Copy

25. oktober 2022


Glæde og tilfredshed hører ikke kun til, når vi holder efterårsferie. Det er dejlige følelser, men ikke altid dem som fylder mest, når vi går på arbejde. Det er vigtigt at kunne tale om følelser, så belastning og negativ påvirkning af arbejdsmiljøet og helbredet ikke slår negative rødder på arbejdspladsen. Arbejdslivet bør have glæde og tilfredshed som primære følelser, og det er et fælles ansvar for hele organisationen. 

Dette var mit hoved-fokus for mit besøg på lab22 i Nyborg i uge 40. Her deltog jeg bl.a. i en workshop, hvor temaet var, hvordan man kan arbejde med modsatrettede følelser på sit job i en organisation med høje følelsesmæssige krav fx på sygehuse, ældrepleje, botilbud, dagtilbud og skoler. Temaet hænger sammen med de forskellige følelser, som opstår og bliver talt om, når vi er en del af et respektfuldt arbejdsfællesskab.

På lab22 deltog jeg i en anden workshop, hvor alderisme var omdrejningspunktet. Et sundt arbejdsfællesskab har plads til individuelle forskelle, selvom medarbejderne har forskellige aldre, hvor nogle måske er nyuddannede og andre medarbejdere måske har været længere i organisationen eller har flere år på dåbsattesten. Det er vigtigt, at arbejdsfællesskabet sikrer høj kvalitet i kontakten mellem generationer, så man sikrer en positiv opfattelse af ældre medarbejdere i organisationen og reducerer intentionen om at trække sig tilbage før tid. Nysgerrighed og respekt for hinanden er vejen frem, når vi taler inklusion og fastholdelse på jobbet. 
Rid med på bølgen! Det er 'Den Europæiske Arbejdsmiljøuge'

Den Europæiske Arbejdsmiljøuge løber af stablen d. 24.-28. oktober 2022. Forskning peger på, at organisatoriske og psykosociale faktorer spiller en rolle i arbejdsskader så som arbejdsrelateret muskel- og skeletbesvær. Det er med andre ord vigtigt at indtænke psykosociale faktorer i organisationers arbejdsmiljø. Du kan downloade dokumentet 'Psychosocial factors in the prevention og work-related muscuskeletal disorders (MSDs)' her.

Hvad forstår vi ved værdighed?


I disse dage er der igen kommet stort fokus på forråelse på arbejdspladser pga. TV2 s dokumentarudsendelse om en uværdig og uetisk behandling af ældre medborgere på et plejehjem i Køge.

Jeg har selv fornyligt været hyret til at designe og facilitere en temadag, hvor vi arbejdede med værdier, etik og faglighed for at undgå forråelse på jobbet, hvor der er høje følelsesmæssige krav.
På workshoppen giver jeg gennem dialogbaseret forandringsarbejde redskaber til, hvordan organisationer kan arbejde videre med og reflektere over værdighed på jobbet. 
For at undgå forråelse er det vigtigt, at arbejdsfællesskabet giver plads til at tale om det, som er svært - også de svære følelser.
Værdighed er et ansvar for ledelse og medarbejdere at tage fat om. Arbejdsfællesskabet skal stå sammen om at reflektere over egen praksis og værdier. Workshoppen tager også fat om det vigtige spørgsmål: Hvor placerer jeg min opmærksomhed i krydsfeltet mellem vilkår, indflydelse og kontrol? Kontakt mig gerne hvis I ønsker værktøjer til at omsætte viden og refleksion om høje følelsesmæssige krav til praksis i jeres arbejdsfællesskab. 
Tak fordi du gav dig tid til at læse nyhedsbrevet! 

Ring til GLIFBERG PROCESSER på mobil 20213515 eller send en mail til kontakt@glifbergprocesser.dk, så finder vi ud af, hvad der er behov for at arbejde videre med i jeres arbejdsfællesskab.

Bedste hilsner
Birgitte 

Din professionelle ledelsesrådgiver og arbejdsmiljøkonsulent som arbejder med at skabe bro mellem forskning og praksis, der fremmer et sikkert og sundt arbejdsmiljø for alle. 

Du kan læse de tidligere nyhedsbreve her
Følg med på Facebook, hvor GLIFBERG PROCESSER fortæller om arbejdsfællesskaber
Følg GLIFBERG PROCESSER på Twitter
Læs mere om GLIFBERG PROCESSER på hjemmesiden
Kontakt GLIFBERG PROCESSER her
Følg GLIFBERG PROCESSER på Instagram
LinkedIn
Copyright © 2022 GLIFBERG PROCESSER, All rights reserved.

Vores email er: 
kontakt@glifbergprocesser.dk

Ønsker du at ændre dine nyhedsbreve?
Du opdaterer dine oplysninger eller slettes fra listen her






This email was sent to <<Email>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GLIFBERG PROCESSER · Rødager Alle 129 · Rødovre 2610 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp