Copy

DECEMBER 2020

Kommende turneringer

Vi ser på det, når verden er lidt mindre sindssyg.
 

Månedens mantra

Af Lene Espersen

- Jeg er vild med jeres mantra'er - huskeord - ting du ikke kan undvære, når du sidder ved brættet, vi alle elsker. Jeg har stort set brugt alle dem jeg allerede har fået ind - SÅ DEL DIT MED OS ANDRE

- Send dem gerne på messenger (Jeg hedder Lene Isen Espersen på facebook)
- eller send mig en mail på: lene@queenice.dk

- Lige inden jeg ruller, tænker jeg næsten hver gang - Kan jeg doble her? (om jeg så rammer rigtigt - det er en anden sag ;) )
Lene Espersen

Hvem skal indstilles til hædersprisen 2020?

Af bestyrelsen

På trods af at 2020 ikke har været et år præget af enorm aktivitet – heller ikke i backgammon-verdenen, skal vi alligevel have kåret vinderen af Hædersprisen 2020, så:

Hvem har gjort sig fortjent til en ekstra anerkendelse? Hvem har arrangeret en særlig god turnering, gjort noget ekstra for at skaffe nye medlemmer, har smittet os alle med store smil og godt humør eller måske har formidlet sporten på en positiv måde? Kort sagt, hvem har gjort noget ekstraordinært for dansk backgammon det seneste år?

Hvem indstiller du? Skriv navn og begrundelse til info@dbgf.dk senest 31.1.2021

Daniel Sørensen inviterer til jul på Facebook

Af Taus Bøytler

Det er nogle skrappe backgammonspillere, der medvirker i årets julequiz
Grafik: Karsten Bredahl
Julen er traditionernes tid. Og traditionen tro har Daniel Sørensen også i år sammensat en backgammonjulekalender, hvor en ekspert hver dag frem til juleaften deler sine tanker om en position.

Julekalenderen kan findes her på Facebook: Julekalenderen 2020. En backgammonquiz.

Nyhedsbrevet har talt med Daniel Sørensen om årets julekalender.

Hvad kan vi forvente os af dette års julekalender?

Daniel: "Konceptet er det samme som tidligere år. Én position hver dag med analyse den efterfølgende dag. Nye skribenter i år er Kenneth Olesen og Morten Holm.

Vi kan som altid forvente 24 omhyggelige udvalgte positioner, spændende diskutioner fra quizdeltagere, og ualmidelige indsigtsfulde analyser fra skribenterne selv. Sammenlagt bliver det igen meget underholdende og lærerigt for deltagerne.
"

Har det været svært at udvælge de 24 eksperter?

Daniel: "Eksperterne er blevet fundet i landsholdstruppen, og BMAB-listen, og er ellers etablerede undervisere, vindere af internationale turneringer eller spillere som har store teoretiske og kommunikative evner.

Danmark har som bekendt ualmindelig mange verdensklassespillere, og vi er heldige, at så mange vil julekalenderen. Når det er sagt, er fornyelse også godt, så hvis der er læsere der godt kunne tænke sig at være skribent i 2021, må de meget gerne kontakte mig.
"

Hvem kan få noget ud af at følge med i julekalenderen?

Daniel: "Alle kan nemt få meget ud af kalenderen! Den eneste forudsætning er en interesse for backgammon. Vi er mange der glæder os til december!"

Hvilken opgave ligger der i at være formand for TU?

Af Taus Bøytler

Tommy Kean (tv) og Louisa Dahlin Friberg har begge gjort sig nogle tanker
om deres tid som formand for Turneringsudvalget
Fotos: Tommy Kean og Laila Leonhardt
Turneringsudvalget mangler en formand. Jens Christian Pedersen er fungerende formand, indtil der er fundet en afløser.

Men hvad vil det egentlig sige at være formand for TU? Hvilke opgaver skal man udføre? Hvor tidskrævende er det? Og sidder folk klar man anerkendende klap og positive bemærkninger, uanset hvad man foretager sig?

For at belyse de spørgsmål har nyhedsbrevet talt med Louisa Dahlin Friberg og Tommy Kean, der begge er tidligere formænd for Turneringsudvalget.

Hvilke opgaver har man primært ansvar for som formand for TU?

Louisa: "Som formand for TU deltager man i et fællesskab med andre backgammoninteresserede. Om formanden har et særligt ansvar eller nogle særlige opgaver, er nok op til det enkelte TU at bestemme. Men overordnet set, er der nok nogle forventninger til formanden eksternt og internt.

Udadtil, bærer formanden for TU (ligesom formanden for bestyrelsen og andre udvalg) en form for kommunikationsansvar. Det er vigtigt, at medlemmerne føler sig set, hørt og anerkendt for deres spørgsmål, og det er også vigtigt, at man prioriterer at være på forkant med kommunikationen i stedet for at være på bagkant.

Erfaringsmæssigt får man mere arbejde gjort og bliver et gladere menneske, når folk ikke hele tiden skælder ud. Internt i TU, er formanden typisk koordinatoren og fordeleren.
"

Tommy: "Det er et yderst fremragende spørgsmål. Det har været diskuteret meget i diverse bestyrelser, mere eller mindre i samarbejde med TU og der er, eller har i hvert fald gennem årene, været en lidt "blurry" linje for, hvor TUs arbejde starter og stopper.

Derfor kan der være delte meninger om min holdning til, hvad TU og TU formanden står for.

Formandens opgave er, at Turneringsudvalget fungerer, så det er at drifte på opgaverne, kommunikation og sørge for, at der er bemanding til at arbejdet kan udføres tilfredsstillende for DBgFs medlemmer.

Bestyrelsen skal godt nok officielt godkende nye TU medlemmer, men i praksis er det formanden for TU i samarbejde med resten af det eksisterende TU, som supplere sig med nye gode folk, som kan sikre et godt samarbejde i TU.

Der skal arrangeres officielle DBgF-turneringer, som DM i double, DM og DM i mixdouble, i praksis er det ofte "bare" at hyre en dygtig turneringsleder. Pokalturneringen og holdturneringen er lidt anderledes og lidt mere krævende.

Godkendelse af alle turneringer i DBgF-regi, hvor man sørger for, at diverse retningslinjer bliver overholdt og her skal man ofte også hjælpe til med lidt mere lavpraktiske tiltag, fx når man kan se, at tidsplanen ikke hænger sammen osv.
"

Hvor tidskrævende er det at lægge holdturneringen?

Louisa: "Haha, det er tidskrævende- men klart mest for Asger Kring."

Tommy: "Det kræver en hel del med at få alle enderne til at gå op, det skal siges at de gange jeg har stået for det, der har jeg fået uvurderlig hjælp af henholdsvis, Kim Lethan og Asger Kring, som med deres IT-kundskaber har kunnet lette arbejdet en hel del, i hvert fald for mig og resten af TU (ved ikke hvor krævende deres del har været).

Holdturneringen kan være lidt tung at få i gang, man skal tænke på rigtig mange ønsker, som klubber der gerne vil have hjemmebane samtidigt, hjemmebaneforhold hos de forskellige hold, kampprogram i forhold til ferieuger og hjemme/udekampe i forhold til vest/øst.

Til gengæld er det meget givende, når man oplever hvor mange der nyder godt af det arbejde, der er blevet lavet.
"

Hvor meget fylder holdturneringen i TU, når den er sat i gang (altså i en verden, hvor der ikke er Covid-19)?

Louisa: "Holdturneringen er stort set selvkørende. Der kan være nogle praktiske ting, som flytning af kampe, koordinere weekendrunder med værterne osv. Men det er jo primært holdene selv og holdkaptajnerne, der trækker det store læs, når først turneringen kører."

Tommy: "Den fylder stadig noget, men det er primært i de rækker, hvor der er mange, som ikke prioritere backgammon så højt.

Der er en del "sjove" tvister, som man skal rule i, fx illegal move i sidste ryk i DMP, som først bliver opdaget på video, når kampen skal tastes og en del spørgsmål, som man som garvet ikke er vant til at tage stilling til.

Man skal også til tider hjælpe med, at rette i de informationer, som er blevet tastet ind. Der kan dog også være uger, hvor man ikke skal gøre noget i forhold til HT.
"

Hvad er det sjoveste ved at være formand for TU?

Louisa: "Jeg elsker, at afholde turneringer, så det har jeg sat pris på, at få mere indsigt i. Og så fællesskabet. Både i det TU jeg trådte ind i, og det TU jeg senere blev formand for, arbejdede jeg sammen med nogle piv-dygtige og pissesjove mennesker. Det var meget inspirerende."

Tommy: "Som tidligere nævnt, så er det meget givende, når man ser folks glæde ved turneringerne og så får man et rigtig godt kendskab til en større del af DBgF, end man ellers har.

Der er også en fin udfordring i, at være pædagogisk og politisk korrekt, når man er en "official" og personligt kan jeg rigtig godt lide at studere regler, retningslinjer og præcedens.
"

Hvilke råd har du til et DBgF-medlem, der overvejer at melde sit kandidatur som formand for TU?

Louisa: "Gør det! Men ifør dig din teflondragt. Lad ikke folks utålmodighed, uvidenhed, og sommetider tankeløshed gå dig på. Behandl alle medlemmer ens, uanset om det er din bedste ven eller din fjende.

Vær tålmodig og anerkendende og acceptér, at backgammon for nogle er det vigtigste, hvor det for andre er sekundært. Tro på, og hav tillid til, at langt de fleste medlemmer hver dag priser sig lykkelig for, at DU er her. Og så spørg! Spar med dine med-medlemmer i TU og spar med andre. Brug den endeløse bunke af kompetencer, som dette forbund har.
"

Tommy: "Man skal gøre op med sig selv, om man kan holde hovedet koldt, når folk udtrykker deres utilfredshed, og om man kan håndtere, at folk kontakter en på messenger, sms, tlf., privat mail osv. på alle tider af døgnet.

Derudover skal man også være lidt selvkritisk og vurderer, om man har kompetencerne til, at arbejde sammen i et udvalg og med en bestyrelse, samtidigt med 500-ish medlemmer, for ikke at tale om kompetencerne til at læse, forstå og tolke, regler og retningslinjer objektivt.

Hvis bestyrelsen mangler en headhunter, så var det mig der hev, ACO, Louisa og Sanne ind i TU "griner"
.

Er du den næste formand for TU?
Synes du det er sjovt at have indflydelse, bidrage til fællesskabet og måske har du brug for at jagte lidt ekstra meritter til dit CV så skriv til info@dbgf.dk og  fortæl, hvorfor og hvordan du vil være en god formand for TU eller kontakt en fra bestyrelsen.

Det sociale samvær er vigtigt
i Silkeborg Backgammon Klub

Af Taus Bøytler

Action, hygge og god backgammon i Silkeborg
Fotos: Flemming Lund Sørensen
Ugentlige backgammonturneringer med et varieret turneringsformat har været et godt trækplaster i Silkeborg Backgammon Klub. Et fælles træk for de ugentlige turneringer er, at de afvikles efter monrad-formatet, hvor alle deltagere er sikret et antal kampe og altså ikke er ude efter første nederlag.

Hvilke andre tricks er der i værktøjskassen, hvis man gerne vil oprette et godt klubmiljø? Og hvilke overvejelser bør man gøre sig, hvis man leger med tanken om at oprette en ny klub? Det har nyhedsbrevet talt med Tommy Bay Smidt, ildsjæl i Silkeborg Backgammon Klub, om.

Hvordan vil du beskrive backgammonmiljøet i Silkeborg?

Tommy: "Silkeborg Backgammon Klub er en klub hvor det sociale samvær er vigtigt, og vi lægger derfor vægt på at alle medlemmer bidrager positivt til vores fællesskab.

Den vigtigste aktivitet i klubben er vores ugeturneringer, hvor vi normalt spiller hver eneste uge hele året. Vi har et rigtigt pænt og stabilt fremmøde af klubbens medlemmer, og vi får jævnligt besøg af spillere fra andre klubber, hvilket vi sætter stor pris på.

En anden vigtig aktivitet i vores klub er det årlige interne klubmesterskab, hvor vi spiller alle mod alle med kampe til 13 point. Vi mødes nogle gange i løbet af året og spiller vores indbyrdes kampe, og så får vi også lige spist frokost eller aftensmad sammen, og vi får på denne måde en hyggelig dag ud af det.

Et af årets højdepunkter er vores venskabskampe med klubberne fra Herning og Randers. Her spiller vi med Lars-Henrik Brauns geniale City Battle format, og det handler meget kort fortalt om, at vi alle får spillet så mange kampe som muligt i løbet af dagen.

Vi spiser normalt også frokost og aftensmad sammen, og der er helt sikkert også kage til kaffen. Vi starter om formiddagen, og vi slutter normalt først, når vi alle er blevet godt og grundigt mætte af backgammon.
"

Gør I noget anderledes i den nye tidsalder, hvor alt drejer sig om Covid-19?

Tommy: "Ja, vi følger selvfølgelig alle retningslinjerne fra myndighederne og forbundet, og dermed er der jo meget, som vi alle gør anderledes. Vi holder god afstand, og vi forsøger samtidigt at holde sammen.

Vi har i maj måned spillet udendørs turneringer ved Cafeteriakroen i Hampen, og vi har også i en periode spillet nogle ugeturneringer med et XG Masters inspireret format på Backgammon Galaxy.

Vi har siden august måned igen afholdt ugeturneringer i Medborgerhuset Lunden i Silkeborg, men nu er vi så blevet udfordret af forsamlingsforbuddet på 10 personer. Det finder vi selvfølgelig en løsning på, så vi fortsat kan mødes og spille backgammon sammen.
"

I varierer turneringsformatet til jeres caféturneringer. Kan du sætte nogle ord på det?

Tommy: "Ja, vi laver hver måned en spilleplan med forskellige matchlængder og tider på uret for at få noget variation i vores ugeturneringer.

De enkelte medlemmer har selvfølgelig deres personlige livretter, men de fleste vil faktisk gerne have lidt variation i kosten i løbet af en måned. Fordelingen af de forskellige typer af turneringer har vi lavet på grundlag af et spørgeskema, som blev udleveret på vores generalforsamling.

Vi spiller en firerunders turnering med kampe til 5 point hver måned, fordi det øger chancen for at de mindre øvede også kan smage sejrens sødme til en ugeturnering. Jeg tror, at det er vigtigt for, at man i længden kan bevare motivationen for at spille backgammon i klubben.

Jeg vil gerne benytte lejligheden til at reklamere lidt for Monrad turneringer. Vi spiller altid Monrad turneringer i Silkeborg, fordi vi alle gerne vil spille så meget backgammon som muligt til en ugeturnering.

Man kan derfor sige, at det er et vigtigst mål for en ugeturnering, at vi tilsammen får spillet så mange match point som muligt. For nogle af vores medlemmer er det faktisk mindre vigtigt, hvem der så ender med at vinde turneringen.
"

I holdturneringen stiller i op under navnet Midtjylland. Hvordan er det lige, det hænger sammen?

Tommy: "Vi har i flere år haft et rigtigt godt samarbejde med Herning Backgammon Klub. Vi besøger jævnligt hinanden til ugeturneringerne, og de to klubber spiller hvert år venskabskampe mod hinanden.

Midtjylland er en klub som vi har startet sammen med Herning, for at vi sammen kan stille hold i holdturneringen. Vores medlemmer er således medlem af to forskellige klubber, som har hver deres formål.

Den langsigtede vision med vores Midtjylland samarbejde er, at vi får et hold i alle divisioner af holdturneringen, så alle vores medlemmer dermed får mulighed for at spille på et hold, som modsvarer deres personlige sportslige ambitioner.
"

Hvilke gode råd har du til folk, der overvejer at opstarte en ny backgammonklub?

Tommy: "Jeg vil anbefale, at man samler en gruppe og løser denne opgave sammen. Det er vigtigt, at man tidligt tager en snak om de enkeltes forventninger, og hvilke værdier man synes, der er vigtige i en klub.

Jeg vil også anbefale, at man tager en snak med nogle af de ildsjæle, der findes i forbundets klubber, om hvordan man starter en klub. Man bør i denne forbindelse også spørge dem om hvilke udfordringer de har oplevet, og hvilke fejl man selv bør undgå at gentage. Man bør også læse Kenny Nissens artikel om opstart af en klub i Gammon 108, og interviewet med Bjørn Kroghsbo i nyhedsbrevet fra juni 2019.

Når man starter en klub, så er det også vigtigt, at man fortæller andre om klubben og gør den synlig for omverdenen. Synlighed betyder nu om dage, at man skal kunne finde klubben på Internettet, og det kan man jo lige tjekke med en hurtig Google søgning på f.eks. ”backgammon bynavn”. Hvis det ikke giver et fornuftigt søgeresultat, så er klubben bare ikke synlig nok på Internettet.

Jeg vil til slut anbefale, at man starter klubben som en rigtig forening med vedtægter, generalforsamling og bestyrelse. Det kan virke lidt besværligt, når man er ved at opstarte en klub, men jeg mener altså, at det er meget vigtigt for klubben kan fungere og overleve på længere sigt.

Når man har fået lavet klubbens vedtægter, så kan man også lige få dem godkendt hos kommunen, og dermed bliver det så muligt for klubben, at søge om tilskud og låne lokaler hos kommunen.
"

NY backgammonpodcast,
online pengeturneringer og UBC-finalen

Af Taus Bøytler

Grafik: Backgammon Galaxy
Backgammon Galaxy har lanceret to nye tiltag, som vi skal kigge på i denne artikel. Nyhedsbrevet har talt med Marc Olsen CEO for Backgammon Galaxy, der nu også kan kalde sig for podcastvært.

I podcasten, der bliver vist på Youtube, vil prominente stormestre eller betydningsfulde backgammonpersonligheder blive inviteret på som gæster til en diskussion med værten, den danske Stormester Marc Olsen.

Der er allerede to episoder ude, hvor de to amerikanske Stormestre Bob Wachtel og Wilcox Snellings har været i studiet.

Backgammon Podcast #1 GM Bob Wachtel - Discussion on morality of gambling (1.41)

Backgammon Podcast #2 GM Wil Snellings - a discussion on mastering Backgammon (1.54)

Filosofiske idéer
Episoden med Wachtel var temaet primært at diskutere de filosofiske ideer, som Wachtel har udviklet i gennem årene, “de skjulte ulemper ved at stigmatisere gambling”. I anden episode, med Snellings, var temaet primært Snellings fabelagtige backgammonkarriere, samt han delte ud af guldkorn i fht., hvordan man kan forbedre sit spil.

Hvordan kom ideen med at lave en Backgammon Podcast?

Marc: “Det er noget vi længe gerne har villet lave. Alle de andre store mindgames har som minimum én stor podcast, og som regel flere, så det er noget der har manglet i backgammonverdenen.

Nu var tiden og energien endelig til stede for at få det realiseret. Ideen var, at vi simpelthen bare får de største spillere med på podcasten og sætter os ned i halvanden time og får en sludder med dem.

Det tror jeg der er rigtig mange spillere som vil finde interessant, og i fht. modtagelsen af de første to episoder, som allerede har næsten 3.000 views på Youtube, så tyder det på at efterspørgslen er der.
"

Er det bevidst at Podcasten kun er at finde på Backgammon Galaxys Youtube kanal?

Marc: “Vi vil egentlig gerne have den ud på iTunes også, men en del af formatet er jo, at vi viser vores gæst et par backgammonpositioner til sidst, og quizzer dem lidt.

Det vil man jo miste, hvis man ikke har det visuelle med. Desuden har vi ret stor reach på vores Youtube kanal, med over 5.000 subscribers, så jeg er lidt bange for, at hvis vi udgav den andre steder, så ville vi ikke få så mange lyttere/seere. Men det er noget vi helt klart overvejer.


Der er sikkert rigtig mange der godt kunne tænke sig at vide, hvilke personer som vil komme på som gæster. Er det noget du kan løfte sløret for, og er der nogle danskere i blandt?

Marc: “Jeg vil helt sikkert gerne have nogle af de danske stjerner med i podcasten… Gus Hansen er klart en ønskegæst! Derudover er der også mange andre… Sander, Kristensen, Grønbech…

Måske nogle af de gamle verdensmestre i Peter Jes, Mads A eller måske endda en Peter Hallberg. Det kunne være sjovt. Podcasten foregår jo på engelsk, så der er nogle stormestre som vil få det svært, fx de japanske, lige med undtagelse af Mochy, som snakker godt engelsk. Mochy skal vi helt sikkert have ind!

Og jeg kunne også godt tænke mig nogle flere af de amerikanske stjerner, fx en legende som Bill Robertie eller en nutidig stormester som Victor Ashkenazi.

Det er selvfølgelig synd, at Falafel og Magriel ikke er i blandt os mere, de havde været rigtige sjove at få ind. Men vi vil gerne have spillere fra hele verdenen ind.


