Copy
Postia kentältä – Lastensuojelussa tapahtuu 12/2021 Näytä viesti selaimessa
fbf7566e-cc8b-489a-bc6b-9f5310e3fb7e.gif

Postia kentältä – Lastensuojelussa tapahtuu

Tervehdys Lastensuojelun Keskusliitosta. Postia kentältä on Lastensuojelun Keskusliiton uutiskirje, johon kerätään ajankohtaisia uutisia lastensuojelun kentältä, Lastensuojelun Keskusliitosta ja sen jäsenyhteisöistä. Jos haluat ilmoittaa Postia kentältä -uutiskirjeessä, lue ensin ohjeet. Jos et vastaisuudessa halua Postia kentältä -uutiskirjettä, napsauta viestin lopussa olevaa linkkiä. Kollegasi tai muu uutiskirjeestä kiinnostunut voi tilata uutiskirjeen itselleen osoitteesta www.lskl.fi/seuraameita.

Voit seurata meitä myös blogissaFacebookissa, Twitterissä, YouTubessa, Instagramissa ja LinkedInissä.

KOULUTUKSIA JA SEMINAAREJA

Lastensuojelun ja perhetyön seminaari

Aika ja paikka: 20.4., klo 12.00–15.20, verkkototeutus
Hinta ja ilmoittautuminen: maksuton, suora osallistumislinkki tapahtumasivuilla

Laurea-ammattikorkeakoulu järjestää Lastensuojelun ja perhetyön seminaarin yhdessä lastensuojelualan avainkumppaneidensa kanssa. Seminaarin puhujina kuullaan lastensuojelun ammattilaisia ja asiantuntijoita. Verkossa järjestettävä seminaari on avoin kaikille sosiaalialan ammattilaisille.


Miksi lapsi tai nuori ei käy koulussa? Näkökulmia ja ratkaisuehdotuksia kouluakäymättömyyteen

Aika ja paikka: 27.4., klo 14–16, verkkototeutus (Zoom)
Hinta ja ilmoittautuminen: maksuton, ilmoittaudu 26.4. mennessä

Sitouttava kouluyhteisötyö on yksi OKM:n toimenpiteistä kiusaamisen, väkivallan ja häirinnän ehkäisemiseksi. Sen mukaan perusopetuksessa käynnistetään uusi sitouttavan kouluyhteisötyön toimintamalli, joka tukee sekä oppilaita että koulujen henkilökuntaa koulupudokkuuden ehkäisemisessä, koulunkäyntiin sitouttamisessa, poissaolojen vaikutusten korjaamisessa, kouluyhteisön hyvinvoinnin vahvistamisessa sekä osaltaan kiusaamisen vastaisessa työssä.
Minkälaisesta ilmiöstä kouluakäymättömyydessä on kyse ja mitä toimintatapoja on jo kehitetty? Turun yliopiston eriarvoisuuden, interventioiden ja uuden hyvinvointiyhteiskunnan (INVEST) lippulaivahankkeen verkkoseminaarissa aihetta käsitellään paneelikeskustelussa, jonka jälkeen myös yleisö voi osallistua keskusteluun.


Lapset Suomessa -webinaari: Mitä tilastot kertovat lasten elinoloista

Aika ja paikka: 28.4., 14–15, verkkototeutus (Teams)
Hinta ja ilmoittautuminen: maksuton, ilmoittaudu 26.4. mennessä

Mitä tiedämme Suomessa asuvista lapsista? Millaisia muutoksia heidän elinoloissaan on tapahtunut viime vuosina? Tilastokeskus tarttuu yhteiskunnallisesti merkittävään aiheeseen analysoimalla vuoden ajan lasten elinoloja ja tuottamalla noin 30 artikkelilla, jotka julkaistaan Tieto&trendit-verkkojulkaisussa. Artikkelisarja tarjoaa runsaan aihekirjon lasten elämästä ja siinä tapahtuneista muutoksista vuosikymmenten aikana. Sarjan avaustilaisuudessa kuullaan, mitä tilastot kertovat lasten elinoloista ja mitä meidän tulisi tietää lapsista Suomessa.


Lastensuojelun jälkihuollon ja ilman huoltajaa maahan tulleiden nuorten tuki ja palvelut: Yhdessä aikuisuuteen – Elämässä Eteenpäin (YEE) -hankkeen aloituswebinaari

Aika ja paikka: 29.4., 9.00–14.30, verkkototeutus (Teams Event)
Hinta ja ilmoittautuminen: maksuton, ilmoittautuminen verkkolomakkeella

Yhdessä aikuisuuteen – Elämässä Eteenpäin (YEE) -hanke järjestää tilaisuuden, jossa tarjotaan tutkimus- ja kokemustietoa lastensuojelun jälkihuollosta ja ilman huoltajaa alaikäisenä maahan tulleiden jälkihuoltoikäisten tukipalveluista. Tilaisuus on tarkoitettu lastensuojelun jälkihuollon ja kotoutumisen tukipalveluiden työntekijöille, muille jälkihuoltoikäisten nuorten parissa työskenteleville sekä nuorille, jotka ovat kiinnostuneita palveluista ja niiden kehittämisestä.


TraumaSummit 2021

Aika ja paikka: 4.–6.5., verkkototeutus
Hinta ja ilmoittautuminen: maksuton, ilmoittaudu mukaan tapahtumaan (paikkoja rajoitettu määrä)

Traumatietoisuuden lisäämiseen keskittyvässä tapahtumassa pureudutaan lapsuuden haitallisten kokemusten, traumojen ja niiden tuottaman haitallisen "toksisen stressin" moninaisiin vaikutuksiin. Kansainvälisten ja suomalaisten johtavien ammattilaisten ja kokemusasiantuntijoiden puheenvuorojen kautta osallistujat saavat arkikielistä tietoa traumatisoitumisesta sekä sen luomista yhteiskunnallisista ja jokapäiväisistä ilmiöistä. Tapahtumassa käsitellään myös sitä, miten traumatisoitunut voi toipua ja miten läheistä voi auttaa toipumaan traumasta.


Lastensuojelun tutkimuskatsauksia

Aika ja paikka: 5.5. & 19.5., klo 15.00–15.45, verkkototeutus
Hinta ja ilmoittautuminen: maksuton, ei ennakkoilmoittautumista

Pikassos aloittaa keväällä kokeilun lastensuojelun ammattilaisille ja muille aiheesta kiinnostuneille kohdennetuista verkkomuotoisista tutkimuskatsauksista. Toukokuussa järjestetään tutkimuskatsaukset lapsen tilanteen arvioinnista sosiaalityössä sekä lapsen oikeuksista ja oikeusturvasta.


Koko perhe kohtaa – lasten huomioiminen tukiperhetoiminnassa -julkaisuwebinaari

Aika ja paikka: 6.5., klo 13–15, verkkototeutus (Zoom)
Hinta ja ilmoittautuminen: maksuton, ilmoittaudu 3.5. mennessä

Webinaarissa kerrotaan ilman huoltajaa Suomeen tulleille turvapaikanhakijanuorille tarkoitetusta tukiperhetoiminnasta, esitellään uutta Koko perhe kohtaa –julkaisua ja kuullaan sekä tukiperheen lapsen että tuettavan nuoren kokemuksia. Webinaarin paneelikeskustelu liittyy tukiperheen rooliin ilman huoltajaa tulleen lapsen ja nuoren elämässä. Tilaisuuden järjestää Yhteiset Lapsemme ja se on tarkoitettu tukiperhetoimintaa ja muuta koko perheen voimin toteutettavaa vapaaehtoistoimintaa koordinoiville, ilman huoltajaa tulleiden lasten ja nuorten parissa työskenteleville sekä muille aiheesta kiinnostuneille.


Perhe murroksessa – miten selviytyä siitä?

Aika ja paikka: 11.5., klo 12.00–15.15, verkkototeutus (Teams Live)
Hinta ja ilmoittautuminen: maksuton, ilmoittaudu mukaan etukäteen

Kasperin webinaarissa keskitytään muun muassa lapsiperheiden arkeen koronapandemian aiheuttamissa poikkeusoloissa. Päivän aikana kuullaan lasten ja nuorten kokemuksia vanhempien erosta sekä tilanteista, joissa perhe on lastensuojelun asiakkaana tai lapsi huostaanotetaan/sijoitetaan kodin ulkopuolelle. Aiheita tarkastellaan asiantuntija- ja kokemustietoa yhdistellen.


11th Nordic Conference on Child Abuse and Neglect

Aika ja paikka: 25.5., 10.00–16.30, verkkototeutus
Hinta ja ilmoittautuminen: 60 €, ilmoittaudu verkossa 10.5. mennessä

Yhdestoista pohjoismainen konferenssi lapsiin kohdistuvasta väkivallasta ja lasten laiminlyönnistä kerää rivin kansainvälisiä huippuasiantuntijoita samaan webinaariin. Pääpuhujina kuullaan asiantuntijoita muun muassa psykologian, oikeustieteiden ja sosiaalityön aloilta. NASPCAN:n (the Nordic Association for Preventing Child Abuse and Neglect) järjestämän konferenssin teemana on lasten ja nuorten kuuleminen.

Nuorten hyvinvointi vaatii hallitukselta kiireisiä toimenpiteitä!
Nuoret ovat joutuneet koronakriisin maksajiksi. Merkkejä nuorten kasvavasta hädästä on nähty jo viime keväästä lähtien ja ne ovat käyneet yhä ilmeisemmiksi. Lapsi- ja perhejärjestöjen verkosto kiinnittää kannanotossaan hallituksen huomion erityisesti nuorten hyvinvointiin ja odottaa hallitukselta toimenpiteitä, joilla kriisin nuorille aiheuttamia vahinkoja korjataan.
 
Erityistä huomiota tulisi kiinnittää myös vauvaperheiden peruspalveluihin sekä toimeentuloon. Neuvolatyöstä on karsittu resursseja koronakriisin aikana, eikä syntynyttä palveluvajetta ei ole kurottu vielä umpeen.
Kannanotto hallituksen kehys- ja puoliväliriiheen

LAINSÄÄDÄNNÖN JA HALLINNON UUTISIA

Hanke tukee lasten ja nuorten osallistumista päätöksentekoon kansallisella tasolla

Oikeusministeriö on käynnistänyt kaksivuotisen Lasten ja nuorten ääni Euroopassa -hankkeen tukemaan lasten ja nuorten osallistumista päätöksentekoon kansallisella tasolla. Hankkeessa kehitetään menetelmiä, kootaan hyviä käytäntöjä ja tuotetaan koulutusmateriaalia sekä tarjotaan viranomaisille koulutusta lasten ja nuorten osallistumisesta. Hanke nojautuu muun muassa YK:n lapsen oikeuksien yleissopimukseen ja perustuslakiin, jotka velvoittavat viranomaisia vahvistamaan ja tukemaan lasten ja nuorten osallisuutta.


Aloite nuorten osallistumisesta etenee Euroopan neuvostossa

​Euroopan neuvoston parlamentaarisen yleiskokouksen kulttuurikomitea hyväksyi yksimielisesti edustaja Inka Hopsun (vihr) valmisteleman raportin, joka liittyy nuorten roolin vahvistamiseen konfliktien ehkäisemisessä ja ratkaisemisessa. Raportissa todetaan, että nuorilla tulisi olla aktiivinen rooli neuvottelupöydissä. Nuorille tulisi myös opettaa empatia-, sovittelu- ja medialukutaitoa sekä ihmisoikeuksia jo varhaisessa vaiheessa. Hopsun mukaan nämä taidot antavat nuorille työkaluja, joilla ratkaista haastavia tilanteita tulevaisuudessa. Lisäksi nuorille tulee antaa ääni päätöksenteossa ja heidän näkemyksiään ja ajatuksiaan tulee kuulla asioista, jotka vaikuttavat heihin nyt tai tulevaisuudessa. Raportti tullee yleiskokouksen käsittelyyn toukokuun pysyvän komitean kokouksessa.


