Copy

Februar 2021

Kommende turneringer

3.7. -  Åbne Fynske Doubles
14.8. - 21. Svendborg Open
21.-22.8. DM Doubles 2020/21

Månedens mantra

Af Lene Espersen

''Jeg forsøger at fokusere på at sætte tempoet ned, så jeg ikke spiller for stærkt... forsøge ikke at lave blunders...
- hellere tabe på et "bevidst fejlryk (I forhold til XG), end at overse noget
''
Maj Falsig

Nominerede til årets hæderspris 2020

Af Pernille Rosendal, formand for DBgF

2019-udaven af hædersprisen blev vundet af nyhedsbrevets redaktion
Øverst fra venstre: Taus Bøytler og Maria Bonke
Nederst fra venstre: Sally Larsen og Lene Espersen

Fotos: Per Gudmann, Cecilie Bonke, Annamaria Anhalt og Louise Jørgensen
Bare det at blive indstillet til hædersprisen er en stor ære i sig selv. Det varmer i denne på så mange måder kolde tid, at der findes sjæle der brænder så varmt til glæde for så mange.

For pokker! det er dejligt, at på trods af lock down, social distance, hjemmekontorer, sygdom og forvirring over verden i det hele taget, at der er mennesker der har overskud til at gøre noget for andre og for backgammonverdenen.

Hver og en af jer nominerede har i den grad fortjent prisen. Jeg hepper på jer alle!

De nominerede er:

4934 Juliánna Juhl-Johansen Zölde-Fejér
Julianna er yderst aktiv i det store arbejde med at skaffe undervisere til klubben Absalon BG-klub.

2402 Karsten Bredahl, GM
For stort engagement i streams af kampe på YouTube igennem året og ikke mindst hans meget lærerige kommentering af kampene.

For en super professionel og engageret afholdelse af XGM turneringen. Krydret med personlig gennemgang af blundere. En service i topklasse.:-)

2869 Daniel Sørensen, GM
Daniel har i årevis, og også i år, gjort meget for at udvikle dansk backgammon fra såvel bund som top. Han er desuden en af de spillere der tegner os internationalt.

•    Han kører hvert år julekalenderen
•    Stiller op på skoler og underviser de 'små' i backgammon (en mindeværdig gang sammen med Trabolt)
•    Afholder seminarer i klubberne
•    Deler altid ud af sin viden, hvis man er interesseret
•    Tilbyder coaching som præmie i vores online-turneringer
•    I Odense var Daniel en stor del af hele Storms Pakhus hvervnings/ udbredelses arangement.
•    Gennem det meste af nedlukningen, hvor Odense backgammon klub har afholdt ugentlige online turneringer, har Daniel pænt doneret en times undervisning i præmie, som har været til stor glæde, landet rundt.

Odense Chang Backgammon Klub
Christian Klebajn og Michael Greholm fra klubben Changs bestyrelse har troligt under hele nedlukningen af Danmark holdt online turnering hver tirsdag aften.

Samlet backgammonspiller på tværs af landet til virtuelt spil, og mindet os om at der var engang noget der hed live backgammon.

5008 Esben Muhlig Sørensen
Jeg vil gerne indstille 5008 Esben Muhlig Sørensen til DBgFs hæderspris 2020. Esben er en relativ ny spiller i forbundet, og vil sikkert være ukendt for mange øst for Storebælt. I det jyske har vi lært ham at kende som en reel fyr, som elsker spillet og dagligt forsøger at dygtiggøre sig i spillets mange facetter på trods af en travlt hverdag, som ejer og daglig leder af Cafeteria Kroen.

Esben er typen, der altid gerne hjælper andre: Utallige er de gange, hvor han har taget kaffe og søde sager med til klubaftenerne i Silkeborg - citronfromagen er allerede en klassiker!

Når man lærer Esben bedre at kende, mærkes det hurtigt at hans interesse for sine medmennesker er reel og oprigtig. Som person har han sine meninger, som han står inde for.

Esben er også en del af holdet bag Hampen Open, hvor han allerede har gjort en stor indsats for at involvere både medier og sponsorer - dette er selvfølgelig usynligt endnu for næsten alle; men vi håber da at kunne brænde en turnering ind på landkortet i juni 2021, ikke mindst pga Esbens indsats!

Kort sagt er Esben en af de ildsjæle vi i forbundet har så hårdt brug for, derfor er han et oplagt valg til årets hæderspris 2020.

Sådan stemmer du
Alle medlemmer af DBgF kan stemme på op til tre forskellige af de nominerede. Man stemmer ved at sende en mail til info@dbgf.dk senest søndag den 21. marts 2021 kl. 23.59. Husk at oplyse dit navn og DBgF-nummer, for ellers tæller din stemme ikke.

Vinderen vil blive offentliggjort i nyhedsbrevets april-udgave og på backgammon.dk

Hvilke milepæle i backgammon har du opnået?

Af Peter Hallberg

Til venstre: Den tidligere verdensmester Peter Hallberg
Til højre: To gange vinder af Nordic Open, Karsten Bredahl
Fotos: Juliánna Juhl-Johansen Zölde-Fejér og Gibralar Backgammon
Det spørgsmål (hvilke milepæle i backgammon har du opnået?) har vi forsøgt at finde et svar på. Sammen med DBgF og Karsten Bredahl har undertegnede udviklet et nyt system, hvor man kan få registreret sine backgammon-milepæle.

Motivationen for systemet er grundlæggende den samme som det var for at lave titel-systemet i sin tid. Gøre backgammon Danmark bedre og anerkende de individuelle præstationer. Jeg skal ikke lægge skjul på, at jeg selv synes, det er sjovt at jagte nogle mål og finder motivation i jagten og glæde ved at nå et mål.

Milepæl-systemet er et system for alle. Det erstatter ikke titel-systemet, men er designet til, at alle har nogle realistiske mål at jagte.

Der er tre dimensioner:
•    Bot-milepæl (hvor god er du ifølge computeren)
•    Rating-milepæl (hvor højt er dit peak rating)
•    TMP-milepæl (hvor meget har du spillet i DBgF regi)



Indenfor hver kan du opnå en bronze, sølv eller guldkategori. Det er meningen, at det er ret nemt at få bronze og ret svært at få guld. Når du er i spil til en titel, vil du ofte ligge meget højt i milepæl systemet.

Dine medaljer vil blive vist på din DBgF-profil. Når du først har opnået en medalje, mister du den ikke igen. Over de næste par nyhedsbreve vil vi løfte sløret for nogle flere detaljer. Stay tuned.

Rikke Kragh:
"Man er aldrig bedre end sin sidste kamp"

Af Taus Bøytler

Rikke Krag er som nummer 65 på Danmarksranglisten
Danmarks pt bedst ratede kvinde
Fotos: Rikke Kragh / Heidi Christensen
Med en placering som nummer 64 på Danmarksranglisten er hun pt. Danmarks højest rangerede kvinde. Men betyder det noget? Og foretrækker hun selv at have en mand eller en kvinde som modstander?

Nyhedsbrevet har talt med Rikke Kragh, der i holdturneringen tørner ud for Kronjylland.

Du er i skrivende stund Danmarks højest rangerede kvinde. Betyder det noget for dig?

Rikke: "Det betyder da altid noget, hvis ikke så tror jeg man lyver for sig selv. Men samtidig vil jeg sige, man er aldrig bedre end sin sidste kamp, sådan har jeg det i hvertfald.

Jeg har altid godt kunnet lide at konkurrere, presse mig selv og sætte mål. Dette har da været et af mine mål, nu gælder det og forblive den bedst rated samt nå flere mål.
"

Den eneste kvinde ud over dig i top 100 er Pia Jeppesen, der pt. ligger nummer 77. Hvad tror du, der skal til for at få flere kvinder i top 100?

Rikke: "Det kræver meget selvdisciplin, optage kampe, se dem igennem osv så det er meget op til en selv.
Men vi skal da klart motiverer kvinderne til at blive gode. Men jeg synes nu vi har mange gode piger der spiller.

