Copy

Beste <<First Name>>,
 
Elektriciteit is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. We gebruiken het dagelijks zonder ons te realiseren welke risico’s erbij horen. De Welzijnswet zegt dan ook iedereen die bedrijfsmatig met elektrische installaties te maken heeft op de hoogte moet zijn van de bijbehorende risico’s en moet weten hoe met die risico’s om te gaan.

Dat is precies wat de gecombineerde opleiding BA4/BA5 doet: inzicht geven over de gevaren van elektriciteit en hoe we met die gevaren moeten omgaan.

Op het programma staan de volgende onderwerpen:
  • Begrippen elektriciteit: spanning, stroom, weerstand, vermogen
  • Wet van Ohm
  • Risico’s voor de mens: effect op de mens, stroomdoorgang
  • Risico’s voor de omgeving: brand, explosie
  • Wetgeving: hoe werken, spanningsgebieden, materieel/klasse indeling
  • Voorkomingsmaatregelen: uitschakelen van het risico, beperken van het risico, IP graden
  • Collectieve beveiliging: aarding, aardlekschakelaar, automaten
  • Verlengsnoeren
  • Werken aan elektrische installaties: buiten spanning, onder spanning
Na afloop van deze opleiding krijg je een attest BA4 en BA5. Dat attest is wettelijk verplicht inden je werkt rond, aan of met een elektrische installatie. Het verklaart dat je de gevaren van elektrische apparatuur correct kan inschatten.

Ben je in het bezit van een BA4 attest, dan wordt verondersteld dat je ‘gewaarschuwd’ bent over de risico’s. Medewerkers die mogelijk in aanraking komen met de risico’s van elektrische installaties, maar er niet of amper zelf aan werken, hebben een attest BA4 (gewaarschuwd) nodig. Zij mogen taken van niet-elektrische aard uitvoeren in de omgeving van machines. Kleine wijzigingen aan de installatie uitvoeren mag enkel onder permanent toezicht van een medewerker die vakbekwaam is en dus beschikt over een attest BA5.

Beschik je over een BA5 attest, dan wordt je beschouwd als ‘vakbekwaam’. Medewerkers die zelf aan of met elektrische installaties werken, moeten over het attest BA5 (vakbekwaam) beschikken. Ingenieurs en technici, bijvoorbeeld. Zij kunnen mogelijke gevaren zelf inschatten en maatregelen bepalen die de risico’s verminderen.

Inschrijven kan tot 15 februari 2023.

BESA-leden kunnen deze opleiding volgen aan het ledentarief van 265 EUR. Voor leden van sectorfederaties aangesloten bij de Event Confederation of partners zoals STEPP vzw geldt een tarief van 305 EUR. Niet-leden betalen 345 EUR. Het gaat telkens om een bedrag BTW niet inbegrepen, gebaseerd op 10 ingeschreven personen.

Dit is overigens maar één van de opleidingen die BESA in 2023 organiseert. Hou onze website en socials in de gaten voor meer info! 
 
Klik hier om je in te schrijven!
Wanneer?
Donderdag 02.03.2023 van 9u00 tot 17u00
 
Waar?
Voor wie?
Onze cursussen en opleidingen zijn toegankelijk voor iedereen die in de eventsector werkt.
 
Prijs?
  • 265 EUR voor BESA leden
  • 305 EUR voor leden van federaties aangesloten bij de Event Confederation of partners zoals STEPP vzw
  • Niet-leden betalen 345 EUR
  • Prijzen zijn exclusief BTW
Copyright © 2023 BESA, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp