Copy
maart 2021

Update corona-maatregelen

De organisatie van de lessen blijft ongewijzigd de komende weken.

De groepslessen Beeld, Muziek, Dans, Woord 1ste en 2de graad en de Domeinoverschrijdende initiatie kunnen enkel doorgaan in groepjes van 10 leerlingen. Grotere groepen worden dus gesplitst.

Alle individuele instrumentlessen kunnen doorgaan ongeacht welke andere naschoolse hobby er nog gevolgd wordt naast deze lessen. We organiseren deze lessen één op één, bewaren voldoende afstand, zetten steeds een mondmasker op en respecteren de regels van handhygiëne waardoor dit alles uitermate veilig kan verlopen.

Welverdiend pensioen

Vanaf 1 maart 2021 ziet het leven van onze collega's Guy Godts (leraar koperklas) en Suzy Jans (toezicht en onthaal Zaventem) er helemaal anders uit. Zij mogen genieten van een welverdiend pensioen en we wensen hen dan ook van harte het allerbeste. We zullen jullie missen, Suzy en Guy!
Dank je voor de vele jaren dat jullie bij ons waren!

Insectenhotels

Ontwerp een hotel voor verschillende soorten insecten, was de opdracht die de elfjarigen uit de klas van Luc Struyf kregen.

Maak met vlak materiaal, papier en karton, driedimensionele structuren.
Bedenk de architectuur en biinneninrichting. Verzin een naam en geef vorm via de computer. 
Fotografeer het geheel en maak er een affiche mee om het hotel te promoten die we in de school zullen ophangen.
Helaas mogen onze dansers ouder dan 12 jaar nog steeds enkel online les volgen. Ook in kleine groepen mogen zij nog niet dansen… 
Hou vol lieve dansers, ooit mogen we terug samen genieten! 

Om dit gemis te compenseren werken onze dansers uit de eerste en tweede graad extra hard! 
Hier zien jullie 2.4 aan het werk in een ‘port de bras’ ter voorbereiding van hun tussentijdse proef, enkele weken geleden.

Accordeon

Als je op dinsdagavond in de Kunstacademie Zaventem rondloopt maak je veel kans om de melancholische klanken van de accordeon te horen. Nog nooit gehoord? Lieke Op't Roodt stelt haar klas graag voor!

Toonmoment sax en klarinet

Op 25 januari speelden de leerlingen klarinet en saxofoon klassiek en JPR uit de klassen van Stijn De Raes en Kristof Kerremans voor de camera in plaats van een volle zaal. 
Geniet hier van een compilatie van hun toonmoment!

Toeten en blazen

Samuel Paredaens, Jannes Feyaerts, Finn Vinckboom en Aline Weckx uit de klas van Els Wilmaers weten alles van toeten en blazen! Ze spelen op deze zonnige dag Go For It van M.Markies.
Een rustgevend melodietje op blokfluit door Jakub Miernik uit de klas van Lieve De Sadeleer: 'Slaapwandelaar' - Daniel Hellbach

 
Aquila Lam uit de klas van Lieve De Sadeleer speelt Barokko - Daniel Hellbach

Zapateado op 12 snaren

Een zapateado is een levendige dans waarbij lustig met de voeten geroffeld wordt. Geen dans zonder muziek. Die rol nemen collega Casimir Ostyn en zijn leerling Matyas Velkeniers graag op zich met een zapateado van de Nederlandse componist Pieter Van der Staak.

Bach op sax

Ook in de saxofoonklas van Stijn De Raes wordt Bach gespeeld hoewel de sax nog niet geboren was in die tijd en Bach dus niet voor dit instrument componeerde. Dat Bachs muziek op elk instrument klinkt, toont Hans Buysse met 2 Menuetten op sopraansax.

Goudhaantje Mika gered!

Nu de zon ons hart verwarmt, zouden we al snel vergeten dat we amper een week geleden nog sneeuwballen gooiden. In de bittere kou vonden enkele leerlingen een vogeltje aan de kunstacademie in Kortenberg dat ze met veel warmte en liefde omringden.
Elk vogeltje zingt zoals het gebekt is en misschien heeft de fluitklas er met Mika wel een leerling bij!

Klavecimbel in de kijker

Onze kunstacademie is een instrument rijker: een rijkelijk gedecoreerd klavecimbel! Collega's
Denis Roosen en Lieve De Sadeleer stellen deze aanwinst graag aan jullie voor!
Deze voorganger van de piano is een tokkelinstrument: de snaren worden door plectra geplukt. Dit zorgt voor een sprankelende klank die dus verwantschap vertoont met de klankvorming van harp en gitaar. Veel klavecimbelmuziek is vanuit die 'arpeggiando-techniek' gedacht: het spelen met timing en stapelen van de tonen. Belangrijke centra vonden we in Europa in Frankrijk (Couperin), Duitsland (Bach & Händel), Italië (Scarlatti), De Nederlanden (Sweelinck) en Engeland (Purcell, Byrd)
Heel wat bladzijden barokmuziek en oudere muziek zullen zo voor het eerst, of alleszins authentieker kunnen klinken en we zullen ons een beeld kunnen vormen hoe het er in Versailles al dansend en musicerend aan toe ging...
Het instrument werd overgekocht van klavecinist/organist Christophe Bursens, die het instrument volledig reviseerde en in topvorm afleverde. Oorspronkelijk werd het gebouwd door de vermaarde klaviervirtuoos en specialist Jos Van Immerseel en Hilde Coessens. Het is een klavecimbel naar Vlaams model van de beroemde Antwerpse klavecimbelbouwersfamilie Ruckers waarvan we nog veel originele instrumenten kunnen bewonderen in het MIM en het Vleeshuis van Antwerpen.
Het bevat 2 registers (klankkleuren) en tevens een luitregister (door een dempertje op de snaren wordt de luit geïmiteerd) Vanaf volgend academiejaar zal de cursus klavecimbel kunnen gevolgd worden. Kom het uitproberen, beluisteren en laat je meevoeren in de wondere klankenwereld van het klavecimbel!

Iedereen beroemd

Wat gebeurt er als je 3 muzikanten samenbrengt die elkaar niet zien en niks hebben voorbereid?
Collega Luk Artois ging de uitdaging aan op pauken!

Iedereen beroemd is een dagelijks reportagemagazine waarin elke dag iets nieuws te beleven valt.

Nostalgie in de Jazz Pop Rock-afdeling

Met nostalgie denken we terug aan de tijd toen optreden iets vanzelfsprekend was.
De Jazz Pop Rock afdeling van de Kunstacademie Zaventem speelde "Too young to die" van Jamiroquai in cafe "de Uiver" in Zaventem in april 2019, met Loes Rombaut, zang, Roeland Vandeneede, gitaar, collega Diederik Billiet, bass, Thierry van hamme, piano en Kim Gionchetta, drums.

Nagenieten van Crossroads

Op zaterdag 8 februari kon je genieten van een ongezien toonmoment door de leerlingen uit de dans, beeld en muziekafdelingen van de Kunstacademie Zaventem in het kader van de Dag van de Academies.
Van beginner tot gevorderde, van enkele tot heel veel snaren, met evenveel passie en enthousiasme maakten ze ism. Acoustic Recording Service de opnames die nog steeds te bekijken zijn vanuit je eigen huiskamer.

Beethoven

In 2020 blies Beethoven 250 kaarsjes uit. Zijn muziek werd dan ook uitgebreid gespeeld in onze Kunstacademie. Quinten De Block uit de klas van Katrien Vercauter speelt 6 variaties op een eigen thema van deze gevierde componist.

Nog meer Beethoven met Annelies Tulkens uit de klas van Katrien Vercauter. Zij speelt 6 variaties op 'Nel cor più non mi sento' van L. van Beethoven.

Artiest aan huis



Wil jij iemand op een bijzondere manier bedanken voor dit uitzonderlijke jaar? Geen boeketten of pralines deze keer. Dankzij ‘Artiest aan huis’ kan jij iemand uit Groot-Zaventem een voorstelling aan de voordeur cadeau doen.
In het weekend van 26 t.e.m. 28 maart trekken verschillende artiesten door Zaventem om mensen in de bloemetjes te zetten. Mis deze unieke kans niet en verras jouw dierbare met een voordeurvoorstelliling.
Inschrijven kan t.e.m. 12 maart. Lees alles over het initiatief via de website van onze buren CC De Factorij.
Blijf als eerste op de hoogte en volg ons op sociale media!
Facebook Facebook
Instagram Instagram
Website Website


Willem Lambertstraat 1, 1930 Zaventem
secretariaat@academiezaventem.be
02/ 720 05 28
www.academiezaventem.be

Vestiging Kortenberg
Beekstraat 25, 3070 Kortenberg
dko@kortenberg.be
02/ 253 07 33

Vestiging Kampenhout
Bergstraat 15, 1910 Kampenhout
dko@kampenhout.be
016/ 65 65 81

 






This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kunstacademie Zaventem · Willem Lamberstraat 1 · Zaventem 1930 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp