Copy
Διαβάστε το αυτό εδώ στον browser

η τετράχρονη κόρη μου ζωγράφισε μια εικόνα

κι όταν την είδα έμεινα αμίλητος για πολλή ώρα. Προσπάθησε να ζωγραφίσει ένα "ξωτικό". Αυτή ήταν η άσκηση που τους έβαλαν στο zoom του σχολείου. 

Την κοιτάζω συχνά αυτή τη ζωγραφιά έκτοτε.

Την έχω βάλει lock screen στο κινητό.

Επειδή δεν έχω δει καλύτερη οπτική αναπαράσταση του σύγχρονου ανθρώπου της εποχής του 2020, πουθενά.

Αυτό είναι. Εδώ είμαστε.
 

νάτη:

διαΝΕΟδιαβάσματα

την Κυριακή έχουμε μια άλλη μια έρευνα για το πώς ζουν οι Έλληνες μετά από επτά μήνες πανδημίας και, κυρίως, για τις στάσεις και τις απόψεις τους για τον εμβολιασμό, που πιθανότατα ξεκινά την επόμενη Κυριακή και στην Ελλάδα. Δεν μπορώ να σας πω τα αποτελέσματα, θα τα μάθετε σε λίγες ώρες άλλωστε, αλλά μπορώ να σας πω ότι είναι πιο αισιόδοξα από εκείνα του Σεπτεμβρίου, όταν το 42% έλεγαν ότι δεν θα κάνουν το εμβόλιο. Θα τις διαβάσετε όλες τις λεπτομέρειες στο site και, από ό,τι φαίνεται, σε όλες τις εφημερίδες και τα σάιτ της Γης, που βγαίνουν στα ελληνικά. Επίσης, θα μιλήσω για αυτά στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο.
Τι σε ποια εκπομπή; Τι "τι ώρα";
Απ' ό,τι βλέπω στο calendar, σε όλες τις εκπομπές. Όλες τις ώρες. 

αύριο στην Καθημερινή

γράφω για πάλι για το ίδιο θέμα, τα εμβόλια. Αυτή τη φορά όχι για τις τεράστιες τεχνικές δυσκολίες της διαδικασίας του εμβολιασμού, όσο για τρία άλλα πράγματα που πρέπει να σκεφτόμαστε, καθώς αυτή η νέα φάση του δράματος ξεκινά. 

Το κείμενο θα ανέβει το Σαββατόβραδο εκεί
 

ένα απόσπασμα:

 

"Ολόκληρη η ζωή μας είναι μια σειρά από εκατομμύρια μικρές και μεγάλες αποφάσεις στις οποίες ζυγίζουμε κόστος και όφελος, συχνά χωρίς να το παίρνουμε χαμπάρι. Τοποθετούμε κομμάτια του σώματός μας σε σημεία στα οποία ίσως δεν θα έπρεπε να βρίσκονται, υπολογίζοντας ότι τα οφέλη που θα αποκομίσουμε είναι πιο σημαντικά από το πιθανό κόστος ή τον κίνδυνο. Χώνουμε πράγματα μέσα στο σώμα μας προσβλέποντας σε κάποιο κέρδος, σε κάποιο όφελος, το οποίο κρίνουμε σημαντικότερο από πιθανές αρνητικές συνέπειες. Δεν κάνουμε πάντα τις πιο σωστές και τις πιο ορθολογικές επιλογές, αυτό είναι αλήθεια. Αλλά οφείλουμε, τουλάχιστο, να είμαστε συνεπείς στον ανορθολογισμό μας. 

Εσύ, κύριε, ζυγίζεις τα υπέρ και τα κατά με βάση αυτό που λέει η λογική σου και το ένστικτό σου, και επιλέγεις να φας ένα πιάτο που λέγεται "mix grill" με αδιευκρίνιστης προέλευσης καρβουνιασμένα κρέατα σε τυχαία τουριστική ταβέρνα που έχει φωτογραφίες των φαγητών στο μενού; Αν ναι, άκου: δεν δικαιούσαι να φοβάσαι το εμβόλιο για Covid".

την προσοχή σας λίγο εδώ 
αυτή είναι μια φωτογραφία του ήλιου
τη νύχτα
τη νύχτα ο ήλιος είναι από την άλλη πλευρά της γης, εμείς δεν τον βλέπουμε 
γι' αυτό είναι νύχτα 
ε, 
αυτή η "φωτογραφία" δείχνει τον ήλιο από την άλλη πλευρά της γης 
είναι "τραβηγμένη" από μια δεξαμενή νερού
θαμμένη 1 χιλιόμετρο κάτω από το έδαφος 
που ανιχνεύει νετρίνα
είναι περιπλοκο
 

και τώρα, τα λινξ


Μια απλή ανάλυση του πώς λειτουργούν τα διαφορετικά εμβόλια που βρίσκονται σε διάφορα στάδια παραγωγής. Το συμπέρασμα: δεν ξέρουμε ακόμη αρκετά για να εκτιμηθεί το αν θα μπορέσουν να οδηγήσουν στο τέλος της πανδημίας κάποια στιγμή στο κοντινό μέλλον. 

Καθώς ξεκινούν οι εμβολιασμοί στις πλούσιες χώρες του κόσμου, εμφανίζεται ένα νέο πρόβλημα για τα εμβόλια άλλων εταιρειών, που είναι ακόμα στο στάδιο της ανάπτυξης: δεν μπορούν να βρουν τους χιλιάδες εθελοντές που χρειάζονται για να συμμετάσχουν στην τρίτη φάση των δοκιμών. Από ό,τι φαίνεται, πολλοί αρνούνται να πάρουν ένα πειραματικό εμβόλιο (ή, ακόμα χειρότερα, ένα placebo) την ώρα που βλέπουν ρεαλιστική την προοπτική να κάνουν ένα ήδη εγκεκριμένο εμβόλιο στο κοντινό μέλλον. 

Επίσης ενδιαφέρον: ένα χρονικό από τη Γουχάν, την πόλη από όπου ξεκίνησαν όλα και όπου, πλέον, έχει σχεδόν επιστρέψει μια κανονικότητα. Μεταξύ άλλων, περιέχει μια πολύ ενδιαφέρουσα εξήγηση για το γιατί τα κινέζικα εμβόλια που βρίσκονται υπό κατασκευή δεν έχουν πάρει ακόμα όλες τις επίσημες εγκρίσεις. Η αιτία είναι το ότι και οι κινέζοι δυσκολεύονται να βρουν τους χιλιάδες εθελοντές που χρειάζονται, αλλά όχι επειδή άργησαν: επειδή πρακτικά δεν υπάρχει covid στην Κίνα πια, οπότε δεν θα βρουν αρκετά κρούσματα στα αποτελέσματα για να βγάλουν συμπέρασμα. Ψάχνουν εθελοντές στη Λατινική Αμερική και αλλού, λέει. 

Εν τω μεταξύ, αυτός ο κύριος που συμμετείχε σε μια δοκιμή ενός από τα υπό κατάσκευή εμβόλια, υπογραμμίζει ένα σημαντικό πρόβλημα: όσοι συμμετέχουν στις δοκιμές δεν ξέρουν αν έχουν λάβει το εμβόλιο ή το placebo. Πράγμα που μπορεί να οδηγήσει σε ευτράπελα. 

Επίσης σημαντικό: Πρέπει να αρχίσουμε να συζητάμε και για τις παρενέργειες των εμβολίων, που υπάρχουν, είναι συχνές αλλά, βέβαια, όχι πολύ σοβαρές. Χωρίς διαφάνεια και ανοιχτή κουβέντα, όμως, αυτό το πράγμα δεν πρόκειται να γίνει σωστά. 

Πώς η επιστήμη -ναι, "η επιστήμη", ολόκληρη η επιστημονική διαδικασία- άλλαξε θεαματικά τον τελευταίο χρόνο. Συναρπαστικό ανάγνωσμα. 

10 άνθρωποι που επηρέασαν την πορεία της επιστήμης το 2020

Ο Ιούλιος, λέει, ήταν ο πιο φονικός μήνας για τους νεαρούς Αμερικανούς στην ιστορία. Λόγω Covid. 

Η πιο 2020 είδηση της εβδομάδας: Σε αυτό το γηροκομείο του Βελγίου, φέτος ο Άη Βασίλης έφερε Covid

Αυτή η διαφήμιση

Το πιο τρομακτικό βίντεο της εβδομάδας

Αυτή η φανταστική κυρία αποφάσισε να πάει στα μεσιτικά γραφεία της Νέας Υόρκης και να τους πείσει ότι είναι μια Ουγγαρέζα πάμπλουτη, ώστε να την ξεναγήσουν στους καινούργιους ουρανοξύστες με τα πανάκριβα διαμερίσματα που χτίζονται παντού στην πόλη. Στην πραγματικότητα ήταν φωτογράφος και ήθελε να φωτογραφίσει τη θέα από τα συγκεκριμένα διαμερίσματα. Συνειδητοποιείτε τι έκανε, ε; Σας θυμίζει κάτι; Εμένα μου πήρε λίγες ώρες να κάνω τη σύνδεση. Ταράτσες

Υπάρχει ένα app στο οποίο μπορείς να ζητήσεις από δευτεροκλασάτους διάσημους να σου στείλουν ένα μήνυμα (ή να στείλουν σε κάποιον άλλο, χρόνια πολλά ας πούμε). έναντι αμοιβής. Cameo λέγεται. Χρησιμοποιώντας το ο ηθοποιός που έπαιζε τον Κέβιν στο The Office έβγαλε $1 εκατομμύριο φέτος

Εκείνο το ηχητικό με τον Τομ Κρουζ που ουρλιάζει και βρίζει δυο εργαζόμενους που δεν τήρησαν τα μέτρα προστασίας από Covid στα γυρίσματα του Mission: Impossible 7 το ακούσατε; Αν όχι, ακούστε το

Πάρα πολλές έρευνες λένε ότι πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στην τοπική αυτοδιοίκηση και ότι οι πόλεις πρέπει να αναλάβουν περισσότερες πρωτοβουλίες για να αλλάξουν και να εξυπηρετούν καλύτερα τους πολίτες τους στο μέλλον. Υπάρχει όμως ένας σημαντικός παράγοντας που συχνά περνά απαρατήρητος: πολλές φορές οι πολίτες δεν θέλουν να δουν τις πόλεις τους να αλλάζουν

Εν τω μεταξύ, στις ΗΠΑ, λέει, η αστυνομία δικαιούται να κατάσχει λεφτά και αντικείμενα από πολίτες που κατηγορούνται για εγκλήματα, χωρίς να χρειάζεται καταδικαστική απόφαση για τους ανθρώπους. Οι οποίοι συνήθως δυσκολεύονται πολύ να πάρουν πίσω τα πράγματά τους μετά. Πολλά αστυνομικά τμήματα υπολογίζουν τέτοιου τύπου αρπαγές περιουσίας ως μέρος του προϋπολογισμού τους. Και βγάζουν λίστες με πράγματα που θα χρειαστεί να αρπάξουν κατά την τέλεση των καθηκόντων τους. 

Πώς είναι να είσαι φωτογράφος γάμων στο Τέξας, εν μέσω πανδημίας. Απίστευτες, σοκαριστικές ιστορίες. 

Ο Μπαράκ Ομπάμα απαντάει σε ερωτήσεις από YouTubers. Οι απαντήσεις για τις κόρες του πολύ ωραίες και χρήσιμες. Επίσης απαντά και σε εκείνους τους δίδυμους που σας είχα αναφέρει στο παρελθόν, αυτούς που ακούνε για πρώτη φορά τραγούδια και βιντεοσκοπούν τις αντιδράσεις τους. Δεν είχα καταλάβει ποιο το νόημα. Ο Ομπάμα φαίνεται το κατάλαβε. Εμ, είναι ο Ομπάμα. 

Ο δικός μας πρωθυπουργός, εν τω μεταξύ, έχει διαβάσει τα 2/3 της βιογραφίας του Ομπάμα. Πιο πολύ από εμένα! 

Τέλος, σας αφήνω με την ιστορία αυτού του υπέρλαμπρου άστρου από τη Σκοτία, που αποφάσισε να σπάσει καραντίνες και λοκντάουν για να πάει να βρει το κορίτσι του με ένα τζετ σκι. Μόνο που: το κορίτσι του βρισκόταν στο νησί του Μαν, το ταξίδι με το τζετ σκι του πήρε 4,5 ώρες, δεν ήξερε πώς να κάνει τζετ σκι και δεν ήξερε κολύμπι. Σήμερα, για να μη σας τα πολυλογώ, είναι στη φυλακή.

Τα ξαναλέμε ανήμερα τα Χριστούγεννα! 

https://twitter.com/tgeorgakopoulos
https://www.facebook.com/thodorisgeorgakopoulos/
https://www.instagram.com/tgeorgakopoulos/
https://www.linkedin.com/in/georgakopoulos/
Website
Email
Copyright © 2020 georgakopoulos.org, All rights reserved.


Θέλετε να αλλάξετε το πώς λαμβάνετε αυτά τα γράμματα;
Μπορείτε να αλλάξετε τις επιλογές σας ή να σβηστείτε από τη λίστα.