View this email in your browser
Horoscop vs. știință: cum (nu) ne afectează planetele destinul și personalitatea

Peste jumătate din români cred că horoscopul are o bază științifică și că poziția planetelor la naștere ne influențează viața, conform unui studiu realizat în 2016. Inclusiv la știri există rubrică de horoscop (mai ales dimineața, dar la început de an este chiar și în prime time). Dacă o auzi pe Andreea Esca punând întrebări serioase unui astrolog cu privire la previziunile pentru anul următor, înseamnă că e treabă serioasă horoscopul ăsta, nu?

Prin urmare, horoscopul este un fenomen social extins la noi în țară, deci nu prea poți să faci abstracție de el, fie că ești sau nu un adept al conceptului. 

Dar cât de exacte sunt predicțiile date de astrologie? Nu ar trebui să fie așa greu de aflat. Se fac mii de studii de personalitate cu diverse scopuri. E simplu să vezi dacă există vreo corelație între niște trăsături de bază de personalitate și data și locul nașterii pe un eșantion reprezentativ de oameni. Așa că am căutat în diverse surse și iată ce am aflat.
Orașele care se sting și cele care înfloresc. Cum s-a schimbat topul primelor 20 orase în ultimii 20 de ani. Avem orașe în care populația s-a redus la aproape jumătate în ultimii 20 de ani, așa cum în alte câteva orașe populația aproape că s-a triplat, după cum arată datele transmise de Institutul Național de Statistică.

Unilever dezvoltă o substanță care face suprafețele să se curețe singure. Se bazează pe o componentă din alge marine și ar putea fi folosită de la bancnote și până la pantofi. Tehnologia, numită Lactam, împiedică microorganismele să formeze un biofilm (un mediu protector în jurul lor) ceea ce le face vulnerabile. 

Audiențe prime-time 2020: Pro TV a scăzut ușor. Kanal D, peste Antena 1 (doar) pe țară. România TV, primul loc la știri. Deși cifrele au fost mai mici, Pro TV a rămas liderul incontestabil al ratingurilor.

O bulă artificială înconjoară Pământul și-l protejează de radiații. Se pare că este creată de comunicațiile radio de frecvență joasă. S-ar părea că tehnologia mai face și bine planetei, chiar dacă neintenționat.

Elon Musk devine cea mai bogată persoană din lume la fix 78 de ani de când Nikola Tesla moare falit. Asta da ironie a sorții!

Producătorul chinez de automobile electrice Nio a lansat primul său model sedan, numit ET7, care are o autonomie de peste 1.000 de kilometri. Parcă încep să devină treabă serioasă mașinele astea electrice!

Sony a lansat televizoare cu inteligență cognitivă, pentru că inteligența artificială s-a demodat. Deși inteligența cognitivă pare mai degrabă un truc de marketing decât o funcție utilă, realitatea nu este chiar atât de simplă. Sony a schimbat complet abordarea vizavi de modul în care prelucrează imaginea afișată pe ecran, cu scopul de a fi mai aproape de cum vede un ochi uman detaliile dintr-o scenă.

Arabia Saudita anunță construirea unui oraș cu o lungime de 170 de km, "THE LINE", fără mașini și fără drumuri. Orașul va dispune de servicii precum școli și centre de sănătate, precum și de spații verzi, dar și transport în comun de mare viteză, cu niciun traseu mai mare de 20 de minute.

Serviciile secrete americane au 180 de zile pentru a dezvălui ce știu despre OZN-uri. Chiar așa! Directorul de la National Intelligence și secretarul pentru apărare au la dispoziție mai puțin de șase luni pentru a pune la dispoziția comisiilor parlamentare pentru securitate și forțe armate un raport declasificat despre „fenomene aeriene neidentificate”. Dacă 2020 a fost anul cu pandemia, poate 2021 va fi anul cu extratereștrii! 😛 
O săptămână cu spor!
Facebook
LinkedIn
Blog
Ai primit acest mail de la un prieten?
Abonează-te și tu folosind butonul de mai jos:
ABONEAZĂ-TE LA ACEST NEWSLETTER
Copyright © 2021 AMSandu.ro, Toate drepturile rezervate.

Email Marketing Powered by Mailchimp