krisepsykolog, forfatter, foredragsholder og konsulent med en lang og bred erfaring med belastningspsykologien fra sit arbejde som konsulent i Dansk Røde Kors, rådgiver i Kræftens Bekæmpelse, militærpsykolog i det Danske Forsvar, chefpsykolog i Falck Healthcare og udviklingschef i Region Hovedstadens Psykiatri.

Rikke har blandt andet løst krisepsykologiske opgaver i Irak og Afghanistan og ydet danske rederier akut bistand i forbindelse med ulykker, gidseltagning og andre kritiske hændelser rundt om i verden. Rikke udgav i 2018 ”Grundbog i Belastningspsykologi – forebyggelse af primær og sekundær traumatisering”.

Gå til tilmeldingen her

Kursus | Samtaleteknikker med psykisk sårbare børn & unge


Dette kursus vil styrke dine kompetencer ift. at have samtaler med psykisk sårbare børn og unge. Du vil få konkrete samtaleredskaber, der åbner op for uanede muligheder for og med børnene/de unge. Du vil få indsigt i hvordan du kan anvende samtalen i relationsarbejdet og som et værktøj til at skabe kontakt til børn og unge, der almindeligvis ikke bruger samtale og dialog som deres primære kontaktform.

København den 29. september 2020.

Læs om kurset her »

Webinar | Autisme - Erfaringer fra en hverdagspraksis


Dette webinar vil give dig en indføring i autismediagnosen og treenigheden af vanskeligheder, som børn og unge med autisme kan være udfordrede indenfor. Derudover vil du blive præsenteret for konkrete værktøjer, som du kan anvende i arbejdet med at kompensere for disse udfordringer, samt værktøjer til at arbejde med at selvstændiggøre barnet/den unge ift. disse kompensatoriske strategier.


København den 23. oktober 2020.

Læs om kurset her »

 

Følg os på FaceBook Følg os på FaceBook
Læs mere på Kompetencecenterets hjemmeside Læs mere på Kompetencecenterets hjemmeside
Åbn i din browser.

Kontakt:

msc@basen.dk
+45 2062 0462

www.basen.dk | www.basenstu.dk | www.basenkompetencecenter.dk

BASEN Kompetencecenter Strandboulevarden 122, 3. sal, 2100 København Ø
Du modtager denne mail da du har tilmeldt dig Basens nyhedsbrev på vores hjemmeside.

Afmeld nyhedsbrev eller opdater dine præferencer.