Copy
Brug kampagnefilm i undervisningen 
Chokeffekt, humor og løftede pegefingre. Hvordan så de historiske trafikfilm ud? Lad dine elever analysere kampagnefilm og arbejde med budskaber og virkemidler.

På en helt ny temaside har Filmcentralen samlet en række historiske trafikfilm. Her finder du også den historiske baggrund for trafiksikkerhedsarbejdet gennem tiden samt en kort introduktion til de forskellige film. 

Se historiske trafikfilm hos Filmecentralen her

Mod på flere kampagnefilm?
Har I lyst til arbejde mere med kampagnefilm og måske sammenligne historiske film med mere nutidige, så har vi samlet en række af vores nyeste kampagnefilm i et arkiv.

Se udvalgte nye kampagnefilm her
Her er Årets Skolepatrulje
Skolepatruljen på Hirtshals SkoleCenter vandt titlen som Årets Skolepatrulje, et gyldent skolepatruljeskilt og ikke mindst et festligt frikvarter for hele skolen. 

Det var en festlig dag i Hirtshals med gående optog gennem byen, konfettikanoner, is, politimænd på motorcykler og tale fra selve transportministeren.  

Det hele takket være engagerede lærere, skoleleder, politi, kommune og LB Forsikring, som alle bakkede op om den store dag. 

Tilmeld din skolepatrulje til november 
Allerede fra november kan du nominere din skolepatrulje til prisen som Årets Skolepatrulje 2021. Sidst var der flere end 2.000 nomineringer.

Læs mere om konkurrencen her 
Mange 0. klasser er med i konkurrencen - skal I også være med?
I kan stadig nå at være med i konkurrencen om at vinde fine præmier til 0. klasse. 

Når I har løst alle opgaverne i hæftet 'Min trafikbog', skal I indtaste kodeordet bagerst på hæftet senest den 9. oktober 2020.

Deltag i konkurrencen her
Hjælp os - hvad synes du om Cyklistprøven?
Vi vil rigtig gerne høre dine og dine elevers erfaringer med Cyklistprøven. Alle lærere der sørger for at få besvaret elev- og lærerskemaet får et gavekort på 100 kr. 

Gå til spørgeskema til lærere her

Send link til spørgeskema til elever - fx via AULA:
https://www.survey-xact.dk/LinkCollector?key=662WPEQPJ29J
Kurser for fædselskontaktlærere aflyst
Vi håbede til det sidste, men desværre endte det med, at årets kurser for fædselskontaktlærere blev aflyst pga. Covid-19.

Mens vi venter på at verden åbner, bruger vi tiden på at gøre sikkertrafik.dk/SKOLE endnu bedre.

Vi har bl.a ryddet op i værktøjerne til fædselskontaktlærere. Her kan du finde en artikel med gode råde til nye fædselskontaktlærere. Den kan være god at læse igennem, når nu der ikke er et kursus, som kan hjælpe dig godt i gang.

Læs artiklen her

Sæt kryds i kalenderen
Kurser for nye og erfarne færdselskontaktlærere afholdes den 22. – 23. september 2021 i Fredericia.

Tilmeldingen åbner i slutningen af januar, så være klar ved tasterne, hvis du vil være sikker på en plads.
Hvordan skal man ringe 1-1-2?
Ny video sætter fokus på, hvordan man ringer 1-1-2. Du kan bruge videoen i forbindelse med undervisning i ulykkeshåndtering. 

I Rådet for Sikker Trafik har vi fokus på trafikal adfærd, når det kommer til Færdselslære. Vi arbejder med forebyggelse, og glæder os over, at der er andre kompetente aktører, som tager sig af ulykkeshåndteringen.

Flere skal kunne ringe 1-1-2 korrekt
Beredskabsstyrelsen har gennem undersøgelser konstateret, at kendskabet til korrekt brug af alarmnummeret 1-1-2 ikke er helt så udbredt, som man kunne ønske. Det har resulteret i en kort video, hvor Beredskabsstyrelsen, Politiet, Akutberedskabet og Brandvæsenet fortæller, hvordan man ringer 1-1-2 korrekt.

Se video med dansk tale og tekst

Se video med dansk tale og engelsk tekst
Efterlysning: Aktiv skolebestyrelse i Den Sureste Uge
Havde din skole et godt samarbejde med skolebestyrelsen om Den Sureste Uge sidste år? Så vil vi meget gerne høre lidt om, hvad I gjorde -
skriv til liv@sikkertrafik.dk eller jg@sikkertrafik.dk
afmeld nyhedsbrev    Se nyhedsbrevet i din browser
Rådet for Sikker Trafik Lersø Parkallé 111 København 2100 Denmark