Copy
Share
Forward
Share
ANUNȚ

9 Ianuarie 2024
 
Întrucât mandatul actualului consiliu expiră în luna februarie, Ministerul Culturii invită organizațiile neguvernamentale din domeniul culturii să formuleze nominalizări în vederea constituirii Consiliului Administrației Fondului Cultural Național pentru perioada 2024-2026, conform prevederilor legale.
 

În conformitate cu art. 20 alin.(1) din O.G. nr. 51/1998 privind îmbunătățirea sistemului de finanțare nerambursabilă a proiectelor culturale, cu modificările și completările ulterioare, directorul Administrației Fondului Cultural Național este ajutat de un consiliu format din 11 membri cu drept de vot, din care 7 sunt numiți prin Ordin al Ministrului Culturii pe baza propunerilor formulate de organizațiile neguvernamentale, astfel încât să asigure o reprezentare proporțională a tuturor domeniilor culturii. Consiliul Administrației stabilește strategia și prioritățile de finanțare ale Fondului Cultural Național și desemnează membrii comisiilor de evaluare și selecție a ofertelor.

Propunerile, formulate conform prevederilor art. 20 alin. (1) lit. d) din O.G. nr. 51/1998, vor îndeplini condițiile prevăzute în art. 8, alin. (3) și (4) din H.G. nr. 802/2005, privind organizarea și funcționarea Administrației Fondului Cultural Național, cu modificările și completările ulterioare, respectiv: „propunerile formulate vor fi însoțite de documente din care să reiasă reprezentativitatea operatorului cultural și activitatea depusă în ultimii 3 ani, precum și de un curriculum vitae al persoanei propuse în funcția de membru al Consiliului Administrației”.
 
Precizăm că, în conformitate cu art. 10 (1) din H.G. nr. 802/2005, „nu poate fi membru al Consiliului Administrației persoana care face parte, pe durata exercitării calității de membru al Consiliului, din organele de conducere ale unui operator cultural care solicită finanțare nerambursabilă din Fondul Cultural Național”.

Administraţia Fondului Cultural Naţional acordă finanțări nerambursabile, în funcție de strategia stabilită de Consiliul AFCN, pentru arii tematice precum: arte vizuale, artele spectacolului (teatru, dans, muzică), artă digitală şi noile medii, intervenție culturală, rezidențe de creație, educație prin cultură, promovarea culturii scrise, proiecte cu caracter repetitiv, patrimoniu cultural material și imaterial.

Ca instituţie publică subordonată Ministerului Culturii, Administraţia Fondului Cultural Naţional acordă finanțări nerambursabile operatorilor culturali (instituţiilor publice, organizaţiilor neguvernamentale şi persoanelor juridice de drept privat care desfăşoară activităţi culturale) pe bază de concurs de proiecte.

Astfel, am aprecia dacă ne-aţi transmite, până cel târziu la data de 02 februarie 2024, numele persoanelor propuse de dumneavoastră pentru a fi desemnate ca membri ai Consiliului A.F.C.N., la adresa Ministerului Culturii, Bd. Unirii nr. 22, Sectorul 3, București, 030833, în atenţia doamnei Tatiana Călin sau pe e-mail calin.tatiana@cultura.ro.

Propunerile vor fi analizate şi avizate de către ministrul culturii, urmând ca numirea în funcţia de membru al Consiliului să se facă pe o perioadă de doi ani.
Copyright © Administrația Fondului Cultural Național






This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
AFCN · Str. Barbu Delavrancea nr. 57 · Sector 1 · Bucharest 011354 · Romania