Copy
Nieuwsflits GezondIn oktober 2020
Klik hier om je in te schrijven voor de nieuwsflits

Studiedag GezondIn vol impact

Impact maken bij schulden. Omgevingswet en gezondheidsverschillen. Corona en de impact op SEGV.  Health Equity, Preventieakkoorden, Ehealth, Impact tonen en Inclusieve inkoop. Allemaal sessies tijdens de digitale studiedag van GezondIn op 3 december. Het thema is impact! Je collega is ook welkom, want impact op gezondheidsverschillen maken we samen. Meld je aan! 

Webinar Armoede en Gezondheid terugkijken
Heb je de webinar 'Armoede en Gezondheid' gemist? Of ‘Leren van Wales: Sustainable Development Goals'? Je kunt ze terugkijken via onze website of YouTube-kanaal. Armoede en Gezondheid vind je hier en Leren van Wales kijk je hier terug, 
Corona: Geef voorrang aan kwetsbare groepen
Geef voorrang aan kwetsbare groepen. Versterk de sociale basisinfrastructuur. Zorg voor toegankelijke informatie. Dit zijn drie van de tien denkrichtingen die wij hebben opgesteld na gesprekken met gemeenten over de coronacrisis. Lees ze allemaal hier én meld je aan voor de workshop tijdens de studiedag GezondIn.
Webinar Monitoring en Evaluatie op 27 november
Wil je weten of je lokale aanpak van gezondheidsverschillen werkt? Wil je resultaten zichtbaar maken? Leren van samenwerking? Doe mee aan de webinar Monitoring en Evaluatie (M&E) op vrijdag 27 november, van 10.00 tot 11.30 uur. De webinar is bedoeld om een start te maken met M&E of je kennis wat op te frissen.  Deelname is kosteloos. Meld je hier aan!
Lokale preventieakkoorden voor iedereen
Hoe sluit je een preventieakkoord met aandacht voor gezondheidsverschillen? In een reeks van vijf brochures presenteren VNG en Pharos voorbeelden uit het hele land. In de eerste vier brochures staat telkens een gemeente of regio centraal. De vijfde brochure staat in het teken van samenwerking tussen gemeenten en verzekeraars. Lees ze allemaal hier

Partnerberichten

Werkenden met financiële problemen, hoe krijg je er zicht op?
Een groot aantal mensen zit financieel klem, waaronder ook werkenden. Voor gemeenten is het belangrijk om deze groep (tijdig) te bereiken en waar mogelijk te ondersteunen. In dit artikel vertellen Femke Bax en Susan van Klaveren van Platform31 wat je als gemeente kunt doen en wat werkgevers hierin kunnen betekenen.

Inburgering en gezondheid

Om inburgering te laten slagen kun je niet om gezondheid heen. Gemeenten krijgen met het ingaan van de nieuwe wet Inburgering (januari 2022) meer regie op inburgering. Hoe verbindt je inburgeringsbeleid met gezondheids- en armoedebeleid? Pharos denkt graag met je mee. Lees meer over het ondersteuningsaanbod.

Webinars: Healthypregnancy4all doet onderzoek in gemeenten

Hoe kan domeinoverstijgend samenwerken rond zwangerschap en geboorte bijdragen aan het verkleinen van gezondheidsverschillen? Erasmus MC, onderzoeksbureau DRIFT en Pharos deden onderzoek in zes gemeenten. Onderzoekers en deelnemende gemeenten delen de belangrijkste lessen uit dit onderzoek van Healthypregnancy4all in webinars op 30 november en 16 december. Meld je hier aan

Participeren met gezondheidsproblemen

Voor mensen met gezondheidsproblemen is participatie vaak lastig. Dit geldt ook voor bijstandsgerechtigden. Wat is er nodig om deze groep te laten participeren? Wat kan iemand zelf doen en wat kunnen (gemeentelijke) professionals daarin betekenen? Lees het interview van Platform31 met Lineke van Hal, associate lector Arbeid en Gezondheid, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN).

Agenda 
23/11 Online bijeenkomst gecombineerde leefstijlinterventie
27/11 Webinar Monitoring en Evaluatie
03/12 Landelijke studiedag GezondIn: Impact

Twitter
Website
Copyright © 2020 GezondIn - Pharos, All rights reserved.


Ik wil me afmelden voor deze nieuwsflits. 
Email Marketing Powered by Mailchimp