Copy
logo Web Ventures
securitatea cibernetica. ghidul de baza web ventures.

🌐 Navigarea pe internet te poate duce uneori chiar și în cele mai periculoase ape. Colacul tău de salvare este unul cum nu se poate mai simplu: un set de norme de bază în securitatea cibernetică, o paletă de semnale care ar trebui să te pună pe gânduri: dacă deschizi un anumit e-mail, dacă transferi vreun document sau dacă dai click pe un link.

🔽 Scroll mai jos și descoperă ghidul nostru, îți va fi de mare ajutor!

adresa de e-mail

Ai încredere în adresa de e-mail?

📧 De cele mai multe ori, adresa de e-mail care conține spam este suspectă: brandul de la care vine are litere lipsă sau typos, ceea ce ridică semne de întrebare cu siguranță. Mai mult, dacă adresa de e-mail nu pare să aibă nicio legătură cu emitentul, atunci mai mult ca sigur ai de-a face cu un mail de tip spam.

linkul pe care vrei să dai click

Este corect linkul?

🔗 Linkul pe care urmează să dai click sau tap pare puțin ciudat? Este recomandat să acorzi atenție de fiecare dată acestui aspect. Fie că vezi protocolul vechi http:// în locul celui nou https:// sau descoperi caractere ciudate, typo-uri sau o lungime mult prea mare, toate sunt semne că linkul nu este de încredere.

gramatica unui e-mail de tip spam

Vezi greșeli gramaticale?

🔤 Atacurile cibernetice devin din ce în ce mai eficiente, iar destinatarii sau linkurile par și ele din ce în ce mai credibile. Un alt aspect care trebuie să ridice semne de întrebare este ceva extrem de simplu: gramatica. Fie că este un mail în română, engleză sau altă limbă, greșelile gramaticale (în special repetate), combinate cu alte butoane roșii, pot indica un mail tip spam.

complexitatea parolei

Croiește o parolă puternică

🔢 Este deja o obligativitate: o parolă complexă este mai greu de spart de hackeri, așa că abandonează sau schimbă parole de genul 1234, zile de naștere, aniversări sau nume ale animalelor de companie. Sunt cele mai ușoare ținte pentru cei care vor să-ți invadeze intimitatea.

two-factor authentication

Alege Two-Factor Authentication

📱 O armă redutabilă în arsenalul securității tale cibernetice, autentificarea în doi pași face lucrurile mult mai complicate pentru cei care îți testează protecția. Alege această metodă cu cod numeric trimis prin SMS, e-mail sau în aplicații dedicate pentru un scut extrem de puternic împotriva hackerilor.

programul antivirus

Nu subestima programul antivirus

🛡️ Nu strică niciodată să ai un program antivirus care să-ți protejeze fișierele stocate pe device. Fă puțin research, compară opțiunile tale și alege acel program antivirus potrivit pentru nevoile tale.

soluții de back-up

Achiziționează medii de stocare

⚡ Fie că alegi un USB stick, un hard extern sau un serviciu tip cloud, documentele tale pot fi astfel dublate și protejate pe medii de stocare dedicate. Aceste dispozitive devin din ce în ce mai mici și mai ieftine, așa că de ce nu ai alege și acest scut suplimentar?

cere ajutor

Atunci când nu ești sigur, întreabă!

🤔 Iar dacă nu ești sigur de mesajul, e-mailul sau SMS-ul primit, întreabă! Ia legătura cu colegii, prietenii sau chiar cu noi: suntem aici pentru tine cu informații valoroase și cu planuri de securitate dovedite de-a lungul timpului.

🌈 Cam asta ar fi tot pe moment. Îți mulțumim pentru atenție, suntem siguri că mini-ghidul nostru în securitate cibernetică se va dovedi util pe viitor. Te lăsăm în încheiere și cu un exemplu de mail tip spam, care să facă lucrurile mai clare.
exemplu mail tip spam
logo Web Ventures
Facebook
Link
Website
Email
Spotify






This email was sent to <<Adresa de email>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Web Ventures · Str. Sălcetului · nr. 10 · Sector 4 041373 · Romania

Email Marketing Powered by Mailchimp