Copy

Butlletí quinzenal #142
23 de novembre de 2023

AEPLA: I+D Sector Fitosanitari

AEPLA: Veu de la indústria fitosanitària a Espanya, treballem per garantir un subministrament suficient d’aliments sans, segurs i assequibles per a tothom.
La vitivinicultura amb denominació d’origen als Països Catalans: situació actual i nous horitzons

El passat 9 de novembre es va celebrar a l’Institut d’Estudis Catalans la jornada La vitivinicultura amb denominació d’origen als Països Catalans: situació actual i nous horitzons, que va reunir representants de diferents denominacions d'origen dels Països Catalans. Al web trobareu el resum de la jornada i les presentacions dels ponents.
Article
Vídeo de la jornada
Què hem après amb la sequera?

El nostre company i soci de la ICEA Santiago Planas, doctor enginyer agrònom, fa una llista llarga d’aprenentatges que ens ha donat aquesta sequera que no s’acaba.
Article

Notícies breus

En Ventura, professor de l’Escola Agrària de Borges, s’ha jubilat

El 17 d’octubre es va jubilar. Tot i això, continua actiu a les terres de casa, i obert a consultes de companys i exalumnes. En una entrevista a SomGarrigues, es declara optimista i remarca que «hi ha possibilitats» per als joves que vulguin fer de pagesos, però que la formació és essencial.
Recuperem aquesta altra entrevista publicada a la pàgina XTEC de l’Escola Agrària de Les Borges Blanques.

llegir més >>

5 fonts de proteïnes alternatives a la carn a Europa

El mercat de proteïnes alternatives de la UE ha crescut de manera constant en els últims anys, i les vendes d’alternatives càrnies i làcties van augmentar un 10 % anual entre 2010 i 2020. Però, quines són les «proteïnes alternatives» de tendència? Aquest article explica per què ens ho hem de prendre seriosament i mostra cinc opcions que poden ajudar a reduir la quantitat de carn en els nostres plats. (Data publicació: 17/03/2023)

llegir més >>

Renovació de l’homologació del glifosat: preguntes i respostes

Les raons per les quals la Comissió Europea renova l’autorització de l’ús del glifosat per deu anys.
llegir més >>

Toni Massanés: «Som uns analfabets funcionals a l’hora d’alimentar-nos»

Toni Massanés Sánchez. Gastrònom. Ha dedicat la seva vida a la docència, l’escriptura i la recerca. Director general de la Fundació Alícia des de la seva creació el 2003, el primer laboratori d’innovació gastronòmica amb rigor científic que treballa perquè tothom mengi millor. Ha viatjat per conèixer de la mà de productors, cuineres i cuiners, les cultures alimentàries més prestigioses del món. Ha escrit, dirigit i participat en llibres, estudis, plans estratègics, enciclopèdies, pàgines web, exposicions i guies sobre alimentació, restaurants, productes de la terra, salut, patrimoni gastronòmic i cuina històrica.
llegir més >>

Accions de la UE per a millorar la seguretat alimentària mundial

Reforç dels sistemes alimentaris a tot el món a través de l’ajuda humanitària i la cooperació internacional.
llegir més >>

Bon Preu: Memòria anual 2022

Bon Preu ha arribat on és gràcies a les més de 9.500 persones que hi formem part i que en són l’actiu més important.
Cada dia, amb la seva dedicació i valors, fan créixer Bon Preu i fan que siguem el que som i estiguem on som ara. (Joan Font i Fabregó. President i director general del Grup Bon Preu SAU)
llegir més >>

AGENDA DE LA ICEA

ALTRES AGENDES

 

SEMINARIS WEB

Com establir la data de consum preferent en aliments no peribles i prevenir el malbaratament alimentari?

Aquesta jornada té com a objectiu presentar l’informe tècnic encarregat pel DACC, i elaborat per l’IRTA, relatiu als criteris i procediments necessaris per a establir la data de consum preferent d’aliments no peribles i ajudar els elaboradors a establir correctament i amb criteris científics la durabilitat dels aliments.
D’aquesta manera es contribuirà a reduir el malbaratament alimentari associat a les dates de marcatge dels aliments.

Vídeo
Seminari web sobre aplicacions d’aliments nous

L’EFSA continua la seva sèrie de seminaris web organitzats en suport als sol·licitants i altres parts interessades per ajudar-los a entendre millor el procediment i els requisits per a les sol·licituds de productes regulats. Aquest seminari web es va centrar en els problemes més comuns identificats durant la comprovació d’idoneïtat d’una aplicació d’aliments nous i les activitats de suport disponibles per als sol·licitants.

Vídeo
Copyright © 2023 Institut d'Estudis Catalans, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.