De skal "bare" lige arbejde det sidste. Det kræver jo også, at de har det som mål at udvikle sig.
"

Betyder det noget for dig, om din modstander er en mand eller en kvinde?

Rikke: "Nej det betyder intet, de første mange år jeg spillede, ville jeg helst møde de lavst ratede, fordi det betød mest bare at vinde.

Nu vil jeg helst have en rigtig god og højt rated spiller, for udfordringen, for at presse mig selv til at spille mit aller bedste.
"

Har du nogle gode idéer til, hvad DBgF kan gøre for at tiltrække flere kvindelige medlemmer?

Rikke: "Ååhh det er svært, jeg tror ikke mange har nøglen til det. Men vi skal ses noget mere, lave nogle turneringer for nye.

Et svar man altid vender tilbage til er Carlsberg-cuppen, den tror jeg aldrig vi får tilbage, men noget ala den. Det var fedt da Landstræneren og en landsholdsspiller var i Go' morgen Danmark - men vi skal også vise os på et lavere niveau.
"

Hvordan sørger du for at holde dig i backgammonform i coronakrisen?

Rikke: "Jeg har faktisk holdt lidt backgammon fri, men spiller da lidt med pigerne jeg bor sammen med, samt lidt vintercup.

Derudover kigger jeg lidt på mine egne spillede kampe, kigger mine fejl igennem, også andres kampe kigger jeg på. Jeg skal bestemt igang igen med at spille online, det gi'r rigtig meget. Jeg glæder mig rigtig meget til det bliver muligt at spille igen.
"

Jul med Nikolai Skov

Af Taus Bøytler

Nikolai Skov (th) vandt over Jakob Simonsen,
Mama Boys i holdturneringen den 27. februar 2020 
Foto: Mama Boys Backgammon
Med tilladelse fra Daniel Sørensen bringer nyhedsbrevet her Nikolai Skovs fantastiske bidrag, der blev bragt den 19. december 2020.

Husk, at der er masser af guldkorn i julekalenderen, som du kan finde her på Facebook: Julekalenderen 2020. En backgammonquiz.

Og hermed giver jeg ordet videre til Nikolai Skov, der i julekalenderen udtaler sig om denne position:



Nikolai Skov:
Dem som kender mig ved, jeg ofte taler om gammon i de gamle dag. Derfor starter min fortælling tilbage i april 1998. Jeg var 21 år og havde lige lejet et værelse i Kbh. hos min ven. På det tidspunkt gik jeg og malede min mors rækkehus oppe nordpå, men havde lovet at komme ind og betale denne måned husleje kontant.

Det var lørdag sen eftermiddag og Nordic var skudt i gang. Planen var at hæve nogle kontanter inde på hotellet, lige kigge et par timer og så køre forbi for at afregne.

Spritflasker og fest
På vej op ad trappen til spillelokalet kan jeg allerede fornemme en nærmest elektrisk stemning – hele lokalet summede af aktion. Bagerst blev der spillet high-stakes, gin-rommy folkene var placeret ved 2 store borde.

Små grupper der spillede chouetter og der blev spillet heads-up moneygames overalt og iblandt dem blev der spillet kampe i hovedturneringen. På enkelte borde stod der spiritusflasker, festen var skudt i gang og gammonen var på sit højeste.

"Den bliver jeg nødt til at kigge nærmere på"
Ikke så langt fra de duggede vinduer sad Gustav Hansen og spillede imod John Sjølin deres 4-5 runde kamp, moneyround, hvor vinderen var garanteret 20.000 kr.

De 2 var vel nogle af Danmarks og vel nok også verdens allerbedste spillere – John var kendt for sit eminente checkerplay og Gustav for sin udsøgte spilforståelse.

Kampen er næsten lige gået i gang og ved stillingen 2-1/17 til John opstod positionen. Gustav stod til at vinde en sikker gammon, men efter 2 skæve pas’er må han give et skud, hvorefter John redobler til 8 instant!

Jeg begyndt at svede i mine håndflader på Gustavs vegne – det var måske hans turneringsliv det gjaldt, samtidig var der mange penge på højkant og jeg kan huske det øjeblik som var det i går- jeg kunne næsten ikke være i mig selv.

Efter et par ord og et smil til den lille skare af mennesker der uglede, så trak Gustav sig ind i selv og der gik vel 1 minut eller 2, hvorefter han pludselig kigger op og siger; Den bliver jeg nødt til at kigge nærmere på”.

Gustav blev ramt
Det der står så tydeligt tilbage i min erindring var den ro og fordybelse som Gustav kiggede på positionen med, i hvad der for mig føltes som en evighed.

Den evne til at koncentrere sig og trække sin opmærksomhed ind i spillet er hvad jeg husker – og i momentvis genkender hos andre topspillere.

Spillet fortsætter og Gustav bliver ramt på en 6’er og er meget heldig med at redde gammonen og kommer bagud 10-1 og kort efter har han tabt kampen…

Jørgen-en-arm, også kaldet Strussen
Jeg var overbevist om, at Gustav havde lavet en stor fejl – vi så jo hvordan han kun med nød og næppe havde undgået at gå gammon – det overhørte Jørgen-en-arm (navnet fik han for sine evner til at spille keglebillard med kun 1 arm inde på værtshusene på Vesterbro. Jørgen blev også kaldt Strussen fordi han altid med lang hals kiggede forsigtigt om dørkarmen, inden han turde gå ind i lokalet, af frygt for der var nogle han skyldte penge – en tvivlsom karakter ude fra Vestegnen af med en blakket moral, som var kortvarigt i gammonmiljøet) og vi ender med at spille positionen som en prop, hvor jeg betalte 1 point til Jørgen for at tage stillingen med cuben på 2.

Strussens storsind
Det næste jeg husker er, at det er ved at blive lyst udenfor, og jeg er helt rundtosset – scorecarded sagde minus 53 point og jeg havde tabt i lige linie på alle tænkelige måder– jeg havde tabt huslejen og mere til.

Da jeg tager sedlerne op ad lommen ryger mit røde 5-zoners månedskort med op og da jeg stadig mangler at afregne 4-500 kr viste Strussen mig dog storsind og sagde, at de zoner kunne han bare overtage, så var vi kvit.

Hans venner syntes det var mægtig skægt og spurgte ham, hvad han dog skulle lave oppe i Nordsjælland. Han svarede langsomt og eftertænksomt, da jeg er på vej ud af lokalet :”Det kan være jeg har lyst til at tage en søndagstur”.

Tre graverende fejl
Jeg var rasende og sparkede til noget vejarbejde ovre på parkeringspladsen, men mest af alt havde jeg en fornemmelse af, jeg ikke engang havde været vildt uheldig….

Set i bagspejlet lavede jeg 3 graverende fejl:
  • Min beslutning var blevet påvirket af det aktuelle spil.
  • Alt mit fokus lå på blottet og risikoen for at tabe en gammon. 
  • Jeg havde spillet for penge, jeg ikke havde råd til at tabe
Følelser er en vigtig katalysator
Kort fortalt var jeg i situationen meget påvirket af mine følelser. Følelser er en vigtig katalysator og grunden til vi holder så meget af at spille live-backgammon.

Vi udveksler følelser med et andet menneske for en kort stund, men følelserne er samtidig en af årsagerne til vi kan træffe meget forkerte beslutninger.

Man kan sige, at en backgammonkamp ofte indeholder få nøglebeslutninger – typisk under 5 som har stor indflydelse på udfaldet af, hvem der vinder/taber kampen.

Så i de beslutninger er det vigtig man har tiden til at analysere positionen – det sidste man ønsker er følelser der spiller ind og får en til at gå i den forkerte retning.

Otte heste
Hvis man skulle sætte et billede på, så skal man forestille sig, at man sidder som droskekusk i en hestevogn med 8 heste, hvor hver hest repræsenterer en følelse. Hestene trækker i hver sin retning og man bliver nødt til at få dem under kontrol, før man kan styre sin hestevogn i den ønskede retning.