Rajoitustoimenpiteet vammaisten lasten laitospalveluissa

Eduskunnan oikeusasiamies päätti Kolpeneen palvelukeskuksen kuntayhtymän tarkastuksen johdosta ottaa omana aloitteenaan tutkittavaksi palvelukeskuksen rajoitustoimenpiteiden käyttöä koskevan päätöksentekomenettelyn vammaisten lasten ja nuorten (alle 18-vuotiaiden) kuntoutuspalveluissa. EOA:n arvioo ratkaisussaan saamansa selvityksen ja käytettävissä olevan asiakirjan valossa yleisellä tasolla palvelukeskuksen päätöksentekomenettelyä ja käytäntöjä vammaisten lasten itsemääräämisoikeuden rajoittamisessa.


Tasa-arvorahoitus mahdollistaa aiempaa yksilöllisemmän lasten ja nuorten oppimisen tukemisen

Opetusministeri Jussi Saramo on myöntänyt 67,8 miljoonaa euroa tasa-arvorahoitusta osana Oikeus Oppia -ohjelmaa varhaiskasvatuksen sekä esi- ja perusopetuksen tasa-arvoa ja laatua edistäviin toimenpiteisiin. Rahoituksen avulla vahvistetaan koulutuksen tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta kohdentamalla tukea erityisesti niille kouluille, jotka sijaitsevat alueilla, joilla perheiden tilanne ja muut sosioekonomiset tekijät voivat altistaa heikommille oppimistuloksille. 

Koronakriisi on nostanut perheiden stressitasoa
Lastensuojelun Keskusliiton koordinoima Kaikille eväät elämään -avustusohjelma on julkaissut uuden selvityksen lapsiperheiden arjesta koronakriisin toisen aallon aikana. Selvityksen mukaan perheet ovat lopen kyllästyneitä koronakriisiin, mutta noudattavat silti suosituksia tunnollisesti. Syksyn toinen epidemia-aalto vaikuttaa olleen perheille hieman helpompi kuin kevään ensimmäinen aalto, mutta stressiä koetaan aiempaa enemmän. Lasten lähiopetukseen osallistuminen saa perheiltä vahvan kannatuksen.

Paikoillaan pyörivä arki -selvitys on jatkoa keskusliiton kesällä julkaisemalle selvitykselle Paikoiltaan siirretty arki.
Lue lisää selvityksestä

JULKAISUT

Sosiaalibarometrin kolmannessa osassa aiheina sote-uudistus ja asiakasmaksut

Sosiaalibarometri 2021 julkaistaan viidessä osassa maalis-kesäkuun aikana. Ensimmäisessä osassa esiteltiin tutkimusaineisto sekä toteutus ja toisessa osassa käsiteltiin koronakriisiä ja palvelujärjestelmän joustavuutta.  Tällä viikolla julkaistiin barometrin kolmas osa sote-uudistuksesta ja asiakasmaksuista. Tuoreessa barometrissä lähes kolme neljästä sosiaali- ja terveysjohtajasta arvioi, että sote-uudistuksen pitkittyminen on vaikuttanut palvelujen kehittämiseen heidän omalla alueellaan. Etenkin paljon sairastavien ja pienituloisten tilannetta helpottava terveydenhuollon maksukattojen yhdistäminen sai laajaa kannatusta. Lue lisää tuloksista SOSTEn tiedotteesta.


Koulutuksen tasa-arvo on valttikortti, jota ei ole varaa menettää

Valtioneuvosto on antanut eduskunnalle koulutuspoliittisen selonteon, jolla viitoitetaan tietä kohti 2040-luvun tasa-arvoista ja laadukasta koulutusta kasvavien osaamisvaatimusten ja pienenevien ikäluokkien Suomessa. Hallitus asettaa tavoitteeksi, että vuonna 2040 Suomessa on laadukkaaseen ja vaikuttavaan kasvatukseen, koulutukseen, tutkimukseen ja kulttuuriin rakentuva sivistysperusta. Sen varaan rakentuu Suomen kansainvälinen kilpailukyky ja kansalaisten hyvinvointi. Tavoitteena on, että vuonna 2040 koulutuksellinen tasa-arvo ja koulutuksen saavutettavuus ovat parantuneet, ja Suomen koulutus- ja osaamistaso ovat maailman kärkiluokkaa. Koulutuksen ja tutkimuksen avulla edistetään kestävän kehityksen tavoitteiden toteuttamista koko yhteiskunnassa.

OAJ:n mielestä selonteossa on erittäin hyviä tavoitteita, mutta päätöksentekijät punnitaan siinä, onko heillä valmiutta sitoutua toimiin niiden saavuttamiseksi. Lue lisää aiheesta OAJ:n tiedotteesta.


Päihde- ja riippuvuushaitat koskevat sekä käyttäjiä että heidän läheisiään

Uuden päihde- ja riippuvuusstrategian tavoitteena on ehkäistä ja vähentää päihde- ja riippuvuusongelmista johtuvia riskejä, haittoja ja ongelmia kaikissa ikäryhmissä. Päihde- ja riippuvuushaitat sekä -ongelmat kuormittavat laajalti yhteiskuntaa ja lisäävät yhteiskunnallista eriarvoisuutta, toteaa perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru. Siksi strategian lähtökohtana on turvata perus- ja ihmisoikeudet, tunnistaa päihteisiin ja riippuvuuksiin liittyvien ilmiöiden yhtymäkohdat sekä edistää sukupuolten tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta. Strategian painopistealueiden tavoitteissa mainitaan muun muassa lasten ja nuorten oikeus päihteettömiin kasvuympäristöihin sekä päihteitä käyttävien alaikäisten laadukkaat ja kattavat palvelut. Samaan aikaan strategian kanssa julkaistaan Ehkäisevän päihdetyön toimintaohjelman (2015–2025) väliarviointi ja päivitys.

Jotta päihde- ja riippuvuustrategiaa saadaan toteutettua laaja-alaisesti, on tärkeää kiinnittää huomiota myös sen resursointiin ja rahoitukseen. EHYT pitää tärkeänä, että strategiaan ja sen alla olevien ohjelmien toimeenpanoon osoitetaan riittäviä voimavaroja ja rahoitusta.

Pesäpuu etsii isätarinoiden kirjoittajia
Pesäpuun Isätarinoita-projekti ja sen aikana tuotettava Isätarinoita-kirja kokoaa Suomessa ensimmäistä kertaa sijaishuoltoon liittyvää kokemustietoa monelta ikäpolvelta. Kirjaprojektin tarkoituksena on tarjota mahdollisuus isäkokemusten turvalliselle, eheyttävälle ja minäkuvaa sekä omaa elämäntarinaa vahvistavalle käsittelylle lastensuojelun sijaishuollossa asuville ja asuneille lapsille, nuorille ja aikuisille. Omaa tarinaansa voi tutkia suhteessa biologiseen isäänsä, sijaisisäänsä tai johonkin muuhun isähahmona elämässään olevaan tai olleeseen ihmiseen, kuten esimerkiksi sisarukseensa, setäänsä, lastensuojelulaitoksen ohjaajaansa tai omaan puolisoonsa.

Tervetuloa mukaan kirjoittamaan omaa isätarinaasi ja voit myös jakaa kirjoituskutsua eteenpäin verkostoissasi!
Isätarinoiden kirjoituskutsu

AJANKOHTAISTA

Verkkokoulu lapsiin kohdistuvasta väkivallasta

THL:n Barnahus-verkkokoulu antaa keinoja tunnistaa lapsiin kohdistuvaa väkivaltaa sekä toimia väkivaltaepäilytilanteessa. Lisäksi koulutus lisää ymmärrystä väkivaltailmiöstä ja väkivallan seurauksista sekä antaa oman työn arkeen välineitä, joilla voi tukea väkivaltaa kokenutta lasta. Kaikille maksuton verkkokoulu on suunnattu erityisesti sosiaali- ja terveydenhuollossa, kouluissa ja varhaiskasvatuksessa työskenteleville sekä näiden alojen opiskelijoille.


Pienten lasten osallisuus -blogisarja

Lastensuojelun Keskusliiton Pienten lasten turvallinen osallisuus -blogisarja kokoaa yhteen ammattilaisten näkökulmia ja vinkkejä pienten lasten parissa toimimiseen. Yhteistä kaikille kirjoituksille on turvallinen osallisuus, jota tarkastellaan eri toimintaympäristöistä käsin. Sarjan viimeisessä osassa dosentti ja yliopistonlehtori Johanna Kiili pohtii lasten tutkimusosallisuuden kysymyksiä. Tutkimukseen osallistuminen ei liene jokapäiväistä arkea, vaikka tiedon tuotannon ja palveluiden kehittämisen kannalta sitä voidaan pitää tärkeänä osallisuuden paikkana.


Valtakunnallinen Leikkipäivä nostaa esiin leikin merkityksen kaikenikäisille

Ensi viikolla juhlitaan leikin ilosanomaa ympäri Suomen ja valtakunnallista Leikkipäivää vietetään lauantaina 24.4. Päivän teemana on tänä vuonna Leikkien lähelle luontoa. Teemalla halutaan kannustaa käyttämään lähiympäristöä leikkiareenana niin maalla kuin kaupungeissa, sillä luonto inspiroi leikkejä monella tavalla. Lisätietoja ja vinkkejä päivän viettoon löytyy Leikkipäivän sivuilta.


UNICEFin työkalun avulla voidaan arvioida lapsen oikeuksien toteutuminen osana yritysten kokonaisarviointia

Yritysten toimitusketjut vaikuttavat jopa miljardin lapsen elämään. Tästä huolimatta yritysten ihmisoikeuskäytännöissä otetaan liian harvoin huomioon lapsen oikeuksien kunnioittamiseen liittyviä erityisiä näkökohtia. UNICEFin luoma työkalu tarjoaa sekä ohjeita että indikaattoreita lapsen oikeuksien arvioimiseksi kohdeyrityksessä. Sitä voidaan käyttää myös yritysten kannustamiseksi kehittämään vastuullisuustyötään huomioimaan paremmin arvoketjujensa vaikutukset lapsiin.


Hieman yli viidennes nuorista ei tiedä, mistä saa apua mielenterveysongelmiin

Allianssin nuorille tekemän kuntavaalikyselyn mukaan nuoret ovat pääosin tyytyväisiä nykyiseen kotikuntaansa. Kuitenkin 30 % nuorista arvioi kunnan mielenterveyspalvelut huonoksi, eikä 22 % tiennyt, mistä apua voi saada. Nuoret myös odottavat, että kunnat vastaavat ilmastokriisiin muun muassa panostamalla julkiseen liikenteeseen sekä lisäämällä kasvisruokaa kouluissa.

Lue myös Mielenterveyspoolin, SOSTEn, Allianssin, SAMOKin sekä SYL:n kannanotto, jossa vaaditaan terapiatakuun toteuttamista vielä tämän hallituskauden aikana kiireellisenä päätöksenä ja pysyvällä budjettirahoituksella.


Väestöliiton kampanja herättelee keskustelua tasa-arvoisen vanhemmuuden hyödyistä

Väestöliitto haluaa yhdessä tunnettujen vaikuttajien kanssa vahvistaa käsityksiä isien perhevapaiden käytön monista myönteisistä vaikutuksista. Tasa-arvoiseen vanhemmuuteen työelämässä -kampanja on syntynyt tarpeesta painottaa 2020-luvun vanhempien näkemyksiä ja kokemuksia tasa-arvoisesta vanhemmuudesta ja työn ja perheen yhteensovittamisesta. Kampanja nostaa esille erilaisia mahdollisuuksia toteuttaa perhevapaiden jakamista.


Odotus- ja vauva-ajan palveluiden saatavuus turvattava korona-aikana sekä pandemian jälkihoidossa

Eduskunnan turvallisen odotus- ja vauva-ajan edistämisryhmä on huolissaan odotus- ja vauva-ajan palveluiden saatavuudesta. Korona-aikana on ilmennyt vajeita niin lakisääteisten neuvolakäyntien kuin neuvoloiden järjestämien perhevalmennusten toteutumisessa. Lisäksi koronakriisin tiedetään lisäävän psyykkistä oireilua, stressiä sekä eriarvoisuutta pikkulapsiperheissä ja muodostavan pitkäkestoisen riskin lapsen kehitykselle. Nyt jos koskaan tarvitaan erityistä huomiointia odotus- ja vauvaperheiden hyvinvoinnin tukemiseen.


Järjestöillä keskeinen rooli koronaepidemian seurausten hoidossa

SOSTEtalk!-tapahtuman yhteydessä järjestetyssä kuntavaalipaneelissa valtakunnan poliitikot keskustelivat muun muassa järjestöjen rahoituksesta ja roolista koronapandemian seurausten hoidossa. Puolueet arvioivat paneelikeskustelussa suhdettaan kuntatalouteen ja hyvinvointi-investointeihin, hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseen sekä järjestöihin. Katso tallenne vaalipaneelista.

AVOIMET TYÖPAIKAT

Projektipäälliköksi Pesäpuuhun

Pesäpuu hakee projektipäällikköä verkkotyön kehittäjäksi uuteen STEA-rahoitteiseen hankkeeseen, jonka tavoitteena on edelleen kehittää lastensuojelun asiakkaina oleville ja olleille nuorille suunnattua Nuorten Turvasatama Discord-serveriä. Lisäksi hankkeessa pilotoidaan ja kokeillaan muita verkkotyön muotoja, joilla voidaan tukea sijaishuollossa asuvien ja asuneiden henkilöiden hyvinvointia. Haku tehtävään päätyy perjantaina 23.4. klo 14.00.


SOS-Lapsikylä rekrytoi perhekuntoutuksen ohjaajia sekä päivystäjiä Apuu-chattiin

SOS-Lapsikylän perhekuntoutusyksiköissä on auki useampi ohjaajan paikka. Kaarinaan haetaan yhtä vakituista ja kahta määräaikaista ohjaajaa kesän ajaksi. Myös Espoon yksikköön haetaan ohjaajaa vakituiseen työsuhteeseen. Perhekuntoutuksen ohjaaja toimii tiiviissä suhteessa perheeseen ja sen jokaiseen jäseneen koko kuntoutuksen ajan. Katso tarkemmat tiedot sekä hakuajat ilmoituksista.

Apuu-chattiin haetaan kesätyöntekijöitä sekä tarvittaessa töihin kutsuttavia keikkalaisia. Tehtävässä menestyminen vaatii lastensuojelun osaamista ja lapsen oikeuksien tuntemusta sekä erinomaisia vuorovaikutustaitoja, tietoteknisiä taitoja ja valmiutta kohdata lapsi verkkoympäristössä. Jätä hakemus tehtävään viimeistään 25.4.


Sateenkaariperheet rekrytoi uusia työntekijöitä

Sateenkaariperheet etsii joukkoonsa uusia työntekijöitä parantamaan maailmaa. Nyt haetaan viestinnän asiantuntijaa vastaamaan yhdistyksen viestinnästä, vertaistoiminnan koordinaattoria kolmen vuoden sijaisuuteen sekä projektipäällikköä vetämään kumppanuusvanhemmuushanketta. Tarjolla on mielenkiintoisia ja monipuolisia työtehtäviä, joissa on mahdollisuus kehittää omaa osaamistaan. Tutustu avoimiin työtehtäviin ja hakuohjeisiin. Hakuaikaa on 9.5. (koordinaattori) tai 18.5. saakka (muut tehtävät).


Mannerheimin Lastensuojeluliitossa useampi tehtävä

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lasten ja nuorten puhelin ja chat laajentaa aukioloaikojaan, ja nyt haetaan kahta määräaikaista päivystystyön koordinaattoria. Haussa on myös verkkonuorisotyöntekijä vuoden loppuun kestävään sijaisuuteen sekä varainhankinnan koordinaattori toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen toteuttamaan MLL:n uutta varainhankintastrategiaa. Katso tarkemmat kuvaukset tehtävistä ja vaatimuksista sekä hakuajat ilmoituksista.