Copy
CAKI er et videncenter for de kunstneriske uddannelser, der arbejder med tre fokusområder: Tværfaglighed, kunstnerisk innovation og entreprenørskab.
Nyhedsbrev
#97 // April 2021
Kunstskolernes fælles platform
CAKI er et videncenter for alle de kunstneriske uddannelser. Derfor har vi taget initiativ til at samle de syv kunstskolers begivenheder og events i en fælles online-kalender, så det bliver nemmere for ansatte og studerende at overskue de mange begivenheder og events, som skolerne udbyder – online såvel som IRL.

Vi har også lavet opsamlingssider for henholdsvis videokanaler og podcasts fra kunstskolerne, så man hurtigt kan skaffe sig adgang til skolernes udgivelseskanaler. Du kan finde link til det hele længere nede i dette nyhedsbrev.

En andet fælles indsats på kunstskolerne er ENTRE PROGRAM, hvor skolerne samarbejder om at styrke vidensgrundlaget for entreprenørskab. Som en del af programmet har vi ENTRE DEBAT, hvor vi løbende udgiver samtaler med undervisere og dimittender, hvor vi drøfter, hvordan de arbejder med entreprenørskab i deres praksis eller undervisning. De to sidste cases, der er tilføjet samlingen, er Kristoffer Raasted, der er ph.d. på Kunstakademiets Billedkunstskoler og Malene Bichel, der er lektor i musikpædagogik og læring på Rytmisk Musikkonservatorium.

Også i ENTRE WIKI er der kommet nye indlæg – bl.a. med aktantmodellen, der ofte anvendes i udviklingen af filmiske fortællinger, og med kompetencehjulet, der er en model, som kan hjælpe med at kortlægge nuværende og ønskede kompetencer.

 
The Art of Start Up
Om ikke så længe sender kunstuddannelserne et nyt hold dimittender ud i verden. Af erfaring ved vi, at det kan være en udfordring for mange nyuddannede at tænke deres virke holistisk som noget, der skal fungere som både kunstnerisk praksis og kunstnerisk virksomhed.

Allerede under uddannelsen har vi mulighed for at hjælpe dem til at se og udvikle sammenhængen mellem deres praksis og virksomhed. For en virksomhed, der ikke er dybt forankret i det kunstneriske afsæt, bliver næppe et bæredygtigt virke – og vice versa. Derfor tilbyder ENTRE-programmet en række oplæg for alle undervisere, hvor vi gennemgår de overordnede spørgsmål, der vedrører infrastrukturen i det kunstneriske virke. Her taler vi om bl.a. pengestrømme, infrastruktur og virksomhedsformer. Denne viden kan understøtte samtalen med den studerende om, hvorledes et integreret kunstnerisk virke kan se ud, når de forlader skolen.


Indsatsen kalder vi for The Art of Start Up efter det kursusforløb, vi også stiller til rådighed i skolernes lokale undervisningsprogrammer. I løbet af de næste par måneder inviterer vi til oplæg på alle skolerne, så hold øje med invitationen i din indbakke.
 
Og så skal vi ikke glemme at sige velkommen tilbage til Kgs. Nytorv 1 til Lars Bent Petersen, der bliver den nye rektor på Kunstakademiet. Vi glæder os til at genoptage samarbejdet!
 
Pernille Skov,
CAKI, april 2021
Til undervisere

ENTRE CASE _ Malene + Kristoffer

Du kan nu læse samtalerne med Kristoffer Raasted, ph.d.-studerende ved Kunstakadmiet og Malene Bichel, lektor ved Rytmisk Musik-konservatorium, hvor emner som entreprenørskab og et bæredygtigt arbejdsliv puster nyt liv i dialogen omkring udfordringer ved at være en del af de kunstneriske erhverv anno 2021. Læs her.

Nye indlæg i ENTRE WIKI

ENTRE WIKI er opdateret med indlæg og modeller. Se de nye opslag om bl.a. aktantmodellen, der anvendes som redskab i udviklingen af fortællinger, og om Changeboards, der er et værktøj til at udvikle, teste og kommunikere koncepter gennem visualisering. Du kan tilgå ENTRE WIKI her.
Art of Start Up

ENTRE PROGRAM laver oplæg for alle undervisere, hvor vi gennemgår de overordnede spørgsmål, der vedrører infrastrukturen i det kunstneriske virke - vi taler bl.a. om pengestrømme, organisation og synlighed. The Art og Start Up tilbydes også som et kursusforløb lokalt på på skolerne. Se mere her
 
Aktuelt fra kunstskolerne
KUNSTAKADEMIETS  FÅR NYE REKTOR
Lars Bent Petersen vender tilbage til Kongens Nytorv som Kunstakademiets nye rektor. Petersen har de sidste fem år været rektor på Det Fynske Kunstakademi. I 2006-2015 var han studieleder på Det Kgl. Danske Kunstakademis Billedkunstskoler, hvor han også var prorektor fra 2012 til 2014 og konstitueret rektor i 2014. Læs mere her.

FÆLLES KALENDER FOR KUNSTSKOLERNE

Nu bliver det nemmere for ansatte og studerende på kunstskolerne at overskue de mange begivenheder og events, der foregår på skolerne! 
CAKI har lavet en kalenderfunktion, som samler de syv kunstskolers begivenheder og events i en fælles online-kalender. Se kalenderen her.
KUNSTSKOLERNES VIDEO & PODCASTUDGIVELSER
Få hurtig adgang til udgivelser fra de syv kunst-skoler via opsamlingsiden for skolernes video-kanaler og podcasts. Temaerne spænder fra kunst og aktivisme til kunstnerisk entreprenørskab og udviklingsvirksomhed, og du kan møde både undervisere, forskere og studerende såvel som se en koncerter, forestillinger, udstillinger m.m.. Se mere under ’UDGIVELSER’ på CAKI.dk 
Andre nyheder
  • Kulturministeriet udpeger udvalg, der skal være med til at udvikle kunstskolerne. Se udvalgs medlemmer her.
  • Søg udveksling på scenekunstskolen her.
  • Ny pulje til at styrke demokratiet fra Kulturministeriet er åben. Læs her.
  • TOASTER - første Open Call fra samarbejdet mellem Husets Teater, Den Frie Udstillingsbygning og Statens Kunstfond! Læs mere her
  • Brancheundersøgelse om Den Danske Filmskoles Efteruddannelse. Læs mere her.
  • Tine Fischer i samtale med Kasper Sand Kjær. Hør den her.
  • Branchekalender for scenekunst her.
  • Kunstakademiets afgangsudstilling 2021 på Charlottenborg. Se event her.
  • Mysteriet lyser om dyb undren og mening. Følgeforsknings event. Se event her.







This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Caki · Kongens Nytorv 1, 2. sal, · København K 1050 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp