Copy
betevé

L’estrena serà dimarts, 11 de maig, amb un format renovat que afegeix un podcast a la sèrie juvenil

OMG Temporada 5

En un any en què adolescents i joves han esdevingut un dels col·lectius més castigats —i criminalitzats— per les conseqüències econòmiques i emocionals de la covid, ‘Oh my goig!‘, la ficció en català sobre la sexualitat i relacions afectives per a joves, estrena cinquena temporada dimarts, 11 de maig, a betevé.

Amb la sèrie dirigida per Aïda Torrent Ciudad i produïda per Camille Zonca, betevé renova l’aposta pel seu format juvenil d’educoentreteniment, que combina ficció i realitat. Enguany, assumeix el repte de visibilitzar la precarietat i la salut mental dels joves. Una situació agreujada per les restriccions sanitàries que han capgirat les seves experiències de socialització i les vivències sexoafectives. I, en especial, les seves expectatives de futur. ‘Oh my goig!’ és la primera sèrie juvenil ambientada íntegrament en la pandèmia de la covid, amb voluntat de defensar la importància del suport afectiu, les cures i la resiliència.

Quan i on puc seguir ‘Oh my goig!’?

  • Cada dimarts a les 18 h al web d”Oh my goig!‘, al canal de YouTube de betevé i a Spotify.

  • Cada dimarts a les 22.15 h a la televisió, al canal 160 de Movistar+ i en “streaming” al web.

  • En qualsevol lloc i moment, als perfils socials de la sèrie a Instagram i Twitter.

👀 Mira les 4 temporades completes d’OMG! i posa’t al dia!

Precarietat i relacions sexoafectives de les joves en un món covid

La nova temporada d”Oh my goig!’ s’inicia amb la proclamació de l’estat d’alarma, el març del 2020, i continua amb el confinament i la desescalada fins arribar a un món postcovid. Així, la depressió i l’ansietat, les convivències forçades del confinament, l’auge de les videotrucades, la precarietat laboral, els ERTO, les cites amb mascareta, el racisme contra la comunitat xinesa o el dol per la mort, s’entrellacen amb temes vinculats a l’àmbit sexoafectiu com són la infidelitat, la gordofòbia, el treball sexual i el retorn a l’armari de les persones LGTBIQ+.

La sèrie es manté fidel al compromís amb la diversitat i novament inclou un nombre destacat de protagonistes del col·lectiu LGTBIQ+ i enguany s’endinsa encara més en la realitat trans. Les relacions trans4trans, el discurs transfòbic a les xarxes socials i l’abandonament de l’hormonació de les persones que transiten, seran presents als capítols.

La temporada està formada per vuit episodis, cadascun dels quals se centra en la trama d’un personatge o una parella de protagonistes durant la pandèmia. Aquest plantejament narratiu permet explorar les seves vivències d’una forma íntima, introspectiva i propera. La realització incorpora l’ús del 4:3, per tal de reproduir la sensació de tancament en les escenes del confinament.

Tot plegat, en una temporada en què la supervivència és l’element que uneix les vides dels ja habituals protagonistes: l’Andrés (Ricard Balada), la Mei (Jing Zhu), la Carla (Berta Cascante), l’Andrea (Eloi Martín), el Dani (Enrique Martín), el Miki (Iker Montero), la Marta (Laura Solé), la Martina (Lara Oliete), la Gal·la (Clara Moraleda), l’Alexa (Lídice Gura) i l’Hèctor (Pau Gros). En total, ‘Oh my goig!’ treballa amb una vintena d’actors i actrius d’entre 19 i 25 anys.

El repartiment incorpora la “influencer” Long Li Xue i a l’actriu veterana Eva Lyberten, icona del cinema de destape o “soft porn” de l’Espanya de la transició i activista de la performance del gènere, que se suma a la sèrie en el paper d’àvia d’un dels protagonistes, l’Andrea. Ficció i realitat també s’entrellacen en aquest cas.

El podcast del Comitè de Joves Expertes

‘Oh my goig!’ segueix apostant per teixir xarxes de suport, crear referents audiovisuals disposats a escoltar la veu dels joves i confrontar les seves idees a un sistema desigual que les exclou del panorama televisiu. En un context en què l’adultcentrisme i el “youngwashing” estan en el punt de mira, ‘Oh my goig!’ es reivindica com a programa “fet amb i per joves“. Novament els guions de la sèrie neixen d’un treball de creació col·lectiva entre l’equip de guionistes i el Comitè de Joves Expertes, un grup de 14 joves d’entre 19 i 25 anys, provinents del món de l’activisme feminista i LGTBIQ+, que ha aportat les seves vivències i reflexions perquè les trames de la sèrie siguin representatives de les seves realitats.

Com a novetat, els debats habituals amb joves es transformen en el podcast del Comitè. Un conjunt de vuit podcasts al voltant dels temes de la sèrie, on les seves intèrprets, experts i testimonis conversen sobre com els ha afectat la pandèmia. El podcast del Comitè d’Oh My Goig!, produït en col·laboració amb el centre cultural i feminista La Bonne de Barcelona, esdevé un complement ideal als capítols de ficció.

El format ‘Oh my goig!’ ha estat reconegut per la seva tasca d’informar i sensibilitzar en sexualitat adolescent i generar referents positius en català. Entre d’altres, ha rebut els Premis de l’Observatori contra l’Homofòbia (2017) per la tasca a favor del col·lectiu LGTBIQ+; el Premi per la diversitat en l’audiovisual de la Mesa per la Diversitat del Consell Audiovisual de Catalunya (2019), el Premi al millor format cultural i divulgatiu del Festival Zoom Igualada (2019), el Premi RetinES a millor obra audiovisual en benefici de l’activitat socioeducativa (2020) i ha estat seleccionat a participar en el festival INPUT (2020).

Oh my goig!‘ es reivindica com a programa “fet amb i per a joves” i com a altaveu per visibilitzar les conseqüències que la pandèmia els ha provocat. Les noves relacions sexoafectives i les expectatives de futur truncades protagonitzen una temporada més connectada a l’actualitat.


Facebook iconInstagram iconTwitter iconLinkedIn icon