Det samme gælder for en backgammonposition – ens følelser skal være i bero og under kontrol, når man skal træffe en vigtig beslutning. Men første skridt er, at man mærker efter i kroppen og bliver bevidst om, hvordan man har det.

Bud på vinderchancer
Mange spillere taler om, at de spiller de første partier rigtig dårligt. Man kommer fra en situation til at skulle sætte sig ned og spille – man er måske irritabel, træt, sulten, man har siddet i trafik, skændtes med kæresten, bordet er dårlig belyst, ens holdkaptajn ævler mm.

Det er eksempler på følelser som vi mennesker tager med til brættet. Følelser spiller også ind, når der er meget på spil, en høj cube eller stor gammon risiko. Det er det positionen symboliserer og som vi alle sammen har oplevet på et tidspunkt.

Så ender man med som jeg gjorde, ved at fokuserer på et meget lille aspekt og træffer en dårlig valg. Metoden til at lægge følelserne bag sig er, at komme med et bud på ens vinderchancer – selv hvis man ikke har nogen anelse, så kom med et bud. Man har noget at give sig til og så glider følelserne i baggrunden.

Ville jeg tage i money?
For at vende tilbage til dagens position, så vil jeg starte med at sætte nogle ord for mig selv på dobbeltvinduet, så jeg ikke skal bruge for meget tid og energi på at regne på det – det gemmer jeg til at beregne ens vinderchancer.

Det er en lang kamp, så er min vurdering at det ikke er så meget anderledes end det ville være for money – måske et takepoint, der er en smule højere end normalt, da cuben er på 4 og ens recubevindue er lidt anderledes( men ikke så aktuelt i scoren med cuben på 8).

Derudover får traileren mere værdi ud af sine gammons. Men mit fokus ville ligge på, vil jeg tage positionen for money ? Vil jeg kunne vinde positionen 9 ud af 36 gange – de 36 afspejler den der doublers 36 slag.

Gør det simpelt
Så vil jeg over brættet inddele positionen i 3 underpositioner, der dækker de 36 mulige slag og forsøge at komme med et bud på, hvor mange af de spil man vinder i hvert af dem – og teknikken er egentlig at gøre det så simpelt som muligt, så man ikke mister overblikket.

POS A – 11 hits)
Man er selvfølgelig rigtig ked af at blive ramt. Ud af de 11 nr. der hitter så vil jeg tro man vinder mere end 1 spil, men mindre end 2 spil. Man vinder vel et sted imellem 10-20 %. Så lad os give os selv 1 ½ spil.

POS B – entry med 1 brik -9 Nr ink 5-5)
Man kan leve med ikke at blive ramt. Man er glad og man har nu 1/3 nr der kommer til kanten. Og ellers redder man blottet. Modstanderen mangler at komme ind med 1 brik på et 4-punkts bord og har en masse arbejde derefter og risiko for at lave mange fejl. Man skal jo huske på, at der er noget arbejde inden 6-primen er lavet. Jeg skal stadig hoppe en 5-prime og vinde derfra. Jeg vil tro at man kunne vinde 2 spil ud af de 9.

POS C – 16 danse nr med 2 brikker)
Det er den sekvens man håber på. Nu går jeg mine 36 slag igennem. Her har man 16 rigtig gode nr. (2-1,2-2,2-3,2-4,2-5,2-6,1-1,1-3,1-4). Jeg tæller 1-3 og 1-4 med, da man nu sætter den 3. mand på baren og ellers kommer til kant. 6 af de nr. er decideret jokere (1-1, 2-1,2-2,2-6).

Derefter har man 16 nr (3-4,3-5,3-6,4-5,4-6,5-6,1-5,4-4,5-5) som bare bringer blottet i sikkerhed og de resterende 4 nr. (1-6,3-3,6-6) er nogenlunde status quo. Så ud af de 16 nr hvor modstanderen danser med 2 brikker, så er mit bud man vinder 4-5 spil på ens gode retur nr. og 1-2 spil af de resterende spil – og den vurdering er måske til den konservative side. Så jeg tænker, at man vinder positionen 6 gange ud af de 16 gange der danses med 2 mand.

Det tager faktisk ikke så lang tid
Nu har jeg forsøgt at lave en meget forsimplet 2-ply analyse, for at kunne komme med et gæt på ens vinderchancer i positionen.

Det tager faktisk ikke så lang tid over brættet og selvfølgelig er det ikke helt præcist. Det giver ofte en indikation på hvor henne på skalaen man befinder sig – er det 90/10, 80/20, 70/30 60/40position.

Overblik over gevinster
Hvis man lægger ens gevinster/spil sammen fra de 3 positioner, så ender man på man vinder 9 ½ spil, som måske er til den konservative side – lad os sige man vinder 10 spil og taber de resterende 26 spil.

Så mangler vi bare at tage højde for hvor mange gammons man taber og vinder i positionen. I de 11 spil man bliver ramt og får sendt brik nr. 2 tilbage, så vil jeg vurdere at man taber 2 af de 11 spil gammon (40 % hvis begge bliver lukket ude. Jeg tænker 15-20 %, da man stadig kan scramble hjem med den ene brik eller anker op).

Af de resterende 16 spil taber man nok et ekstra spil gammon, da man typisk ender med en mand på baren. Så man taber vel 3 spil gammon.

Vinder flere gammons end modstanderen
Hvor mange gammons vinder man så? Hmm.. Det er selvfølgelig et slag på tasken – men man vinder ofte ved at hoppe primen, hvor modstanderen stadig skal hjem med 4 mand og ind over med 4 mand – et bud ville være at man vinder halvdelen af de 10 spil med en gammon.

Det var egentlig det der kom mest bag på mig – jeg sad og frygtede at tabe gammon, men i virkeligheden vinder jeg flere end modstanderen.

En super redoubling i praksis
Ud fra en meget simpel OTB-analyse kommer man altså frem til, at man vinder positionen over 25 % af gangene og man vinder næsten dobbelt så mange gammons som modstanderen, som gør positionen til et stort take.

Skal man så redouble positionen som John gjorde? Det er en borderline beslutning, hvor XG mener at det er en lille bitte fejl at redouble, medmindre at 1/40 vil kunne finde på at passe – og pga de menneskelige følelser tror jeg, at 1/4 vil kunne finde på at droppe – så en super redoubling fra John i praksis, men ligeså korrekt taget af Gustav.

Fair nok med en på tuden
Jeg smed næsten 0,4 point pr spil ifølge XG, og da jeg brændte varm, tog jeg en masse recubes jeg ikke skulle ha gjort – så måske smed jeg 0,6 point pr spil i de 50-60 spil vi spillede. Så fair nok jeg fik en på tuden.

Jeg vil slutte af med at anbefale alle at sætte et bræt op med stillinger hvor de har taget fejl – spil positionen igennem 20-30 gange, hænderne husker det bedre på den måde. En position er ligesom en blomst – man kan først se nuancerne og det smukke i den, når den udfolder sig.

Glædelig Jul & Godt Nytår – håber snart vi ses, hvor I har massere af brok i koppen, så vi får nogle historier at dele.

Mochy forsvarer sin UBC-titel

Af Thomas Tenland
Oversættelse: Taus Bøytler

Hideka Ueda (tv) spillede fremragende, men tabte alligevel UBC-finalen mod den forsvarende mester Masayuki "Mochy" Mochizuki
Foto: Backgammon Galaxy
Efter en meget spændende finale står det klart, at Masayuki "Mochy" Mochizuki beholder titlen som Ultimate Backgammon Champion.

UBC arrangeres af Backgammon Galaxy og spilles derfor efter deres format. Det betyder, at man får et point for en vundet match og et point for bedste PR. i samme match. I alt spilles der 12 kampe.

