Copy

Marts 2021

Kommende turneringer

11.-13.6. Hampen Open - Ny i kalenderen
3.7. -  Åbne Fynske Doubles
14.8. - 21. Svendborg Open
21.-22.8. DM Doubles 2020/21

Månedens mantra

Af Lene Espersen

Keep whining, it’ll give me an even greater psycologic advantage
- Margrethe Louise Pedersen

Online backgammon i DBgF

Af Taus Bøytler

"DBgF har indledt et samarbejde med Backgammon Studio Heroes om, at forbundet (og snart også klubber) kan afvikle online-turneringer for forbundets medlemmer. Kampene vil blive ratet på en ny online-rangliste her på backgammon.dk."

Det kunne man læse i nyheden "Testspillere og prøvelæsere søges", der blev publiceret på dbgf.dk den 9. februar 2021. Nyhedsbrevet har talt med bestyrelsesmedlem Bjørn Kroghsbo, der her sætter nogle ord på den kommende satsning.

Hvorfor online backgammon i DBgF?

Bjørn: "Man burde måske hellere stille spørgsmålet: Hvorfor er det først nu DBgF indfører online turneringer? – I bagklogskabens lys burde dette have været en realitet for flere år siden, men skiftende bestyrelser har valgt at prioritere den fysiske verden og har samtidig haft berettigede betænkeligheder ved om regelsæt mv. kunne sikres online. Men nu kommer det altså!"

Hvordan passer dette med jeres vision om ”Et større forbund for bredde og elite”?

Bjørn: "Det er i virkeligheden blot ét af de initiativer som den nuværende bestyrelse fremlagde og fik opbakning til ved Landsrådet i 2020 som en del af den nye strategi.

Strategien rummer flere initiativer, der gør det mere attraktivt at være medlem af forbundet og som samtidig understøtter hvervning af nye medlemmer.

Nogle initiativer må afvente en bedre Corona situation, men netop online backgammon har det været oplagt at fremskynde.
"

Hvilke krav sætter I til DBgF godkendte online turneringer?

Bjørn: "Det er vigtigt, at online backgammon kommer til at foregå på en måde, hvor der er stor genkendelighed til det regelsæt vi er vant til fra den fysiske verden, men som samtidig tilfører de fordele, der er i onlineverdenen.

Til enhver DBgF online turnering vil der være en godkendt turneringsleder (ganske som i den virkelige verden) og TU sætter rammerne og godkender de enkelte turneringer akkurat som det sker i dag.
"

Kommer der en online holdturnering?

Bjørn: "Jeg har tænkt over en mulig Holdturnering, men det bliver ikke i første omgang ... dels skal vi lige i gang og folk skal vænne sig til Heroes. Og i givet fald vi laver Holdturnering, så bliver det nok helt forskelligt fra det setup vi kender fra den fysiske verden. Det bliver noget vi kigger ind i senere på året.

Jeg har også planer om at lave et stort "DBgF-hold" der skal kæmpe mod "UKBGF", men mere om dette om en god måneds tid.
"

Hvorfor har I valgt Backgammon Studio Heroes?

Bjørn: "Vi har set på de forskellige platforme, der eksisterer på markedet i dag og har i første omgang indgået et samarbejde med Backgammon Studio Heroes.

Samarbejdet indebærer bl.a. at alle DBgFs medlemmer kan vælge opgradering til ”Premium” på Backgammon Studio og Heroes til halv pris (USD 20 for 1 år).

På Heroes får vi fra start også vores egne ”Player rooms” og Heroes har også udviklet en verifikationsproces til DBgF. Aftalen løber foreløbig for 2021. Men det er samtidig vigtigt at sige, at aftalen ikke forhindrer, at vi senere indgår samarbejder med andre platforme.
"

Hvordan kommer det til foregå i praksis?

Bjørn: "Når man har oprettet sig (eller måske allerede er oprettet) går man ind på sin Heroes profil og skriver sit navn og DBgF nr., hvorefter man trykker på ”Verify”.

Derefter foretager Heroes automatisk et tjek i DBgFs medlemsdatabase. Er alt i orden kvitterer DBgF ved at sende en godkendelse retur til Heroes og man bliver herefter godkendt til at spille DBgF turneringer ligesom man kan opgradere til ”Premium” til halv pris.
"

Hvorfor skal jeg blande DBgF ind i mit onlinespil?

Bjørn: "Hvis du spiller online backgammon i dag kan du fortsætte ganske som du plejer. Det vi tilbyder er, at du nu også kan spille officielle DBgF turneringer online.

Vi har udviklet en ny brugerprofil på www.backgammon.dk. Fremover vil du som DBgF medlem få en onlineprofil i tillæg til den almindelige profil du kender i dag. Onlineprofilen vil opsamle kampresultater fra de godkendte DBgF turneringer du deltager i på Heroes og du vil kunne se din online rating ganske som du i dag kan på din bestående profil.

Alle starter deres nye online rating på 1.000 og beregningsprincipperne er identiske med, hvad du kender fra den originale ratingliste.

Akkurat som i den virkelige verden, er det alene DBgF godkendte turneringer der giver rating. Derfor er det også alene DBgF medlemmer, der kan deltage i disse turneringer på Heroes.
"

Hvilke turneringsformer har I overvejet?

Bjørn: "På Heroes er integreret en simpel Cup mulighed, men vi tænker, at vi ret hurtigt får behov for også at afvikle turneringer med consolation.

Vi vil også gerne lave Monrad turneringer og f.eks. double eller tripple elimination turneringer. Til det brug kobler vi DrawBoss på.
"

Hvordan håndterer I indskud og præmier?

Bjørn: "Det er desværre sådan at backgammon onlinespil om penge ikke er tilladt at arrangere i Danmark. Det gør det selvfølgelig nemmere at arrangere, men for nogle vil det nok være en skuffelse.

Så kampen, æren og spændingen bliver indtil videre ikke ledsaget af penge. Der er dog intet til hinder for, at der eventuelt kan udloves sponsorpræmier. Det vil være helt op til klubber mv.
"

Er det ikke asocialt at spille backgammon online?

Bjørn: "Vi mener ikke at online backgammon skal stå alene. I DBgF mener vi fortsat at rygraden skal være de fysiske turneringer og at online backgammon skal ses som et supplement.

Vi synes dog ikke det er asocialt at spille online. Dels er det ganske bekvemt for mange – ikke blot i disse Coronatider, men også fordi man kan undgå transporttid og omkostninger.

Og har både du og din modstander et webcam kan I i Heroes slå kamerafunktion til og så er det jo (næsten) som at være sammen i virkeligheden ;-)
"

Bliver der undervisning?

Bjørn: "På Backgammon Studio er der også gode muligheder for at dygtiggøre sig. Der vil være mulighed for at uploade egne kampe (f.eks. kampe fra Holdturneringen) i XG-format og quizze sig selv med egne blunders.

Vi har også forbundet Backgammon Studio med DBgF’s YouTube kanal, så man kan følge streamede og eventuelt kommenterede kampe direkte hérfra.

Når Corona på et tidspunkt løsner grebet om Danmark, vil vi også tilbyde klubber foredrag og gode tips til, hvordan du bedst bruger Backgammon Studio til online træning.
"

Hvornår går vi i gang?

Bjørn: "Vi er i fuld gang med at lægge sidste hånd på testfasen. Derefter lægger vi ud med nogle DBgF online turneringer for at komme i gang og for, at alle kan blive fortrolige med platformen.

Men herefter vil der blive lukket op for, at bl.a. klubber kan afholde såvel åbne som lukkede turneringer på platformen.
"

DBgF lancerer Backgammon Akademiet

Af Taus Bøytler

Gode folk har deltaget i udviklingen af Backgammon Akademiet
Øverst fra venstre: Lars-Henrik Braun, Juliánna Juhl-Johansen Zölde-Fejér og Daniel Sørensen
Nederst fra venstre: Hans Kristian Mathiesen, Jan Larsen og Mette Nørgaard Poulsen
"Inden længe åbner "Backgammon Akademiet". Akademiet består af en række tekster (lektioner) med tilhørende opgaver og videoer, der giver en grundlæggende og systematisk introduktion til spillet. Målgruppen er begyndere."

Sådan skrev bestyrelsen i nyheden "Testspillere og prøvelæsere søges", der blev bragt på hjemmesiden den 9. februar 2021.

Nyhedsbrevet har talt med Ulrik Andersen fra bestyrelsen for at høre, hvad alt det med et akademi går ud på.

Hvordan opstod idéen til at oprette Backgammon Akademiet?

Ulrik: "Backgammon Akademiet udspringer af strategien ”Et større forbund for bredde og elite” og forbundets aktivitetsplan for 2020-21. Ideen stammer fra bestyrelsens idéudvikling og arbejde med strategien i 2019-20.

Vi skal som bekendt gerne være flere medlemmer i forbundet. Her kommer Akademiet ind i billedet som en del af ”pakken”, der skal understøtte hvervning af nye medlemmer og udbredelse af interessen for backgammon.

Da vi af velkendte grunde ikke har kunnet igangsætte fysiske hverveaktiviteter, har bestyrelsen opprioriteret strategiske initiativer, som kunne gennemføres ved skrivebordet i en stille tid. Derfor blev sekretariatet ved Jens Chr. Pedersen sat i gang med Akademiet.
"

Hvor mange lektioner kommer der til at være, og hvilke emner omhandler de?

Ulrik: "Der er planlagt 36 lektioner, hvoraf der nu foreligger tekst og opgaver til ca. halvdelen. Desuden er der lavet videoer til de første 3 lektioner. Akademiet dækker alle de grundlæggende facetter af spillet, taktisk, teknisk og strategisk. Vi prøver at komme hele vejen rundt.

De første lektioner er rettet mod nye spillere. Herefter stiger sværhedsgraden, når der gås mere i dybden med emnerne.
I praksis har Jens Chr. skrevet teksterne, som er review’et af et ekspert-/brugerpanel.

Panelet har bestået af Hans Kristian Mathiesen, Lars-Henrik Braun, Daniel Sørensen, Jan Larsen, Juliánna Juhl-Johansen Zölde-Fejër og Mette Nørgaard Poulsen.

Bestyrelsen har også selv bidraget med korrektur og tilrettelæggelse af materialet på websitet. Desuden er der medlemmer, som har meldt sig som testlæsere.
"

Hvornår går Akademiet i luften?

Ulrik: "Når dette læses, er de første lektioner klar på backgammon.dk – som hermed vil leve endnu bedre op til sit forpligtende navn. Senere kommer flere lektioner til, i takt med at de bliver færdige."

Hvilke kriterier skal være opfyldt for, at Backgammon Akademiet kan betegnes som en succes?

Ulrik: "Som nævnt skal Akademiet indgå i hverve- og undervisningsaktiviteter. Bestyrelsen har ikke opstillet konkrete succeskriterier, men det har selvsagt stor betydning, at materialet bliver brugt, hvilket vi i bestyrelsen tror på, at det vil.

Akademiet kan indgå i begynderundervisningen, fx lokalt i klubberne, således at man dér ikke selv skal ”opfinde” indhold. Man kan simpelthen tage udgangspunkt i Akademiets tekster og opgaver. De kan selvfølgeligt også bruges til selvstudier. Og det skal aktiveres og bruges af forbundet ved foredrag, begynderturneringer, workshops mv.

Vi forventer, at Backgammon Akademiet vil få besøg af mange ”studerende” i de kommende år.
"

I første omgang er målgruppen begyndere. Vil der på et senere tidspunkt også komme lektioner, der er rettet mod spillere på et højere niveau end begyndere?

Ulrik: "Mange af lektionerne kan også mere erfarne få udbytte af. Vi lærer jo i forskelligt tempo og med forskelligt fokus. Man skal være en ganske trænet spiller for at have fuldstændig styr på alle de emner, der behandles. Derfor er det også lidt svært at skelne mellem begyndere og øvede i undervisningssammenhæng.

På længere sigt kan det være, at Akademiet skal være et åbent forum – sådan forstået, at alle, der har noget backgammonfagligt på hjerte, kan få udgivet en artikel, også gerne på ekspertniveau.

For at det ikke skal blive for vildtvoksende kan man forestille sig, at nye artikler skal review’es og godkendes af et panel af lærde. Med det er lidt fremtidsmusik. I første omgang har det været vigtigt for bestyrelsen af komme i gang. Det er altid lettere at bygge ovenpå, når fundamentet er lagt. Og det er det forhåbentlig nu.
"

Bot-milepælen

Af Peter Hallberg

Peter Hallberg (th) vs Mads Peter Andersen med et kamerastativ til videooptagelse i baggrunden
Foto: Karsten Bredahl
I det seneste nyhedsbrev (februar 2021) gav jeg en kort introduktion til milepæl-systemet, der består af tre typer af milepæle:
  • Bot-milepælen
  • Rating-milepælen
  • TMP-milepælen
Lad os tage hul på første dimension – bot-milepælen. Bestyrelsen for DBgF har nogle forskellige områder hvor de gerne vil udvikle backgammon. Det drejer sig bl.a. om aktivitet og dygtiggørelse.

Fra norm-systemet har vi bot-normen, som er utilnærmelig for de fleste medlemmer. Der er også en del administrative krav man skal leve op til for at så kampe godkendt.

I milepæl-systemer har vi forsøgt at gøre det meget nemmere for spillerne at kunne måle deres performance i forhold til computeren.

Hvad er en bot-milepæl?
Du kan opnå en bot-milepæl ved at optage kampe og sende dem ind til DBgF. De analyseres og gemmes. Alt efter hvor godt det er gået, kan du opnå medaljerne som beskrevet nedenfor i tabellen.

Der kigges på dine kampe et år baglæns, så det er altid det sidste års løbende performance der er din aktuelle bot-milepæls styrke. Når du har opnået en medalje, beholder du den selv om dit niveau skulle falde senere hen.

I første søjle ser vi hvilken medalje man opnår for sin performance. I den anden søjle ser man graden af medaljen. Vi ønsker at der hele tiden skal være et muligt næste trin, hvorfor der er flere trin indenfor hver medalje.

I tredje søjle ser vi minimums PR-kravet for at en kamp tæller med. I fjerde søjle ser vi hvor mange TMP man skal have spillet med den PR som er angivet i tredje søjle. For at opnå et medaljekrav skal man opfylde kravet i både søjle tre og fire på samme tid.



Bot-milepælstabel
Eksempler
Eksempel 1: Man kigger på alle sine kame det sidste løbende år. Kan man udvælge (cherry picke) 150 TMP, hvor man i alle kampe har spiller minimum 6,8 i PR ville man få tildelt en Sølvmedalje af grad 2.

Eksempel 2: Man kigger på alle sine kame det sidste løbende år. Kan man udvælge (cherry picke) 110 TMP, hvor mani alle kampe har spillet minimum 6,8 i PR ville man kun have nok til at få Bronzemedalje af grad 1.

Tanker om systemet
Konsekvenserne af systemet er, at det kan betale sig at spille en masse inden for et løbende år, da det vil være lettere både at opfylde PR- og TMP-kravet.

Derudover betyder det også, at det kan betale sig at indsende alle kampe man har, da det aldrig kan trække ned at man har spillet en dårlig kamp. Worst case er at den bare ikke er relevant i forhold til det mål man går efter.

Grænserne er lagt så man for hvert niveau skal vise en lille smule højere spillestyrke over lidt flere kampe. Næste skridt er aldrig helt umuligt.

Det er muligt ret tidligt på sin backgammon-rejse, at man kan opnå Bronzemedaljen og det er med vilje.

Hvad er kravene for at spille efter bot-milepælen?
1.    Kampene skal være optaget på video og skal være tilgængelige til review indtil godkendelse af en kamp.
2.    Kampe markeret med T (turnering), P (pokal) og H (hold) tæller med.
3.    Kampe fra alle rækker tæller med.
4.    Udenlandske turneringer tæller med.

DBgF holder øje med om du skulle opnå en ny medalje eller en ny grad. Du skal bare fokusere på at spille, optage og sende kampe ind – og helst lære noget og have det sjovt med spillet i processen.

Mathiesen var pavestolt, da han modtog den første udgave af DBgFs hæderspris i 2003

Af Taus Bøytler

Hans Kristian Mathiesen i sit es
Fotos: Hallur Jon Bluhme Sævarsson, Henrik Biering og Hans Kristian Mathiesen
Siden 2003 har Dansk Backgammon Forbund hvert år uddelt en hæderspris til en person, eller en gruppe personer, der har gjort sig særligt fortjent til medlemmernes anerkendelse.

Den første hæderspris blev vundet af Hans Kristian Mathiesen, der i dag tørner ud for Lødigt i holdturneringen. Da han vandt prisen boede han dog i Århus, hvor han var med til at søsætte en lang række lokale initiativer.

I dette eksklusive interview fortæller Mathiesen, der også er kendt som Kedde, om baggrunden for hædersprisen, og om hvad det betød for ham at vinde prisen.

Hvordan gjorde du dig fortjent til at modtage den første udgave af hædersprisen tilbage i 2003?

Mathiesen: "Det er for mig en lidt sjov historie. Vi er tilbage i nullerne, hvor vi har haft internet i nogle år. Blandt andet havde en driftig herre, som Asger Kring fra holdet Klaps, skabt en god hjemmeside med et aktivt debatforum for DBgF.

Dengang blev årets spiller nomineret på nettet af bestyrelsen for at blive kåret ved en personlig afstemning af medlemmerne til Nordic Open i Påsken.

I perioden 2001-2003 var jeg formand for Århus Backgammon Klub, og de fem andre medlemmer i bestyrelsen fik jeg med på at indføre nogle tiltag i det århusianske backgammonmiljø.

Det var pointliste for vores lørdagsturnering med tilhørende præmiepulje for at skabe mere liv om denne turnering, plus gennemgang af finaler fra hver onsdagsturnering og undervisning samt afholdelse af både nye og tidligere afholdte turneringer.

I de foregående år havde klubben tidligere afholdt både mandags, onsdags og lørdagsturnering samt flere turneringer som Studenterbar Cup og Jyske Mesterskaber plus udgivet et lokalt backgammonblad, så der var bestemt ikke sparet på aktiviteten, vi skabte bare endnu mere.

Derudover hjalp jeg også forbundssekretæren Torben Hasseriis, Tøserne, i fem uger i februar og marts 2002 med afviklingen af backgammoncuppen, den tidligere Carlsberg Cup.

Årets spiller 2002 kunne defineres ud fra medlemmernes egne kriterier: Skulle det være den bedste spiller, eller den der havde skabt det bedste resultat, eller en spiller som havde ydet noget godt for miljøet.

Det lagde op til, at hvert medlem havde deres egne favoritter. Jeg kan ikke huske alle de nominerede det år. På listen var der to navne som skilte sig ud. Mads Andersen, Nemo, havde vundet VM 2002, mens der ud for mit navn Hans Kristian Mathiesen var et par semifinaler i lokale danske turneringer og en 7. plads i Viborg Åben samt skabt et par tiltag i Århus, som ikke var bogført på listen til afstemningen i 2003.

Så helt naturligt skabte det jo røre på debatten, om hvordan denne klubformand fra Århus med en 7. plads overhovedet kunne komme i betragtning til at blive hædret som Årets spiller, når der kun var et par sekundære pladser at prale af.

Et kvikt hoved i DBgFs bestyrelse havde ment, at jeg skulle på listen – nok mest qua mit arbejde i Århus Backgammon Klub og backgammoncuppen frem for mine backgammonresultater i 2002.

Jeg kan ikke huske, hvem der startede diskussionen på debatten, men jeg husker, at debatten førte frem til at medlemmerne mente, at Årets spiller havde med resultater i selve spillet at gøre – ikke noget for Tordenskjolds soldater som ydede en indsats uden for brættets afgræsninger.

Den tidligere formand Henrik Bodholdt, Klaps, var flyttet helt ud til Costa Rica, men han kunne stadig følge slagets gang på debatten. Så på den anden side af jorden foreslog han, at DBgF skulle indføre Årets Hæderspris i 2003. Så den vil jeg altid kreditere Henrik for.

Tror det var lige inden præmieoverrækkelsen, at Bjørn Kroghsbo, KBgK, fortalte mig, at han havde talt stemmerne op til den nyindførte Årets Hæderspris. Han fortalte, at han selv havde fået 92 stemmer for hans store arbejde i Københavns Backgammon Klub, og jeg havde fået 103 stemmer.

Der var så vidt jeg husker ikke nogen i nærheden af os. Jeg husker stadig følelsen af, at jeg syntes, han fortjente den lige så meget som mig. Sidenhen er vi begge to og Christian Skjæran blevet æresmedlemmer af KBgK.

Mads Andersen vandt selvfølgelig Årets Spiller 2002.
"


Det synlige bevis på, at Mathiesen vandt hædersprisen

Hvad betød det for dig at vinde prisen?

Mathiesen: "Jeg kan huske, at jeg ved præmieoverrækkelsen var pavestolt over at være tildelt en hæderspris og så endda den første af slagsen. Sidenhen synes jeg, at alle, som har vundet Årets Hæderspris, har fortjent den, for andre medlemmer lægger mærke til, at du gør noget godt for backgammonmiljøet.

Selve nomineringen betyder, at nogen har lagt mærke til dig og gerne vil rose dig. Det er en sejr i sig selv. Der er noget over, at medlemmerne stemmer om, at du bør have en hæderspris.

I dag afgøres Årets spiller ud fra et pointsystem, mens Årets Hæderspris stadig afgøres af medlemmerne. Det siger vel sig selv, at dine forbundsfæller vil takke dig på en god måde.

Bagefter præmieoverrækkelsen kommer den tidligere verdensmester Peter Jes Thomsen, som jeg aldrig talte med, hen for at spørge ind til, hvad det var for en pris og få historien om oprindelsen af Årets Hæderspris. Selveste Peter Jes Thomsen. Jeg siger det bare. Det var stort.
"

Du har gennem årene været indblandet i en række forskellige projekter i DBgF-regi. Hvilket tiltag ser du tilbage på med størst tilfredshed?

Mathiesen: "Der har været flere muligheder: Formandskab, TU medlemskab, arrangere og afholde turneringer, skabe en video sammen med Christian Munk Christensen, skrive artikler til gammonbladet og debattere holdturneringsstruktur, hvorimod undervisning altid har været i privat eller klubregi.

Men det jeg nok ser tilbage på med størst glæde og tilfredshed er afvikling af Backgammoncuppen 2002. De fem uger sammen med Torben Hasseriis på kontoret i Klareboderne var gode men også hårdt arbejde fra morgen til aften.

Disse uger blev afsluttet med en masse glade mennesker, som havde kvalificeret sig til finalestævnet for at spille om billetter til Monte Carlo i Tivoli. Her kunne jeg sidde og registrere alle ankomne og se deres forbavselse, når jeg med min syge klæbehjerne kunne huske deres navne, dbgfnumre og points efter at have noteret dette i fem uger på en hjemmeside dertilhørende.

Den forkærlighed for at se nye medlemmer eller deltagere blive taget godt i mod, som jeg aldrig har set før, har jeg stadigvæk. Mennesker har altid en vis glæde ved at blive lagt mærke til og rost. Så kan de tabe første runde og alligevel tage hjem med et smil på læben.
"

Hvor meget backgammon har du fået spillet det seneste år, hvor corona har fyldt så meget?

Mathiesen: "Det bliver ikke til meget. Jeg får ikke taget mig sammen til at spille på nettet, så jeg er helt sikkert faldet i niveau.

Jeg var dog heldig nok til at kvalificere mig til et finalestævne via ebif.at, som skulle have været afholdt live i Athen i oktober 2020. Det blev i stedet afholdt på Backgammon Studio Heros, hvor jeg blev toer ud af 26 finalister og fik penge med hjem.

Ellers har jeg nicks på både Backgammon Galaxy og GridGammon, så jeg kan sagtens sætte mig ned og spille med folk, som har lyst til det. Men jeg gider ikke rigtig at tage mig sammen til at spille eller træne på nettet.

Jeg har spillet backgammon siden handelsskolen i 1991 og været medlem af forbundet siden 1998. Efterhånden har jeg spillet det meste, men jeg kan mærke i denne Covid-19 tid, at det er ikke spillet, jeg savner, men alle de mennesker som jeg møder derude til turneringer.

Både personer, som jeg elsker at være sammen, men også personer som ikke står højest på min personlige liste. Jeg savner ikke selve spillet, men jeg savner at være sammen med mine ligesindede.
"

Du har 42 resultater på dit backgammon-cv. Hvilke tre er du gladest for - og hvorfor?

Mathiesen: "Jeg er ret glad for dem alle sammen, men jeg bliver nok nødt til at dele dem op i tre mindre kategorier.

Der er gruppe 1 med holdpræstationerne 4 hold DM titler med Kolding og Lødigt, 2 mix DM med Inga og pokalfinalen 2006 med Bussen og efterfølgende afterparty.

Der er gruppe 2 de internationale andenpladser Nordic 2008, Portugal 2012 og Malmø 2017. 

Der er gruppe 3, som er alle de ikke-noterede resultater af medlemmer, som er blevet undervist siden min tid i Århus. På et tidspunkt talte jeg op til 200 medlemmer, som jeg havde givet undervisning i backgammon. Der kommer jævnligt medlemmer og hentyder til en seance, hvor vi har siddet og talt om backgammon teori for 10, 15 eller 20 år siden.

Individuelt er jeg nok mest stolt af Nordic 2008 finalen, hvor vi spillede en 154 mands turnering, og jeg var heldig at gå dybt. Jeg har aldrig følt mig så klar og så sulten som til Nordic 2008.

Men jeg smiler nok mest, når jeg ser et medlem lyse op over at have forstået et emne eller en detalje, som jeg har forklaret. Det ses i deres øjne. Den ekstroverte del af mig bliver nok gladest for at hjælpe andre på vej i dette fantastiske univers. Det betyder noget for mig, at jeg betyder noget for andre.
"

Her kan du se de nominerede til hædersprisen 2020 samt info om, hvornår og hvordan du kan stemme.

Dansk Backgammonforbunds platforme

Følg os på W E B S I T E T
Følg os på W E B S I T E T
Skriv til os på E M A I L
Skriv til os på E M A I L
Følg os på F A C E B O O K
Følg os på F A C E B O O K
Bliv medlem af Dansk Backgammon Forbund
Meld dig til nyhedsbrevet her
Nyhedsbrevets redaktion
Taus Bøytler (ansvarshavende redaktør)
Lene Espersen (layout og grafik)
Sally Larsen (oversættelse)
Maria Bonke (korrektur)
Copyright © 2020 DBgFs  Nyhedsbrev - All rights reserved.

Frameld dig dette nyhedsbrev    Opdatér dine oplysninger






This email was sent to <<Emailadresse>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Dansk Backgammon Forbund · Backgammonvej 66 · København V 1600 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp