Copy
Se nyhedsbrevet i din browser

Nyt afstandskrav i coronavejledningerne

Vi har nu fået afklaret, hvad de nye afstandskrav betyder i bygge- og anlægsbranchen. Sundhedsstyrelsen har overfor Arbejdstilsynet oplyst, at anbefalingen er, at man så vidt muligt holder to meters afstand, hvor det kan lade sig gøre.
 
Dette er nu indarbejdet i vejledningen ”Forebyg smitte fra coronavirus på bygge- og anlægspladser og i private hjem” og faktaarket ”Forebyg smitte fra coronavirus i private hjem”.

Desuden er foretaget en præcisering af afsnittet om samkørsel i vejledningen ”Forebyg smitte fra coronavirus på bygge- og anlægspladser og i private hjem”. Det fremgår nu:

  • At samkørsel skal begrænses.
  • At hvis samkørsel er nødvendig anbefales det at ske med så få forskellige personer som muligt (fx et fast sjak).
  • At hvor det kan lade sig gøre, kan fører og passager sætte sig forskudt for hinanden på henholdsvis for- og bagsæde.
  • At det anbefales, at luften i kabinen løbende udskiftes under transporten via ventilation og hyppig udluftning.
  • At når det ikke er muligt at holde den fornødne afstand, så skal smittespredning forebygges. Det kan ske ved hjælp af fysiske barrierer i form af skærme af plastik eller glas, ansigtsdækkende visirer eller brug af mundbind.
Besøg bfa-ba.dk og hent vejledningerne om corona i bygge- og anlægsbranchen.

Vejledning om Beredskabsplan for smitte fra Coronavirus

Lige inden jul fik vi færdiggjort en vejledning om beredskabsplan for håndtering af situationen, hvis én eller flere personer i virksomheden eller på byggepladsen får Covid-19.

I vejledningen kan du finde information om, hvordan man kan forberede sig på et smitteudbrud, og hvad man konkret kan gøre, hvis der udbryder smitte i virksomheden eller på bygge- og anlægspladsen.

Se, hent og print Branchevejledning om beredskab for smitte fra Coronavirus

Vejledningen er desuden oversat til engelsk, tysk, polsk, italiensk, litauisk og rumænsk og findes på bfa-ba.dk/coronavejledninger-oversat

Sammen om arbejdsmiljøkoordinering

Arbejdsmiljøforskningsfonden har som et led i et forskningsbaseret udviklingsprojekt bevilget midler til udviklingen af et værktøj, der kan hjælpe med at afklare roller og forventninger mellem bygherre og arbejdsmiljøkoordinator.
Værktøjet, som er udarbejdet af TeamArbejdsliv i samarbejde med Projekthuset Aron og BASIT – Byggeriets IT-rådgiver kan findes på www.amkoo.dk, hvorfra det frit kan anvendes. Her er der også mulighed for at downloade skemaer hvor de aftaler, der indgås mellem bygherre og arbejdsmiljøkoordinator, kan noteres, så man fx kan indarbejde dem i egne projektstyringssystemer.

Værktøjet ligger www.amkoo.dk, men kan også findes på www.byggeproces.dk

Vinteren er over os – husk vinterforanstaltninger

Den 1. oktober og frem til 31. marts skal der etableres vinterforanstaltninger. Det gælder bl.a.:

  • Lukning af facadeåbninger
  • Over- og inddækning af råhuse, stilladser og stationære arbejdspladser
  • Afledning af overfladevand og foranstaltninger mod pløredannelse
  • Aftaler om snerydning m.m.
  • Klargøring af frostfri grusdepoter
  • Udendørs orienterings- og arbejdsbelysning
  • Opvarmning og ventilation

Det er altid vigtigt, at alle byggepladsveje er etableret og vedligeholdt forsvarligt, så man kan færdes på byggepladsen uden fare for ulykker og man samtidig kan transportere værktøj og tekniske hjælpemidler rundt på pladsen. Om vinteren er der særlige udfordringer i forhold til byggepladsveje.

Besøg bfa-ba.dk/vinterforanstaltninger og læs mere om vinterforanstaltninger.

Sammen med vejledningen ligger der en tjekliste, som kan anvendes i forbindelse med vinterbyggeriet .
Der er også mulighed for at printe tjeklisten alene.

Europæisk prisuddeling om god arbejdsmiljøpraksis

Det Europæiske Arbejdsmiljøagentur (EU-OSHA) organiserer i samarbejde med medlemsstaterne en prisuddeling vedr. god arbejdsmiljøpraksis.
 
Formålet med prisuddelingen er at fremhæve gode eksempler på, hvordan virksomheder aktivt forebygger og håndterer muskel- og skeletbesvær på arbejdspladsen. EU-OSHA er på udkig efter eksempler, der viser en helhedsorienteret tilgang til arbejdsmiljøledelse, hvor både arbejdsgivere og arbejdstagere udviser vilje til at arbejde sammen om at forebygge muskel- og skeletlidelser

Læs mere på Arbejdstilsynets hjemmeside: at.dk/nyheder/2021/01/indstil-din-virksomhed-til-pris-for-god-arbejdsmiljoepraksis/

Website
Twitter
LinkedIn
Copyright © 2021 Branchefællesskabet for arbejdsmiljø i Bygge & Anlæg, All rights reserved.


ret dit navn eller email eller frameld nyhedsbrevet.