Mochy og Sander Lylloff kæmpede om den første UBC-titel
I 2019 blev Mochy og Sander Lylloff, uden nogen form for kvalifikation, indbudt af Backgammon Galaxy til at duellere om UBC-titlen. En titel som den ubestridste verdensetter Mochy vandt, hvilket samtidig kvalificerede ham til endnu en titelmatch i 2020.

Udfordreren til Mochy i 2020 blev fundet gennem en kvalifikationsturnering ("UBC Contender Tournament"), hvor stormestre og Giants dystede på Gibraltar i foråret.

Danske Thomas Kristensen opnåede den klart laveste PR i turneringen med fænomenale 2.34 og nåede semifinalen. Da krudtrøgen havde lagt sig, stod japanske Hideka Ueda dog tilbage som vinder af turneringen, og dermed var han klar til at udfordre Mochy om titlen UBC 2020.

Olsen og Blasier kommenterede
Egentlig skulle UBC have været afgjort i forbindelse med VM i Monte Carlo, men da det, ligesom så meget andet blev aflyst, blev kampene i stedet spillet i Tokyo. Spillerne afviklede de 12 kampe over tre dage i december 2020 og tre dage i januar 2021.

Efterfølgende blev der sendt en kamp om dagen på YouTube i perioden 19.-30. januar. Selv om matcherne blev sendt forskudt, var resultatet ukendt på forhånd, da resultaterne blev holdt hemmelige af spillerne og arrangørerne.

Kampene blev kommenteret af Marc Olsen, der ejer Backgammon Galaxy, og den skrappe amerikanske spiller Nick Blasier. Kampene blev løbende transkriberet, så analysen fra XG kunne følges "live". Hver dag bistod en stormester med at analyse dagens kampe. Link til de 12 kampe kan findes under denne artikel.

Udfordreren Ueda har sensationelt nok opnået det ypperste verdensklasseniveau på bare fire år som backgammonspiller. Han vandt mange fans hjerter gennem sin rolige måde at spille på, sin traditionelle japanske pålædning og sin anvendelse af en vifte. Ud over sit superbe spil, forstås. For han spillede på et uhørt højt niveau gennem de 12 kampe.

Tidsnød før sejr
Den forsvarende mester Mochy fik en skidt start, hvor tidsnød var et tilbagevendende tema, men gradvist kunne han skifte til et højere tempo.

Da det så bedst ud for Ueda, førte han 8-4. I løbet af de sidste fem kampe spillede Mochy tæt på fejlfrit, og inden den 12. og sidste kamp havde han strammet grebet og førte 12-10. Men men men hvis Hideka vandt den 12. match og også spillede bedst, ville han indtage UBC-tronen! (stillingen ville så være 12-12, og så ville Hideaki vinde, da han havde lavest PR). Det modsatte skete dog, og Mochy kunne puste ud. Titlen er hans i endnu et år.

Fremtidens mand
Samlet set spillede Hideaki lavest PR over de 12 kampe: 2.59 mod Mochys 2.72 på de analyseindstillinger, som UBC anvender. Dermed viste Hideaki, at ham skal vi også holde øje med i fremtiden.

Afslutningsvis skal der lyde et stort tak til alle de indblandede for den storartede underholdning, som oplyste den mørke backgammmonhimmel.

Her kan du se de 12 kampe på YouTube.

Dansk Backgammonforbunds platforme

Følg os på W E B S I T E T
Følg os på W E B S I T E T
Skriv til os på E M A I L
Skriv til os på E M A I L
Følg os på F A C E B O O K
Følg os på F A C E B O O K
Bliv medlem af Dansk Backgammon Forbund
Meld dig til nyhedsbrevet her
Nyhedsbrevets redaktion
Taus Bøytler (ansvarshavende redaktør)
Lene Espersen (layout og grafik)
Sally Larsen (oversættelse)
Maria Bonke (korrektur)
Copyright © 2020 DBgFs  Nyhedsbrev - All rights reserved.

Frameld dig dette nyhedsbrev    Opdatér dine oplysninger






This email was sent to <<Emailadresse>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Dansk Backgammon Forbund · Backgammonvej 66 · København V 1600 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp