Copy












 
EFTERÅRET 2023 - IDÉHISTORIER - FORSTÅ DIN SAMTID

Hvad pokker er det for en tid vi lever i? Det er, som om vi aldrig rigtigt får forklaringen i mediestrømmen. Så derfor lancerer vi en helt ny Dannelsesrejse:

Tag med professor i idéhistorie Mikkel Thorup og filosof Anders Fogh Jensen på Dannelsesrejse i efterårsferien. Når regn og gråvejr sætter ind, sætter vi mod syd til et mildt og solrigt klima. Her inviterer vi et hold videbegærlige og nysgerrige mennesker med til at opleve og nyde en uge fyldt med idéer og hyggelige stunder. Vi skal have skovlen under samtiden og forstå, hvad det er for en tid vi lever i.
Vil De med på en rejse, der ud over at byde på sol og strand, giver Dem indsigt i den tid vi lever i sammen med  ligesindede? Så læs mere her. 

De kan reservere en plads allerede nu og spare kr. 2.000.

Bestil nu og spar op til 2.000 kr.
 Hvad skal vi beskæftige os med?
Engang sagde man, at dumme og almindelige mennesker forstod sig på personer, de lidt kvikkere på begivenheder, og de lidt klogere forstod sig på ideer. Det kan være forkert, men den daglige mediestrøm synes ikke at privilegere ideerne i sine kaskader af snak. Derfor kan det være svært rigtigt at forstå den tid, vi lever i, og dermed også at forstå hvem vi selv er, og hvori vores vilkår består. Når vi blot hører om, hvad der er sket og de domstolsagtige skænderier om, hvem der havde skylden, når et hvert ’hvorfor’ bliver til et spørgsmål om strategi, så forstår vi ikke, hvad der tænkes med det, der villes og gøres. Vores samtid forbliver banal for os. Men det er den ikke. Vores samtid bliver ugennemskuelig for os. Men det er den ikke.
Det må vi have rettet op på. Derfor indbyder vi til denne Dannelsesrejse – Idehistorier,  Forstå din samtid. Igennem en række af idéhistorier vil vi gøre det klart, hvordan den tid, vi nu lever i, blev til, og dermed også hvori den består. Det vil sige, at vi vil fokusere på de idéer, der har skabt vores samtid, hvordan de formede sig, hvordan de udgør vores nutid, og hvordan de vil hjælpe os til at forme vores fremtid. Intet mindre.
Det kan være banalt at sige at for at forstå et menneske, der hvor det er nu, må man forstå hvad det har med sig. Men om vores fælles samtid synes historien at være sendt til begravelse. Det er synd, fordi vi som kollektiv derved kommer til at leve som demente og vildfarne snakkesalige pludrehoveder.
At forstå sin samtid vil ikke mindst sige at forstå de idéer, der er på spil. De idéer der er medarvede, som nogle gange forsvinder, og som dukker op igen. Undertiden kan man undre sig over, hvordan et emne kan få så meget tænding, mens noget vigtigere synes at fortone sig. Men det er næppe helt tilfældigt, og netop ved ikke bare at anskue personerne eller begivenhederne men idéerne, kan det blive tydeligt for os, hvordan vores samtid er sat sammen. Der handler om at fremdrage det, der ikke er synligt, men heller ikke skjult, så vi bedre forstår os selv og vores vilkår. Ved at udrulle en række idéhistorier ser vi nye sammenhænge mellem det, vi er gjort af, og den facon hvormed vores måde at pege fremad er præget.

Velkommen til en Dannelsesrejse, hvor vi skal forstå os på os selv som væsener i vores nutid. 
På kurset vil der være rigeligt med tid i de daglige fire timers lange siestaer og om aftenen til at nyde alenetid eller at tage på ture og udforske det skatkammer af kultur og historie, som Peloponnes rummer. Vi gør en dyd ud af at skabe et inkluderende rum, hvor man kan komme helt, som den man er. Der opstår en helt særlig rejseånd og fællesskabsfølelse på rejsen, som danner grobund for nye venskaber og samvær efter hjemkomsten. Nogle har for eksempel oprettet en bogklub, og andre mødes til kulturoplevelser. Undertiden kan der være quiz eller guitarspil eller noget helt tredje om aftenen. Deltagerne kommer fra vidt forskellige baggrunde og professioner, som gør diskussionerne, samtalerne og samværet desto mere berigende. Kom med og bidrag til rejsen med lige præcis, hvem du er, og hvad du kommer med af tanker, overvejelser og erfaringer.
Bestil nu og spar op til 2.000 kr.
Hvor skal vi hen? 
Dannelsesrejsen finder sted i den lille hyggelige fiskerby Tolo på halvøen Peloponnes i Grækenland. Halvøen er indhyllet i myter, historie og kultur og byder derudover også på et dejligt solrigt klima. 
Vi bliver indlogeret med halvpension på det trestjernede hotel John & George, som er beliggende tæt på stranden, og som har værelser med havudsigt, balkon, wifi, samt eget badeværelse. 
BESTIL REJSE
Hvorfor tage på dannelsesrejse?
 

At være dannet vil sige, at man, som Shakespeare skrev, godt ved, at ’der findes en verden uden for Verona’. For den dannede hænger verden sammen, den er et kosmos og ikke et kaos. I en tid præget af fordummende medier, fagidioti og enøjede effektmålinger kan det være godt at komme væk og få det store overblik. Vi lover, at du kommer hjem som et mere dannet menneske uden at læse lektier. 
- Og dermed også, at du får noget med dig, som er uvurderligt og brugbart i enhver profession. Du kan endda trække Dannelsesrejseopholdet fra via dit arbejde eller som selvstændig. Angiv det blot i bestillingen.
 
Deres undervisere
Anders Fogh Jensen (f.1973) er forfatter, dramatiker og selvstændig filosof. Han holder foredrag, filosofiske samtaler, supervision, filosofisk konfirmation og dannelsesrejser.
Anders har speciale i det 20. århundredes franske filosofi og har bl.a. skrevet ni bøger om hhv. metaforer, Foucault, epidemier, Kierkegaard, projektsamfundet, pseudoarbejde, og senest en bog om narrative samtaler. Han deltager hyppigt i den trykte presse og i Tv-debatter om vores samtid, og har derudover skrevet teaterstykket De danser alene (Rialto 2017).
Mikkel Thorup (f. 1973) er Phd i Idéhistorie fra Aarhus Universitet og i dag professor samme sted. Hans speciale er den politiske og økonomiske tænkning historie, og han er forfatter til en lang række bøger indenfor det samme, bla. om staten, terrorisme, fjendskab, kapitalisme, konspirationsteorier og meget andet. Han har senest udgivet bøgerne Fællesøkonomi (Informations forlag 2022), Kampen om identitetspolitik (Klim 2022) og Humaniora (Aarhus Universitetsforlag 2022), og han er fast anmelder på Information og klummeskribent bag 'Idéhistorien bag' på netmediet Vid&sans.
Bestil i dag og spar op til 2.000 kr.
Træk rejsen fra som arbejdsudgift
Læs hvad andre siger om deres ophold
BESTIL REJSE
Lyt til podcasten om Dannelsesrejser
FLY TUR/RETUR - HALVPENSION - HOTELOPHOLD -  UNDERVISNING
   
 Efterårsferien 12.-19.oktober 2023


Læs mere på www.dannesesrejser.dk
BESTIL REJSE
Del
Tweet
Videresend
Copyright © 2023 Filosoffen, All rights reserved.