Copy
Facebook
Instagram
Twitter
Website
Setembre 2023
Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona
MÀSTER UNIVERSITARI EN GEOINFORMACIÓ
Especialitats:
Desenvolupament de Geoaplicacions
Gestió de la Geoinformació
   Presentació
   Les FAQs explicades per la coordinació del màster
   Pràctiques professionals
   Treball de fi de Màster
   L'alumnat opina
   Contacte

El màster Universitari en Geoinformació es prepara per la seva 7a edició.
(Curs 2023-2024)

El màster Universitari en Geoinformació es prepara per la seva 7a edició (curs 2023-2024) mantenint-se com el màster de SIG més ben valorat de l'Estat espanyol. El seu èxit es basa en oferir una formació de qualitat, basada en: objetius definits i continguts estructurats; ensenyament totalment pràctic per mitjà de projectes i tallers; exigència i dedicacció; mitjans tècnics professionals; i la llarga experiència professional de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya i de la Universitat Autònoma de Barcelona.

 

Les FAQs explicades per la coordinació del màster

1.- Quina especialitat escollir? 
Les dues especialitats del Màster comparteixen la formació avançada en les tecnologies de la informació geoespacial per a la producció, el maneig, l’estructuració, l’anàlisi i la visualització cartogràfica de la geoinformació, per a la definició, el disseny i la implementació de sistemes d’informació geoespacial mitjançant bases de dades espacials, i per al disseny, la publicació i la gestió de geoserveis web. La possibilitat d'escollir una o altra especialització permet a l'estudiant dirigir el seu aprenentatge en funció del seu perfil professional d'interès:
  • Desenvolupament de geoaplicacions amb un perfil d’expert en sistemes d’informació geoespacial i programació d’aplicacions intel·ligents per a diferents plataformes (escriptori, web i mòbils) en l’àmbit, principalment, de la gestió de les ciutats i del territori.
  • Gestió de la geoinformació amb un perfil d’expert en el desenvolupament i gestió de productes i serveis de geoinformació per respondre a les noves oportunitats d’ús de la geoinformació creades pel nou context tecnològic i social de la informació.

2.- Com s'estructura la docència? 

El pla d’estudis s’organitza mitjançant un cicle bàsic (5 mòduls, 30 crèdits ECTS), comú per a les dues especialitats que es desenvolupa al primer quadrimestre del curs, i un cicle d’especialització (2 mòduls, 12 crèdits ECTS), diferent per a cada una de les especialitats, que es completa en ambdues especialitats amb un mòdul de pràctiques externes (12 crèdits ECTS) i el treball de final de màster (6 crèdits ECTS). 
 

3.- Com s'avaluen les diferents assignatures? 

L'avaluació de cada assignatura es basa principalment en la realització del projecte de quadrimestre, consistent en un cas d'aplicació real, mitjançant hores de taller, treball autònom i tutories, el qual permet aplicar conjuntament els coneixements i habilitats tècniques dels continguts de totes les assignatures cursades. El projecte de quadrimestre constitueix per a l'alumne/a una fita i la demostració material d'haver assolit els objectius de tots els mòduls del quadrimestre i és la peça fonamental de l'avaluació, ja que a més del seguiment continuat de la seva realització, haurà de lliurar una memoria de síntesi del projecte i exposar-lo oralment. Als enllaços podeu veure una descripció del projecte del primer quadrimestre, i dels projectes del segon quadrimestre diferents per cada especialitat.

4.- Qui forma l’equip docent?

Aquí teniu el professorat que impartirà la propera edició del màster en Geoinformació, el curs 2023-2024. A l'apartat de professorat de la web pròpia podeu consultar més detalls.

5.- Altres FAQ 
Consultar l'apartat de FAQ de la web del màster en la que trobareu resposta a diferents preguntes concretes que són habituals dels futurs estudiants.

Pràctiques professionals

Les pràctiques professionals tenen un paper fonamental com a experiència formativa, primer contacte amb el món professional, i element indispensable d’avaluació final del màster. Conformen la part aplicada del Treball Final de Màster, que es completarà amb la fase de redacció de la memòria i presentació de resultats.

Les pràctiques tenen una durada de 300 hores (12 crèdits ECTS, tutories incloses), aproximadament 4 mesos amb una dedicació de mitja jornada.

Al llarg de les diferents edicions, diferents entitats públiques i privades han colaborat acollint estudiants del Màster per al desenvolupament de projectes d'un alt nivell tècnic i professional. 

Treball de fi de Màster

El Treball Final de Màster consisteix en l’elaboració de la memòria acadèmica i tècnica i la presentació dels resultats aconseguits al llarg del període de pràctiques professionals. La seva elaboració és imprescindible per a l’avaluació final del Màster. El Treball Final de Màster es desenvolupa al final del segon quadrimestre (6 crèdits ECTS obligatoris), i s’exposa públicament davant d’una comissió d’avaluació, després del lliurament de la memòria acadèmica i tècnica. *Imatge de Freepik 

L'alumnat opina

Cristina Alés"El màster m’ha obert diverses portes al mercat laboral gràcies a les pràctiques externes, sent aquestes una assignatura obligatòria on el mateix màster proporciona ofertes, i gràcies a l’ampliació dels contactes en aquest món." (Llegiu-ne més).
Clara Cirera."Crec que aquest màster està estructurat de manera que gent que prové de diferents carreres hi tingui cabuda, de manera que aporta unes eines i uns coneixements que es poden aplicar a una diversitat de disciplines." (Llegiu-ne més).
Carles Cuadras."També m'agradaria remarcar el professorat que t'acompanya, amb un tracte molt personal i uns grans professionals." (Llegiu-ne més).
Xavier Peralta. "El màster és un punt d’inflexió que ha donat al meu currículum laboral molt de valor ja que les empreses on he estat sempre han mostrat molt interès amb els coneixement adquirits en aquest màster." (Llegiu-ne més).
Agustín Polonio. "El nivell d'especialització que té un màster universitari t'ajuda a trobar noves oportunitats de treball i ajuda també a consolidar-te en el sector." (Llegiu-ne més).
Rubén Varona. "El que més m'ha agradat del màster en geoinformació és la diversitat d'aprenentatge de cara als programes cartogràfics com QGIS i ARCGIS, tot el que es pot aprendre gràcies al professorat i a les eines que et faciliten perquè una vegada finalitzat el màster, puguis continuar aprenent." (Llegiu-ne més).

Contacte

Per a més informació podeu contactar amb el coordinador del Màster, el professor Albert Pèlachs.

Mail: coordinacio.master.geoinformacio@uab.cat

Telèfon: 34 93 586 8057

Ja disposem del grup de Linkedin d’Alumni Geografia UAB, amb un grup específic per als graduats del METiP, si en voleu formar part contacteu amb el professor Joan Carles Llurdés (joancarles.llurdes@uab.cat). 
Pots cancel·lar la subscripció al següent enllaç: donar-se de baixa 
Per més informació, envia una correu electrònic al Departament de Geografia

Copyright © 2023 Departament de Geografia, Universitat Autònoma de Barcelona.
 






This email was sent to <<Adreça electrònica>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Departament de Geografia, UAB · Edifici B · Bellaterra, Catalunya 08193 · USA

Email Marketing Powered by Mailchimp