Copy
Postia kentältä – Lastensuojelussa tapahtuu 7/2021 Näytä viesti selaimessa
fbf7566e-cc8b-489a-bc6b-9f5310e3fb7e.gif

Postia kentältä – Lastensuojelussa tapahtuu

Tervehdys Lastensuojelun Keskusliitosta. Postia kentältä on Lastensuojelun Keskusliiton uutiskirje, johon kerätään ajankohtaisia uutisia lastensuojelun kentältä, Lastensuojelun Keskusliitosta ja sen jäsenyhteisöistä. Jos haluat ilmoittaa Postia kentältä -uutiskirjeessä, lue ensin ohjeet. Jos et vastaisuudessa halua Postia kentältä -uutiskirjettä, napsauta viestin lopussa olevaa linkkiä. Kollegasi tai muu uutiskirjeestä kiinnostunut voi tilata uutiskirjeen itselleen osoitteesta www.lskl.fi/seuraameita.

Voit seurata meitä myös blogissaFacebookissa, Twitterissä, YouTubessa, Instagramissa ja LinkedInissä.

”Kaikkein tärkeimmät asiat” – nuoren oikeus oikeuksiaan koskevaan tietoon sijaishuollossa

Lastensuojelun Keskusliitto ja NOJA (Nuoren Oikeudet Ja Asema) sijaishuollossa -hanke julkaisevat maaliskuun lopussa 2021 uuden oppaan. Oppaassa tarkastellaan miten nuoren tiedollisia oikeuksia voi tukea sijaishuollon aikana ja miten käydä vuoropuhelua oikeuksista nuoren kanssa.

Julkaisun kynnyksellä järjestämme tiistaina 30.3.2021 klo 14–16 webinaarin ”Kaikkein tärkeimmät asiat” – nuoren oikeus oikeuksiaan koskevaan tietoon sijaishuollossa.

Ilmoittaudu webinaariin 26.3 mennessä.

"Kaikkein tärkeimmät asiat" -webinaari

KOULUTUKSIA JA SEMINAAREJA

Saman katon alla – hoitoa, kohtaamisia ja osallisuutta lastensuojelussa -webinaari

Aika ja paikka: 17.3., klo 14.00–15.30, verkkototeutus
Hinta ja ilmoittautuminen: maksuton, ilmoittaudu mukaan 16.3. klo 16

Webinaarissa tarkastellaan kansalaistoiminnan ja lastensuojelun ammattilaisuuden integraatiomallia, jota on kokeiltu Diakonissalaitoksella Helsingissä 2015–2019. Yksikin turvallinen aikuinen voi muuttaa huonosti voivan ja yksinäisen lapsen tai nuoren elämän suunnan. Mutta miten tällainen turvaverkko rakennetaan, niin että kukaan ei putoaisi sen lävitse? Miten mahdollistetaan vapaaehtoistyö esimerkiksi lastensuojelun asiakasnuorten parissa? Webinaarin järjestävät Diakonissalaitos ja Kansalaisareena.


Varhaiskasvatuspäivät 2021 – suunta eteenpäin

Aika ja paikka: 14.–15.4., verkkototeutus
Hinta ja ilmoittautuminen: 95 €/ 180 € (+ alv 24 %), ilmoittautuminen 7.4. mennessä

OPH:n Varhaiskasvatuspäivät koostuvat tänä vuonna kahdesta webinaarista, joiden teemat ovat Varhaiskasvatuksen pedagogiikka ja Voi hyvin! Varhaiskasvatuspäivät tarjoavat korkealuokkaisia asiantuntijapuheenvuoroja, ajankohtaista tutkimustietoa sekä hyviä käytäntöjä varhaiskasvatuksen toteuttamisesta. Webinaareissa perehdytään varhaiskasvatuksen ajankohtaisiin kysymyksiin, kehittämiseen ja tulevaisuudennäkymiin.


Muistutus: Apu koko perheelle – näin seuraat ja tuet vanhemman raittiutta etänä -webinaari

Aika ja paikka: 10.3., klo 10–11, verkkototeutus
Hinta ja ilmoittautuminen: maksuton, ilmoittautuminen päättyy 9.3.
A-klinikan webinaarissa kuullaan, miten uudenlaisella Previct-palvelulla voidaan helpottaa lastensuojelutyötä ja seurata etänä vanhemman vointia ja alkoholinkäyttöä. Previct tarjoaa asiakkaalle tukea ja kertoo ammattilaiselle, jos perheen tilanteeseen on syytä puuttua. Kokemuksia kertovat ammattilaiset niin Sodankylästä, Tampereelta kuin Turusta.


Muistutus: Pieni ääni, iso asia – verkoston etätapaaminen

Aika ja paikka: 25.3., klo 9.30–11.00, verkkototeutus
Hinta ja ilmoittautuminen: maksuton, ilmoittaudu 22.3. mennessä

Pieni ääni, iso asia -verkosto tähtää sijaishuollossa asuvien lasten osallisuuden ja äänen vahvistumiseen yhteiskunnassa. Verkostossa jaetaan ajatuksia ja ideoita sekä tutustutaan lastensuojelun eri toimijoihin. Pesäpuun järjestämän tapaamisen alustaa lapsiasiavaltuutetun toimistosta ylitarkastaja Katja Mettinen.

Viime viikolla julkaistiin ensimmäinen kansallinen lapsistrategia
Parlamentaarisessa komiteassa on saavutettu vuoden 2020 aikana yhteinen näkemys yli hallituskausien ulottuvasta lapsi- ja perhemyönteisen Suomen visiosta. Lapsille ja nuorille suunnattu tilaisuus lapsistrategiasta järjestetään keskiviikkona 17.3.2021. Lapsistrategian tavoitteena on kaikkien lasten Suomi, joka edistää aktiivistesti lapsen oikeuksia. Lapsiasiavaltuutettu Elina Pekkarinen kertoo YouTube-videolla, mikä lapsistrategia on ja miksi se on haluttu luoda Suomeen.

Lapsi- ja perhejärjestöissä on tavoiteltu tätä hetkeä jo pitkään. On tärkeää tunnistaa, että kaikki politiikka on lapsipolitiikkaa, kirjoittaa Lastensuojelun Keskusliiton toiminnanjohtaja Hanna Heinonen blogissaan. Lue myös komitean sihteeristössä olleen Esa Iivosen blogi aiheesta. Tallenne lapsistrategian julkaisutilaisuudesta on katsottavissa valtioneuvoston YouTube-kanavalla.
Tutustu lapsistrategiaan

LAINSÄÄDÄNNÖN JA HALLINNON UUTISIA

AVI: Ojantakasen sijaishuoltoyksikkö ryhtynyt riittäviin ja asianmukaisiin toimenpiteisiin epäkohtien korjaamiseksi

Pohjois-Suomen AVI teki Ojantakasen sijaishuoltoyksikköön valvonta- ja tarkastuskäynnin 22.1.2021. AVI totesi, että Ojantakanen on ryhtynyt asianmukaisiin korjaaviin toimenpiteisiin epäkohtien suhteen, jotka eduskunnan apulaisoikeusasiamies ja aluehallintovirasto olivat aiemmin havainneet.


Lapsen etu on otettava huomioon myös poikkeusolojen päätöksenteossa

Covid-19-pandemiasta johtuvat toimenpiteet ovat jo vuoden ajan rajoittaneet lasten ja nuorten perusoikeuksia. Lasten oikeuksia muun muassa koulutukseen, sosiaalisiin suhteisiin, kulttuuriin ja virkistäytymiseen on supistettu. Myös lasten oikeudet ehkäisevään terveydenhuoltoon ja turvallisuuteen ovat kaventuneet. Väkivalta, päihteet ja mielenterveyden ongelmat ovat herättäneet kasvavaa huolta. Tämän vuoksi on arvioitava, mitkä lapsiin ja nuoriin kohdistuvat rajoitukset ovat välttämättömiä, muistuttaa lapsiasiavaltuutettu Elina Pekkarinen.


Sijaishuoltopaikan muuttamista koskeva asia palautettiin hallinto-oikeuteen suullisen käsittelyn toimittamiseksi

Korkeimmassa hallinto-oikeudessa oli ratkaistavana, onko hallinto-oikeus voinut ratkaista valitukset sijaishuoltopaikan muuttamista koskevassa asiassa järjestämättä muutoksenhakijoiden asian selvittämiseksi pyytämää suullista käsittelyä. Ratkaisussaan KHO kumosi hallinto-oikeuden päätöksen ja palautti asian hallinto-oikeudelle suullisen käsittelyn toimittamiseksi ja sen jälkeen uudelleen ratkaistavaksi.


Tarkastusvaliokunta perää riittäviä resursseja ja toimivaa valvontaa lastensuojelupalveluihin

Eduskunnan tarkastusvaliokunta hyväksyi viime viikolla lausunnon, joka koskee eduskunnan oikeusasiamiehen kertomusta vuodelta 2019. Tarkastusvaliokunta keskittyy lausunnossaan perustuslakivaliokunnalle lastensuojeluun ja erityisesti sen valvontaa koskeviin kysymyksiin. Valiokunta tuo esiin havaitsemiaan epäkohtia ja esittää myös asiassa tarvittavia kehittämistoimia. Nämä koskevat erityisesti lastensuojelupalveluiden valvontaa, resursointia sekä viranomaisten välistä tiedonkulkua.


Lisätalousarviossa esitetään määrärahoja lasten, nuorten ja perheiden tukemiseen

Hallitus esittää vuoden 2021 ensimmäisessä lisätalousarviossa, että STM:n hallinnonalalle myönnetään muun muassa 17,5 miljoonan euron lisävaroja lasten, nuorten ja perheiden tukemiseen. Varoja kohdennettaisiin sosiaalihuollon palveluihin, jotka auttavat lapsia, nuoria ja perheitä selviytymään arjesta koronaviruspandemian aiheuttamassa poikkeustilanteessa. Lisäksi varoja suunnattaisiin lasten ja nuorten mielenterveyspalveluihin. 


Lausuntotiivistelmä seksuaalirikoslain uudistamisesta valmis

Lausuntotiivistelmä työryhmän ehdotuksesta seksuaalirikoslainsäädännön kokonaisuudistukseksi on valmistunut. Lausuntokierros järjestettiin 14.7.-30.9.2020, ja sen aikana lausuntoja tuli 57. Seksuaalirikossäännösten uudistamista kokonaisuudessaan kannatettiin laajasti. Lausuntopalaute tukee myös säännösten uudistamista siten, että raiskaussäännöksen ja muiden seksuaalirikossäännösten määrittely perustuu keskeisesti vapaaehtoisuuden puuttumiseen. Myös lapsiin kohdistuvien seksuaalirikosten erottamista omaksi kokonaisuudekseen sekä niitä koskevan vastuun ankaroittamista rikosnimikkeitä, tekojen luokittelua ja rangaistusasteikkoja muuttamalla kannatettiin periaatteessa laajasti.

Lastensuojelun Keskusliittoa mietitytti esityksessä erityisesti esitetyn uuden ehdottoman suojaikärajan vaikutukset yli 12-vuotiaiden lasten oikeusturvaan.


Kyselytunnilla keskusteltiin muun muassa terapiatakuusta

Torstain kyselytunnilla keskusteltiin koronatilanteesta ja nuorten hyvinvoinnista. Oppositiosta nostettiin esille kysymys terapiatakuusta. Kysymykseen vastannut perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru sanoi valmistelun aiheesta olevan vielä kesken​. Kyselytunnin tallenne on katsottavissa verkossa ja keskustelu on luettavissa täysistunnon pöytäkirjasta.

Lapsella on oikeus pysyviin ihmissuhteisiin myös sijaishuollossa
Olemme julkaisseet tänään Talentian kanssa uuden julkaisun, jossa selvitetään lastensuojelun laitoshoidon veto- ja pitovoimatekijöitä sekä sitä, mikä saa työntekijät harkitsemaan lähtemistä.

Lastensuojelun laitoshoidon työntekijät pitävät työtään palkitsevana ja merkityksellisenä, mutta myös haastavana, kuormittavana ja vaarallisena. Jopa 74 % on harkinnut työpaikan vaihtoa. Työntekijöiden työhyvinvointi ja pysyvyys vaikuttavat suoraan laitoksissa elävien lasten arkeen ja hyvinvointiin. Työntekijöiden pysyvyyttä voitaisiin lisätä työolosuhteita parantamalla.

Tutustu myös Lapsen vuoksi - Lastensuojelun laitoshoidon vetovoimatekijät ja alalta työntävät tekijät -selvityksen visuaaliseen tiivistelmään sekä Ylen uutiseen aiheesta.
Lapsen vuoksi -selvitys

JULKAISUT

Sosiaalipäivystyksen työtehtävistä suurin osa liittyi lasten ja nuorten asioihin

THL:n kyselyyn vastanneista sosiaalipäivystysten työntekijöistä lähes 60 % arvioi, että uusien asiakkaiden yhteydenotot lisääntyivät syys–joulukuussa 2020 verrattuna epidemiaa edeltäneeseen aikaan. Loppuvuoden työtehtävistä lähes 40 % liittyi lasten ja nuorten sekä lapsiperheiden asioihin. Yli puolet vastaajista oli sitä mieltä, että lasten ja nuorten tilanteisiin liittyviä työtehtäviä oli enemmän kuin normaalitilanteessa. Lue lisää THL:n tiedotteesta.


THL:n työpapereita

THL:n julkaisemaan Lastensuojelun perhehoidon järjestäminen -työpaperiin on koottu suosituksia kuntien perhehoidon toimintaohjeiden sisällöiksi. Julkaisu tukee lastensuojelun perhehoidon järjestämistä ja lisää perhehoidossa olevien lasten ja nuorten yhdenvertaisuutta valtakunnallisesti.

Systeemisiä kokeiluja – kohti jatkuvaa yhdessä oppimista -työpaperiin on koottu kokemustietoon pohjautuvia artikkeleita systeemisen toimintamallin ja suhdeperusteisensosiaalityön kehittämisestä Suomessa. Julkaisun tarkoituksena on selkeyttää systeemisen toimintamallin hyötyjä, sen käyttöönoton ja soveltamisen haasteita sekä sitä, miten näistä haasteista on päästy eteenpäin.


Opas isille, joka käyttää tai on käyttänyt päihteitä

Kirkkopalveluiden oppaaseen on kerätty Erityisesti isä -toiminnassa mukana olleiden isien kokemuksia ja ajatuksia isyyteen ja päihteisiin liittyen. Näillä kokemuksilla ja ajatuksilla on tarkoituksena tuoda ilmi, kuinka moninaisesti isyys voidaan kokea ja kuinka merkittävä asia isyys on päihteiden käytön hallinnassa. Tavoitteena on toisten isien kokemusten ja ajatusten kautta pohtia omaa isyyttä, vanhemmuutta ja suhdetta päihteisiin. Oppaan loppuun on kerätty tietoa siitä, miksi vanhempien päihteiden käytöstä olisi tärkeää keskustella lasten kanssa. Oppaaseen on kerätty vinkkejä, miten keskustella aiheesta ja mitä keskustelussa tulisi huomioida. Tutustu myös työssään päihteitä käyttäviä tai päihdetaustaisia isiä kohtaaville ammattilaisille suunnattuun verkkosivustoon, josta löytyy lisää tietoa ja työvälineitä isien kohtaamiseen.


Viime vuonna ratkaistiin sosiaalihuollon valvonta-asioita 43 % edellistä vuotta enemmän

Lastensuojeluun liittyvissä valvontapäätöksissä Valvira kiinnitti kuntien sosiaalihuollosta vastaavien toimielinten huomiota siihen, että lastensuojelun määräaikoja koskevien tietojen luovuttaminen on kuntien lakisääteinen velvollisuus. Valvira myös ohjasi kuntien määräaikojen toteutumisesta vastaavia tahoja sisällyttämään asian omavalvontasuunnitelmaan määräaikojen lainmukaisuuden varmistamiseksi. Nämä selviävät Valviran vuoden 2020 toimintakertomuksesta. Valviran viime vuoden sosiaali- ja terveyshuollon valvontaohjelman kohteena oli muun muassa lasten ja nuorten oikeuksien toteutuminen sijaishuollossa sekä lastensuojelulaitoksiin sijoitettujen lasten ja nuorten pääsy mielenterveys- ja päihdepalveluihin. 


Sote-palveluiden ja kuntien muiden tehtävien välillä voimakkaita yhteistyötarpeita

Suomen Kuntaliiton ja Tampereen yliopiston yhteistyössä toteuttamassa tutkimuksessa tarkastelun kohteena ovat tehtäväkohtaiset yhteistyömuodot, jotka ottaisivat riittävästi huomioon sosiaali- ja terveydenhuollon palveluiden lisäksi niihin läheisesti liittyvien kuntien muiden tehtävien yhteydet sekä kuntien ja alueiden erilaisuuden. Tutkimuksen tulokset vahvistavat käsitystä siitä, että sote-uudistuksessa hyvinvointialueiden ja kuntien yhteistyötarpeisiin ja työnjakoon tulisi kiinnittää nykyistä voimakkaammin huomiota.


Opas monialaisen yhteistyön kirjaamiseen

Sosiaali- ja terveydenhuollon kirjaamista säädellään suurelta osin erillisillä säädöksillä. Kun toimitaan monialaisessa yhteistyössä, joudutaan kirjaamisessa huomioimaan monia eri säädöksiä ja sovittamaan niitä yhteen. Kirjaamisen oppaassa kuvataan kirjaamista ohjaavia säännöksiä ja sitä, miten monialainen yhteistyö vaikuttaa kirjaamiseen erityyppisissä yhteistyön muodoissa ja säädösten asettamissa raameissa. Opas on toteutettu Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelmassa, ja se on laadittu THL:n työryhmässä.

Uusimman Lapsen Maailman teemana Kuriton nuoriso?
Lapsen Maailman juhlavuoden toisen numeron aiheina on muun muassa lastensuojelun tietoturva sekä nuorten seksuaalinen suuntautuminen. Hanna Heinonen muistuttaa pääkirjoituksessaan nuorten tukemisen tarpeesta ja Heikki Hiilamo pohtii kolumnissaan Vilja Eerikan ja Koskelan tapahtumia. Tutkittua tietoa -osiossa kerrotaan, mitä lastensuojelun asiakkaat toivovat.
Tutustu uusimpaan numeroon!

AJANKOHTAISTA

Nuoret kokevat, että mielenterveyspalveluihin on vaikea päästä

Nuoret ovat tuoneet usein esille mielenterveyspalveluiden tärkeyden ja niiden riittämättömän saannin. Huoli nuorten jaksamisesta ja mielenterveyshaasteista on noussut esille erityisesti nyt korona-aikana. Aihetta sivuttiin myös Lasten vaalipaneelissa, kun nuoret kysyivät puoluejohtajilta, miten varmistetaan kouluille aikuisia, jolla on aikaa kysyä nuorilta mitä kuuluu sekä tarjota matalan kynnyksen apua sitä tarvitseville. Lastensuojelun Keskusliiton osallisuusasiantuntija Mari Väistö ja erityisasiantuntija Ira Custódio tapasivat loppusyksystä nuoria ja keskustelivat heidän kanssaan mielenterveydestä. Lue lisää aiheesta heidän blogistaan.


Pasila-hankkeessa keskitytään nuorten pitkittyneiden rikoskierteiden katkaisuun

Aseman Lapset on kokeillut syksystä 2020 alkaen kokemusasiantuntijuuden mahdollisuuksia osana Pasila-hankettaan. Vaikka kokeilu on vielä aluillaan, ensimmäisten tapaamisten jälkeen on jo havaittu, miten tärkeää nuorelle on saada kuulla kokemusasiantuntijan tarina omasta elämästään sekä kamppailusta yhteiskuntaan palaamisen kanssa. Pasila-hankkeessa keskitytään nuorten pitkittyneiden rikoskierteiden katkaisuun monialaisesti yhteistyössä Helsingin poliisilaitoksen nuorisoryhmän sekä lastensuojelun kanssa.


Lähisuhdeväkivallan lisääntyminen on vakava hälytysmerkki perheiden pahoinvoinnista

Ensi- ja turvakotien liitosta haki viime vuonna apua ennätyksellisesti 23 787 henkilöä. Vuonna 2019 vastaava määrä oli 16 081. Lähisuhdeväkivaltaan apua hakeneita oli 11 500, kun vastaava luku oli edellisenä vuonna 7399. Korona-epidemia on aiheuttanut perheissä vaikeuksia ja lisännyt erityisesti avun hakemista väkivaltaan. Poliisin kotihälytysten määrän kasvu kertoo samasta ilmiöstä. Tilanteet kotona ovat kärjistyneet väkivaltaisiksi ja perheillä on vaikeuksia selviytyä. 


Suuria haasteita lapsen oikeuksien toteutumisessa EU:n sekä lähialueen maissa

Laajamittaiseen kyselytutkimukseen pohjautuva Our Europe, Our Rights Our future -raportti paljastaa, että kolmasosa lapsista ja nuorista on kokenut eriarvoistavaa kohtelua, syrjintää tai syrjäytymistä. Nämä kokemukset ovat yleisempiä tyttöjen, vammaisten, siirtolaisten, turvanpaikanhakijoiden sekä etnisiin ja seksuaalivähemmistöihin kuuluvien lasten parissa. Erityisen huolestuttavaa on se, että EU:ssa viidennes lapsista tuntee surua tai tyytymättömyyttä suurinta osaa ajasta. Lue lisää raportista Pelastakaa Lasten tiedotteesta.


Koulun ja lastensuojelun työntekijöiltä vaaditaan entistä tiiviimpää yhteydenpitoa

Opettajien sekä muiden lasten ja nuorten kanssa työskentelevien ammattilaisten on mahdollisimman matalalla kynnyksellä otettava yhteyttä lastensuojeluun, jos lapsesta herää huoli. Lapsen kannalta on tärkeää, että ammattilaiset pystyvät riittävän varhain arvioimaan hänen tilanteensa ja palveluntarpeensa. Tämän vuoksi kynnystä lastensuojeluilmoituksen tekemiseen on pyritty madaltamaan, sanoo Talentian erityisasiantuntija Alpo Heikkinen.


Nollalinjan puheluista yksi kolmesta jäi vastaamatta – chat -palvelu aukeaa avuksi

Korona-aikana monissa erilaisissa auttavissa palveluissa huomattiin chat-yhteydenottojen lisääntyvän. Myös lähisuhdeväkivaltaa tai sen uhkaa kokeneille suunnattuun Nollalinjaan soitettujen puheluiden määrä kasvoi vuonna 2020 noin 31 %. Joulukuu oli tähän mennessä kiireisin kuukausi Nollalinjan lyhyessä historiassa, sillä puheluita tuli yli 2 000. Viime vuonna puheluista noin kahteen kolmesta pystyttiin vastaamaan. Tämän kevään aikana Nollalinja ottaa käyttöön verkkosivuillaan chat-palvelun, joka tarjoaa uuden, äänettömän mahdollisuuden hakea apua.


Radikalisoitumisvaarassa oleville nuorille yhteistä on väkivalta ja päihteiden käyttö elämäntapana

Kriminaalihuollon tukisäätiössä on syksyllä 2020 alkanut oikeusministeriön rahoittama kolmivuotinen hanke, joka tarjoaa yksilöllistä tukea ja kuntoutusta väkivallalla oireileville ja radikalisoitumisvaarassa oleville nuorille. Päämääränä on tavoittaa erityisesti niitä nuoria, jota ovat vaarassa kiinnittyä erilaisiin rikollisjengeihin tai uskonnollisiin ääriyhteisöihin, ja auttaa heitä irtautumaan rikoskierteestä. Hanke on osa Kriminaalihuollon tukisäätiön Nuorten toimintaa.

AVOIMET TYÖPAIKAT

Toiminnanjohtajan perhevapaan sijaisuus

Kesälukioseura etsii toiminnanjohtajaa perhevapaan sijaiseksi. Hakijalla tulee olla kiinnostusta kesälukiotoiminnan lisäksi työskennellä myös lasten ja nuorten kulttuuri-identiteettiä tukevan toiminnan parissa. Seuran toimisto sijaitsee Helsingissä. Jätä hakemus viimeistään 7.3.


Nuoret SIB -toimintaan haetaan valmentajaa

Diakonissalaitos rekrytoi valmentajaa Nuoret SIB -toimintaan, jossa kohderyhmänä ovat sijaishuollossa olevat tamperelaiset nuoret. Toiminnan tavoitteena on, että nuorista 80 % saa vähintään toisen asteen tutkinnon ja 80 % on 25-vuotiaana ansiotyössä tai opiskelee. Valmentajan tehtäviin kuuluu vastata nuorten kohtaamisesta ja valmennuksesta sekä osaltaan olla mukana verkosto- ja kehittämistyössä. Nuoret SIB Tampere on osa Lastensuojelun Keskusliiton koordinoimaa kahdeksan kunnan Lapset SIB -kokonaisuutta, jossa kunta maksaa suoritteiden sijaan tuloksista. 


Leirivastaavaksi kesäleireille

Parasta Lapsille hakee leirivastaavia määräaikaisiin ja osa-aikaisiin tehtäviin 7–13-vuotiaiden lasten ja nuorten kesäleireille sekä monikulttuurisille perheiden kesäleireille, joissa lapset ovat 0–16-vuotiaita. Leirivastaava vastaa kokonaisuudessaan leirien toteutuksesta. Lisäksi työhön kuuluu leirien suunnittelu, toteutus ja arviointi vapaaehtoisten leiriohjaajien kanssa. Leirien aikana johdetaan vapaaehtoisten ohjaajien tiimiä sekä vastataan leiriläisten hyvinvoinnista yhdessä heidän kanssaan. Hakemukset tulee lähettää sähköpostitse viimeistään 21.3.


Kalliola rekrytoi henkilöstöä nuorisokoteihin

Kalliola avaa huhtikuussa Kaarinassa kaksiosastoisen nuorisokodin päihteillä oireileville nuorille. Nuorisokotiin haetaan sote-alan ammattilaisia useisiin eri tehtäviin. Myös Vantaalla sijaitsevassa nuorisokodissa on auki haku vastaavan ohjaajan sijaisuuteen.


SOS-Lapsikylässä auki useita paikkoja

SOS-Lapsikylä rekrytoi Kaarinan lastenkotiin sekä yksikön johtajaa että ohjaajaa. Jyväskylään, Tampereelle ja Ouluun haetaan perhekuntoutuksen ohjaajia tukemaan lapsiperheen turvallista arkea, perheenjäsenten välistä vuorovaikutusta ja kiintymyssuhteen rakentumista lapsen ja vanhempien välillä.

Myös SOS-Lapsikylä hakee Nuoret SIB -hankkeeseen Tampereelle nuorisokumppania tukemaan nuoria arjen perushallintaan liittyvissä asioissa, itsenäistymisessä, opiskelu- ja työelämätaidoissa sekä opiskeluun tai työhön kiinnittymisessä.