Åbn i browser
Nyhedsbrev - Nordsjællands Hospital
På Tværs #10  25. september 2020

Status på hospitalsbyggeriet: I tårnkranernes skygge


Det skrider for alvor fremad med byggeriet ved Overdrevsvejen, og der emmer af hektisk aktivitet med jorddumpere, pælerammemaskiner og betonkanoner på den over 30 hektar store byggeplads.

Første etape med otte måneders intenst gravearbejde er afsluttet, og der er udgravet en 32.000 kvadratmeter stor kælder til det nye Nordsjællands Hospital. Efter at mere end 2.200 betonpæle er rammet i jorden, og 1.200 jordankre er installeret, er totalentreprenøren NCC godt i gang med at støbe den enorme bundplade på 16.000 kubikmeter beton og ydervæggene til hospitalets nederste kælderniveauer.

Den store bundplade er i armeret beton og 75 centimeter tyk. Den støbes i 16 portioner på ca. 1.000 kubikmeter, som svarer til, hvad der kan lade sig gøre at støbe på en lang arbejdsdag, hvor mere end 100 betonkanoner kører beton frem til kranerne, inden støbningen er færdig. 

Kældervæggene er 5,4 meter høje og 35 centimeter tykke og støbes i stykker af 10 meter ad gangen. De store afstande og dybden i byggegruben gør kraner uundværlige. I slutningen af september vil hele ni kraner være installeret, klar til at løfte blandt andet armeringsnet og hælde den megen beton ned i byggegruben. 

Læs mere om den aktuelle status for byggeriet, se video fra det store støbearbejde, og følg udviklingen af det nye hospital fra januar til nu.

Grønne onsdage på vintermenuen


I uge 40 træder vinterens menuplan i kraft, og som noget nyt er der nu om onsdagen primært grøn og plantebaseret frokost til både patienter og i personalekantinerne.

Med grønne onsdagsmenuer skruer køkkenet yderligere op for bæredygtigheden ved konkret at arbejde med FNs Verdensmål for en bæredygtig udvikling.

- Vi arbejder helt konkret med tre verdensmål, når vi introducerer de grønne onsdage, nemlig sundhed og trivsel, ansvarligt forbrug og produktion samt klimaindsats. Om onsdagen vil frokostmenuen overvejende være plantebaseret, og dermed generelt have et lavere CO2-aftryk end måltider med animalske fødevarer. Jeg lover, at måltiderne bliver velsmagende og lækre og håber, at både patienter og medarbejdere vil tage godt imod tiltaget, fortæller køkkenchef Helle Steen Petersen.

De grønne onsdage er en del af indsatsen for at blive et grønnere hospital, og i køkkenet arbejdes der allerede målrettet med bæredygtighed. Alt affald bliver sorteret, og det er et mål at skrue CO2-aftrykket ned med 25 procent inden år 2025.

Allerede sidste år sagde kantinen farvel  til engangsservice, og tilbage i 2018 fik hospitalet det økologiske spisemærke i sølv.

Læs om Region Hovedstadens arbejde med FNs verdensmål på IntraNord

Læs om Region Hovedstadens arbejde for grønnere hospitaler på regionh.dk

Yderligere oplysninger: køkkenchef Helle Steen Petersen

Brug to vigtige minutter på din trivsel

 

Trivselsmålingen er din mulighed for at fortælle, hvordan du trives på din arbejdsplads, så husk at svare senest den 30. september, hvis du ikke allerede har gjort det. Jo flere der svarer, jo tydeligere er det at se, hvor der skal ske forbedringer.


Mailen med de seks spørgsmål er sendt til din arbejdsmail, og det tager under to minutter at svare. Dine svar er vigtige, da de indgår i det samlede billede af din arbejdsplads. Når målingen er slut, kan du se resultatet på ”Min side” i Kursusportalen. Herefter er det din leders opgave at samle op og invitere til dialog om resultatet.

Trivsel er afgørende for patientsikkerheden 
En god trivsel hænger også sammen med sikkerheden for patienterne, fastslår WHO, der den 17. september havde trivsel og patientsikkerhed som tema på årets World Patient Safety Day.

Især corona-pandemien har vist, at ansattes sikkerhed og trivsel på arbejdspladsen er vigtig for at sikre patienterne en god pleje og behandling. Det budskab bakkes op af de tre faglige organisationer Lægeforeningen, Dansk Sygeplejeråd og FOA, der i en kronik i Altinget sætter lighedstegn mellem høj trivsel på arbejdspladsen og en høj kvalitet i patientbehandlingen.

Fakta om de løbende trivselsmålinger
Trivselsmålingen kommer fire gange om året som en mail i din indbakke og er fælles i regionen. Der er seks spørgsmål, hvoraf de tre er regionale, et er fælles for hele hospitalet og to er lokale for din afdeling. Den næste trivselsmåling finder sted i november.

Du kan læse mere om de løbende trivselsmålinger på IntraNord

Yderligere oplysninger: arbejdsmiljøkonsulent Nanna Wichmand, Økonomi og HR

Hvem fortjener et gavekort som et særligt skulderklap?

 

De næste 14 dage kan du nominere en kollega, der har gjort en forskel under coronaberedskabet. Blandt alle navne trækkes lod om 14 gavekort a 500 kr.

Det er nu, du skal til tasterne, hvis du vil være med til at nominere en kollega for en særlig indsats.
Landsindsamlingen Skulderklap har nemlig doneret 14 gavekort på hver 500 kr. til Rødovre Centrum, og hvem, der skal have muligheden for at få et gavekort her på hospitalet, er op til dig.

For at nominere en kollega, skal du skrive til noh-kommunikation@regionh.dk senest den 9. oktober. Skriv navnet på den nominerede sammen med en kort beskrivelse af, hvorfor din kollega skal have et skulderklap. Du må gerne nominere flere personer i samme mail.

De heldige vindere findes blandt lodtrækning og kontaktes direkte i uge 43 og vil blive offentliggjort på IntraNord.

Indsamlingen er startet af fire tidligere ansatte fra Amager og Hvidovre Hospital for at hylde den ekstraordinære indsats, som personalet på regionens hospitaler har udført under corona. I alt har de fået samlet små 70.000 kr. ind, som nu uddeles i form af gavekort på regionens hospitaler.

Læs mere om indsamlingen Skulderklap her

Travleste sommer på fødegangen

 

Juli måned var den travleste måned nogensinde på fødegangen i Hillerød, der oplevede et lille babyboom.

Sommeren er normalt den travleste periode for fødegangen, men juli måned i år var historisk. 407 fødsler blev det til i alt. Eller godt 13 om dagen, hvis de fordelte sig pænt over måneden (det gjorde de ikke).

- Det er en dejlig rekord, selv om det også har været en travl tid. Heldigvis har vi været godt forberedt, så vi har kunnet give de fødende en god oplevelse. Det har krævet lige dele grundig planlægning og fleksibilitet fra alle medarbejdere at få kabalen til at gå op, siger vicechefjordemoder Susanne Nedergaard Mikkelsen.

Yderligere oplysninger: vicechefjordemoder Susanne Nedergaard Mikkelsen 

Fri fitness under åben himmel

 

Patienter, personale og pårørende kan nu få sved på panden i femten topmoderne træningsstationer i hospitalets nye Outdoor Fitness i Hillerød. Helt gratis.

Nu er Nordsjællands Hospital nemlig Det Fysisk Aktive Hospital. Det blev slået fast fredag den 11. september, hvor hospitalets Outdoor Fitness blev indviet af formand for Sundhedsudvalget i Region Hovedstaden Christoffer Buster Reinhardt og hospitalsdirektør Bente Ourø Rørth.
 
- Der er heldigvis allerede mange, der har fået øje på træningsanlægget, men jeg håber, at endnu flere vil hjælpe med at slide træningsanlægget, så vi sammen kan få skabt nogle nye fællesskaber og gode vaner omkring fysisk aktivitet, siger hospitalsdirektør Bente Ourø Rørth.

Træningsanlægget er designet, så det med enkle og effektive øvelser både kan motivere de svageste patienter og mere garvede motionister.
 
Træning kan forebygge og behandle
Fitness-maskiner under åben himmel er ikke det eneste, Det Fysisk Aktive Hospital byder på. Indsatsen rummer også fysisk aktivitet til at forebygge sygdomme eller som et led i behandlingen på hospitalet. Blandt andet forsker Lunge- og Infektionsmedicinsk Afdeling i effekten af fysisk træning hos lungepatienter, og et projekt arbejder med at introducere træning i arbejdstiden.
 
Visionen om at være Det fysisk Aktive Hospital fortsætter naturligvis på det nye hospital, og derfor tages træningsanlægget da også med, når det nye hospital slår dørene op i Favrholm.
Outdoor Fitness er gratis træning til alle og findes bag parkeringspladsen ved hovedindgangen i Hillerød.
 
Læs mere om Outdoor Fitness, og se en demonstration af træningsøvelserne

Ny professor i virusinfektioner og virusepidemier

Forskningschef, overlæge Thea Kølsen Fischer er ny klinisk professor på Københavns Universitet, hvor hun skal fortsætte sin forskning i nye og kendte virusinfektioner og virusepidemier. 

Spørgsmålet er ikke, om der kommer en ny epidemi som COVID-19-epidemien, men hvor alvorlig den vil være, og hvornår det vil ske. 

Med en stærkere lokal og global monitorering af nye og kendte virale infektionssygdomme kan vi forberede os bedre på epidemier i sundhedsvæsenet og håndtere behandling af patienterne med virusinfektioner mere effektivt. Det mener ny professor i virusepidemier, Thea Kølsen Fischer, som nu øger forskningen i området.

- Jo mere vi ved om sygdomsmekanismer, sygdomsbyrder og ledsagende udfordringer, jo større er sandsynligheden for, at vi kan udvikle ny og bedre behandling. Derfor er et af målene med min forskning tidligt at opdage og forstå sygdomsmekanismer ved nye virus med pandemisk potentiale gennem et stærkere internationalt samarbejde. Ved at bidrage til forebyggelse og reduktion af virussmitte kan forskningen være med til at skåne patienter og borgere for virusinfektioner og dødelighed samt eventuelle alvorlige senfølger, forklarer Thea Kølsen Fischer

Thea Kølsen Fischer er forskningschef og overlæge på Nordsjællands Hospital og er tiltrådt den 1. september 2020 som ny klinisk professor ved Institut for Folkesundhedsvidenskab på Københavns Universitet. Professoratets titel er: Folkesundhed, virusinfektioner og epidemier. 

Læs den fulde pressemeddelelse

Nyhedsbrev fra
Nordsjællands Hospital
Dyrehavevej 29
3400 Hillerød 

Abonnér på nyhedsbrevet

Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram

www.nordsjaellandshospital.dk






This email was sent to <<E-mail>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Nordsjællands Hospital · Dyrehavevej 29 · Hillerød 3400 · Denmark