Hvor ofte kommer podcasten ud?

Marc: “Vi satser på et par gange om måneden. Det vil komme an på tid og energi. Nu har vi snart en UBC finale i mellem Mochy og Ueda som skal dækkes tæt og laves til en stor produktion, der vil podcasten måske blive nedprioriteret i en måneds tid."

Hvor skrap skal man være for at kunne følge med?

Marc: “Det hjælper helt klart at man selv er inkarneret backgammonspiller. Men jeg håber at alle spillere på alle niveauer vil få meget ud af at lytte med."

Får du noget ud af det, som ekspert selv, at lave disse podcasts?

Marc: “Det er altid super interessant at have en længerevarende diskussion med andre stormestre, og prøve at forstå, hvordan de tænker og anskuer spillet og verdenen. Så jeg tror da helt sikkert, at jeg selv kan blive klogere af at lave disse podcast."

Koster det noget at lytte med?

Marc: “Nej, det er gratis, vi lægger det på Youtube, og bruger det som Backgammon Galaxy content, som skal være med til at stadfæste os som de førende content creators i verden.

Online turneringsspil med indsatser
Efter snakken om Podcast går vi videre til næste emne. Backgammon Galaxy har nemlig lanceret online turneringsspil for rigtige penge, noget som der ikke rigtig har været så meget af i stor skala, siden Play65 lukkede ned for snart 10 år siden.

Backgammon Galaxy har lige lanceret online turneringer for rigtige penge. Kan du forklare overfor læserne hvad det går ud på og hvordan det fungerer?

Marc: “Ja, det fungerer sådan, at man skal bruge “Tournament Coins” for at spille med, som tilsvarer Euro. Vi har dog også som regel en freeroll eller to hver dag, men ellers så er det kun pengeturneringer.

Det er primært small stakes turneringer, 5 og 10 euro indskud, og engang i mellem lidt højere takster. Der er ikke så mange spillere endnu, men vi skal så småt i gang med at markedsføre det.

Vi satser også på at lancere moneygame formatet lidt før jul, det bliver også spændende.


Hvad med licenser, er det lovligt at spille med?

Marc: “Ja, det skulle vi mene. Vi arbejdede i lang tid på at finde en god løsning, og det fandt vi via vores nye partner Mindskillz, som er et backgammon eventfirma fra Dubai, som har licens til at udbyde turneringer til spillere fra hele verden, da det er anset for at være et skill-game ligesom skak dernede.

Derfor har vi udliciteret alt det finansielle til dem. Man køber og udtrækker pengene via dem, og officielt set er det deres turneringer, som vi så afholder på vores site. Man kan købe coins både med kreditkort også via Paypal, og det er nemt og hurtigt, og fungerer faktisk super godt!


Og hvad så med UBC finalen, mellem Mochy og Hideaki Ueda, hvad er planerne med den?

Marc: “Ja, den blev jo desværre udskudt pga hele Covid-19 situationen i verden. Men heldigvis er de begge fra Japan, så vi har nu arrangeret, at de skal spille i Tokyo.

De tre spilledage vil blive afholdt i Januar 21’, så det er lidt spøjst at vi kårer 2020 UBC Champion i januar 21’, men sådan er det, hehe.

Vi er ved at forberede os på at lave en verdensklasse produktion, som kan leve op til de sidste to UBC produktioner vi har lavet, selvom det denne gang vil foregå med remote kommentering via Zoom.
"

Dansk Backgammonforbunds platforme

Følg os på W E B S I T E T
Følg os på W E B S I T E T
Skriv til os på E M A I L
Skriv til os på E M A I L
Følg os på F A C E B O O K
Følg os på F A C E B O O K
Bliv medlem af Dansk Backgammon Forbund
Meld dig til nyhedsbrevet her
Nyhedsbrevets redaktion
Taus Bøytler (ansvarshavende redaktør)
Lene Espersen (layout og grafik)
Sally Larsen (oversættelse)
Maria Bonke (korrektur)
Copyright © 2020 DBgFs  Nyhedsbred - All rights reserved.

Frameld dig dette nyhedsbrev    Opdatér dine oplysninger






This email was sent to <<Emailadresse>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Dansk Backgammon Forbund · Backgammonvej 66 · København V 1600 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp