Copy
Borgmester i Allerød Kommune Karsten Längerich (V) og Furesø Kommune Ole Bondo Christensen (A) indvier Farum-Allerødruten.

Farum-Allerødruten er officielt åbnet

Den 1. september indviede borgmestrene i Allerød Kommune, Karsten Längerich, og Furesø Kommune, Ole Bondo Christensen, det seneste skud på supercykelsti-stammen - Farum-Allerødruten.
Den nye rute er syv kilometer lang og forbinder de to  supercykelstier Farumruten og Allerødruten. Ruten skal gøre det lettere og mere attraktivt at pendle mellem Allerød og Farum.
Læs mere om indvielsen her

Borgmestre i fælles opråb: Der skal investere mere og bedre i cykelinfrastruktur i omegnskommunerne

Regeringen er gået i gang med forhandlingerne om en Grøn Mobilitetsplan, og i den forbindelse har syv borgmestre fra kommunerne Albertslund, Ballerup, Brøndby, Gladsaxe, Herlev, Ishøj og Rødovre, som alle er med i Supercykelstisamarbejdet, skrevet et debatindlæg stilet mod regeringen, hvor de blandt andet fremhæver behovet for investeringer i supercykelstinettet.
Læs kronikken her

Nyt fra supercykelstierne

Førevalueringer af kommende ruter
For at sikre, at supercykestierne er af høj kvalitet, og for at måle effekten af supercykelstierne udfører vi før- og efterevalueringer af alle ruter. Vi har siden udgangen af august foretaget stopinterviews, cykeltællinger og observationer på tre kommende ruter: Avedøreruten, Ørestadsruten og Ring 3-ruten. Læs mere om hvorfor og hvordan vi evaluerer her. 

Flere supercykelstier på vej 

1. september indviede vi Farum-Allerødruten, og til november forventes Jyllinge-Stenløseruten også at være færdig. Ruten er 7 km og bliver den første tværregionale supercykelsti i Supercykelstisamarbejdet. Læs mere her.

Hvad sker der på din supercykelsti?

Ny asfalt på Roskilderuten

I efteråret bliver der lagt ny asfalt på de dele af den kommende Roskilderute, der går gennem Rødovre og Albertslund. Der vil blive lavet gennemført cykelsti, hvorfor der i anlægsperioden vil være dårligere belægning end normalt ved nogle sideveje. Læs om arbejdet i Rødovre her og Albertslund her. Begge anlæg forventes færdige i oktober måned

Ny genvej på Albertslundruten

Albertslund Kommune har lavet en lille genvej ved Albertslund stadion, der skal gøre det både mere sikkert, rarere og nemmere at benytte ruten Læs mere her

Ny belysning på Albertslundruten

For at give natur- og dyrelivet omkring Albertslund golfbane mere mørke i nattetimerne er lyset på stien, der går tværs gennem banen, blevet erstattet med LED-lys. Det er blevet monteret i stien og skal både være miljøvenligt, og nemt at pejle efter. Læs mere her

NYE TAL: Flere tager cyklen med i S-toget

Gratis cykler i S-toget er en stor succes

I 2010 blev det gratis at tage cykler med i S-togene. Det har bidraget med 35-45 pct. af den samlede passagervækst i S-togene fra 2009 til 2019, konkluderer en ny rapport. Og ifølge DSB er der flere cykeltiltag på tegnebrættet. Læs den fulde rapport her

TEMA: Corona sætter cykling på dagsordenen

Flere storbyer kigger mod Danmark

Coronakrisen har fået flere til at pendle på to hjul, og det har fået europæiske storbyers øjne op for vigtigheden af god cykelinfrastruktur og cykelkultur. Det er blandt andet frygten for at blive smittet i den offentlige transport, der har fået flere til at lade bilen stå eller droppe den daglige tog- eller bustur.

Det skriver Jyllands-Posten, der også nævner at det stigende fokus på højklasset cykelinfrastruktur har medført en øget efterspørgsel på dansk knowhow på cykelområdet.

AKTUELT: Flere elcykler i Danmark

Elcykelimport og -eksport slår rekord

Salget af elcykler har i år været rekordstort. Elcyklen gør det muligt for endnu flere at tage cyklen til og fra arbejde, og særligt herhjemme har pendlerne taget det forholdsvis nye transportmiddel til sig. Faktisk har vi oplevet det første kvartal nogensinde, hvor der er solgt et firecifret antal elcykler.
Læs mere om elcyklens fremgang her

AKTUELT: Gubra vinder Årets Cykelinitiativpris 2020

Transportminister Benny Engelbrecht overrakte i tirsdags prisen for Årets Cykelinitiativ 2020 til Jacob Jelsing, medstifter af biotekvirksomheden GUBRA

Der var store klapsalver i salen i Industriens Hus og hos de mange, der streamede med, da transportminister Benny Engelbrecht i tirsdags overrakte prisen for Årets Cykelinitiativ 2020 til Jacob Jelsing.

Jacob Jelsing er medstifter af GUBRA, som er en privatejet biotekvirksomhed, som ligger i Hørsholm Kommune, der er en del af Supercykelstisamarbejdet. Jacob Jelsing modtager prisen for sit arbejde med at skabe en mere cykelvenlig arbejdsplads, hvor medarbejdere bliver motiveret til at vælge cyklen frem for bilen; for eksempel ved at de kan lease en el-cykel.

- Cykelinitiativprisen er en anerkendelse af, at der fortsat er mange, som arbejder for en stærk og udbredt cykelkultur i Danmark. Det er afgørende for vores sundhed, for den måde vi transporterer os på – og ikke mindst for vores klima. Jeg vil derfor gerne takke de mange virkelig gode kandidater for deres arbejdsomhed og engagement for at styrke cyklismen herhjemme. En særlig stor tak skal lyde til prismodtageren – og til Dansk Industri og Cyklistforbundet for samarbejdet, fortæller transportminister Benny Engelbrecht.

Supercykelstisamarbejdet ønsker Jacob Jelsing og GUBRA stort tillykke med den velfortjente pris og håber, at flere virksomheder bliver inspireret af initiativerne.

Læs den fulde nyhed hos Transportministeriet her

POTENTIALE: Hvorfor bliver cyklen overset?

Halvdelen af danskerne kan teoretisk set tage (el)cyklen til arbejde

Cyklen har længe manglet tilstedeværelse i den offentlige debat. I følge programleder for Supercykelstisamarbejdet, Sidsel Birk Hjuler skyldes det alt fra cyklens enkelthed til dens billige natur. Bliver cyklen overset som reelt alternativ til bil og offentlig transport? Læs debat-artiklen her. 
Facebook
Twitter
Link
Website
Email
YouTube
LinkedIn
Copyright © 2020 Supercykelstisamarbejdet, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp