Copy
Najaar 2020
Nieuwsbrief - najaar 2020
Geachte heer, mevrouw <<Achternaam>>,
Na deze lange zomer met een hoog temperatuurgemiddelde is nu de herfst dan toch echt aangebroken. Door de COVID-19 zullen we de komende maanden, meer dan andere jaren, veel tijd gaan doorbrengen in ons eigen huis. Extra comfort is dus geen overbodige luxe. Hou naast goed isoleren ook het ventileren in de gaten voor een gezond binnenklimaat.
Verder heeft u wellicht meer tijd (en geld) beschikbaar om te investeren in een nog duurzamer huis. In deze nieuwsbrief tips en informatie genoeg!

Ik wens u veel leesplezier,
Ger van der Zee 
Zuiniger met energie - laag hangend fruit eerst
In Woerden, maar ook in veel andere gemeenten, zijn groepen burgers actief met het enthousiasmeren zuiniger om te gaan met energie. Energie besparen kan al door een beperkt bedrag uit te geven. Bijvoorbeeld aan tochtstrips, tochtband, radiatorfolie, het isoleren van CV-leidingen die door ruimten lopen die niet verwarmd worden, en het vervangen van ouderwetse gloei- en halogeenlampen door LED-lampen. Die kleine ingrepen kunnen mensen meestal zelf uitvoeren en sparen al heel wat energie uit. En energie besparen betekent minder geld uitgeven aan energie en minder CO2 de lucht in.
In Woerden is recent bij enkele duizenden koopwoningen een soort van cadeaukaart bezorgd, waarmee huiseigenaren geld kunnen besteden bij de aanschaf van bovenstaande materialen. Deze actie is mogelijk gemaakt door subsidie van ‘Den Haag’ en de medewerking van ElectroWorld De Groot in de Molenstraat, de Gamma en de Praxis.
Heeft u de kaart niet nodig, omdat u toch alles al gedaan hebt, prima! Geef dan de cadeaukaart aan iemand in een huurwoning, die ook best energie wil besparen, maar niet zo’n kaart heeft ontvangen.

Zie ook de website van
Duurzaam Woerden.
Subsidieregeling voor isolatie gaat veranderen
De huidige subsidieregeling voor bewoners-eigenaren om het isoleren van het door hun bewoonde huis te stimuleren (SEEH) gaat met ingang van 1 januari 2021 veranderen.
Nu is het nog zo dat u subsidie kunt krijgen wanneer u twee van de vier mogelijke isolerende maatregelen (vloer, dak, glas of gevel) laat uitvoeren door een professioneel bedrijf.
Per 1 januari a.s. wordt dat anders. De SEEH komt dan te vervallen en wordt onderdeel van de ISDE-regeling. Dan veranderen ook de voorwaarden. Waarschijnlijk kun u dan subsidie krijgen wanneer u één isolerende maatregel neemt + één ‘apparaat’ aanschaft waarmee u zelf energie kunt opwekken. Zonnepanelen vallen daar waarschijnlijk ook onder. Meer info? Kijk op de site van RVORVO is het overheidsorgaan dat de SEEH en de ISDE uitvoert.
Geen geschikt dak, wel zonnepanelen?
Veel mensen willen wel zonnepanelen, maar hun dak is er niet geschikt voor of ze vinden zonnepanelen op hun huis niet mooi. Een oplossing hiervoor is in Woerden in de maak. Woerden heeft sinds begin 2020 een energiecoöperatie, onder de naam Woerden Energie. Deze coöperatie heeft als doel om de transitie naar een energieneutraal Woerden in 2030 te helpen realiseren.

Woerden Energie is een energiecoöperatie van, voor en door bewoners en bedrijven. De coöperatie wil voorzien in de lokale energie-behoeften, door zelf duurzame energie op te wekken, te leveren en te besparen. Op die manier wil Woerden Energie bijdragen aan een duurzame samenleving.

Een van de mogelijkheden die men momenteel onderzoekt, is dat de energiecoöperatie op daken van bedrijven zonnepanelen neerlegt. U neemt deel in de energiecoöperatie voor het aantal zonnepanelen dat u ongeveer nodig heeft om in uw energiebehoefte te voorzien. De stroom die opgewekt wordt met uw panelen wordt dan automatisch afgetrokken van de stroom die u van uw energieleverancier heeft gekocht.

Kijk voor meer informatie en aanmelden als lid op de website van Woerden Energie

Na tuinrenovatie: is uw kruipruimteventilatie nog op orde?
Aanbieding: gratis controle !!

Door de Coronacrisis zijn veel vakantieplannen dit jaar in duigen gevallen. Dat heeft er toe geleid dat veel mensen het vakantiegeld anders zijn gaan besteden. De bouwmarkten hebben zelden zo’n goed jaar gehad. Ook hoveniers hebben het vreselijk druk gehad met het maken van de droomtuin voor hun klanten.

Alleen zie ik nogal eens dat met het realiseren van de droomtuin ventilatie-openingen in de gevel worden afgedekt door bloembakken en borders die aan de gevel zijn gemaakt. Maar goed geïsoleerde kruipruimten moeten goed geventileerd worden! Is uw tuin sinds mijn isolatiewerk ingrijpend aangepast en zijn er ventilatie-openingen afgedekt, laat mij dan even controleren of er nog ventilatie is door de kruipruimten heen.
Tot 21 december 2020 kost u dat niets. Daarna betaalt u voorrijkosten
(=€ 60,00 + 21% BTW).
Isoleren is ventileren
Ik kom nogal eens in woningen, waar ik al bij binnenkomst ruik wat het probleem is: vocht en schimmel. Het zal u bekend zijn, daar heb ik een oplossing voor: het Tonzon vloerisolatiesysteem. En als Tonzon niet kan, dan Isobooster, maar altijd in combinatie met goede ventilatie.
Vrijwel altijd is vocht uit de kruipruimten de belangrijkste oorzaak van vocht en schimmel in huis. Vaak blijkt dat ventilatieopeningen die bedoeld zijn om het vocht uit de kruipruimte weg te ventileren dicht zitten of verstopt zijn en soms zelfs dichtgepurt.
In moderne woningen, zo vanaf eind jaren tachtig, zit boven in de nok een mechanisch ventilatiesysteem. De meeste daarvan draaien op wisselstroom en verbruiken best wat stroom. Dat is voor veel mensen de aanleiding om die box in ieder geval in de zomer uit te zetten. En dan in de herfst vergeten hem weer aan te zetten. Het huis raakt dan onvoldoende geventileerd en wordt vochtig. Schimmel is gek op een relatief hoge luchtvochtigheid en stilstaande lucht. Schimmel gedijt niet als er voldoende geventileerd wordt!
Woningen van vóór eind jaren tachtig hebben meestal geen mechanisch afzuigsysteem dat 24 uur per dag draait. Als de woning dan alsnog goed geïsoleerd wordt en kierdicht gemaakt wordt, de gevel wordt vol geblazen met isolatiemateriaal en er niet extra geventileerd wordt, dan ontstaat ook in deze oudere woningen een muffe schimmellucht.
Ventileren dus! Iedere dag 2x een kwartier de ramen tegen elkaar open is al voldoende. Of een mechanisch ventilatiesysteem laten aanbrengen. Tegenwoordig zijn er ventilatiesystemen die werken op gelijkstroom. Die gebruiken maar een kwart van de stroom die wisselstroommotoren nodig hebben.
En vergeet ook niet om eens per twee jaar de ventilatiekanalen te laten schoonmaken. Niet zelden gaat er heel veel stof vastzitten in die kanalen. Daardoor gaat de werking van de ventilatiekanalen geleidelijk achteruit. Ook kunt u gezondheidsklachten krijgen door te veel vocht/schimmel in huis. En we weten inmiddels ook dat ter bestrijding van zogenaamde 'aerosolen' een goede ventilatie van groot belang is.

Zorg dat u niet ziek wordt en ventileer!
Elektrisch koken, hoe gaat dat in zijn werk?
Het grootste deel van de Nederlanders kookt nog op gas, maar steeds meer mensen stappen over op elektrisch koken. De meest gangbare manier om elektrisch te koken is inductie koken. De overgang van koken op gas naar inductie koken is niet iets dat je eventjes regelt.
Er is een enorme variëteit aan inductiekookplaten te koop. Oriënteert u zich goed bij bijvoorbeeld ElectroWorld De Groot in Woerden of bij een Expert-winkel.

Stroomaansluiting checken en aanpassen noodzakelijk
Als u op inductie koken over wilt gaan, dan is het verstandig om uw stroomaansluiting aan te laten passen van 1 x 25 Ampère naar 3 x 25 Ampère. De reden is dat bij 1 x 25 Ampère het al gauw kan gebeuren dat de kabel, die de stroom uw meterkast in brengt, te zwaar wordt belast en heet wordt. Dat kan tot brand leiden! Vergeet niet dat veel huishoudelijke apparatuur, zoals wasmachines, vaatwassers, wasdrogers, ovens en friteuses op het piekmoment elk zo’n 2000 Watt nodig hebben. Als u meer dan 5750 Watt aan vermogen nodig heeft (drie stroomvreters die tegelijk op vol vermogen draaien is al genoeg), dan wordt uw aanvoerkabel al te heet. Er zijn inductiekookplaten met een maximaal vermogen van 4000 Watt, maar ook van ruim 11.000 Watt. U kunt zich voorstellen wat er gebeurt als u ook nog tegelijk andere apparaten aan heeft staan. Neem geen risico en laat uw meterkast aanpassen en uw aansluiting op het stroomnet aanpassen. Zuinig met energie wil niet zeggen bezuinigen op veiligheid.
Wilt u meer weten over de voor- en nadelen van inductie koken en kookplaten, kijkt u dan op de website van de Consumentenbond, over inductie koken.
Toevallige ontmoeting

Zoals wel vaker, ontmoette ik recent een klant in de Woerdense binnenstad. Een leuk gesprek volgde. En passant werd mij verteld dat het comfort in huis zo was toegenomen, mede door de vloerverwarming dag en nacht op dezelfde temperatuur te laten. En dat desondanks het gasverbruik aanzienlijk was teruggelopen! 
Lees meer hierover in een eerder verschenen artikel.
Werkt isolatie?

Ja het werkt! Vraag het mijn klanten! Wilt u het met eigen ogen zien: maak dan een account aan op www.mindergas.nl en voer uw meterstanden in (ook vanuit het verleden). U zult zien dat na het monteren van de vloerisolatie, het aanbrengen van HR++ glas en het isoleren van de gevels uw gasverbruik telkens terugloopt.
Heeft u opmerkingen, suggesties, vragen of wat dan ook, dan verneem ik die graag.
Tot een volgende keer!

Ger van der Zee

 

Sinds 2018 ben ik officieel gecertificeerd door Insula Certificatie. Insula is dé autoriteit op het gebied van de bouw en isolatie. Men heeft mijn werk voor toelating een aantal keren gecontroleerd. Dat heeft geleid tot toelating. Ook sindsdien heeft men mijn werk een aantal keren gecontroleerd. Bevindingen tot nu toe? Alles goedgekeurd :-) 

Waarom vind ik certificatie belangrijk? Lees hier.

LinkedIn
Website
Email
Website
Copyright © 2020 Isoleermijnhuis.nu All rights reserved.

Contactgegevens:
Isoleermijnhuis.nu
Ger van der Zee
Dr. Dreeslaan 8
3445 CX  Woerden
06 24570970
ger@isoleermijnhuis.nu

www.vanhetgasaf.nu

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat Isoleermijnhuis.nu bij u in de kruipruimte(n) van uw woning het Tonzon vloerisolatiesysteem of Isobooster bodemisolatie heeft aangebracht. Of omdat u zich via onze website heeft ingeschreven.
U kunt hier uw voorkeuren wijzigen of uitschrijven van de nieuwsbrief

Email Marketing Powered by Mailchimp