Copy















 
Brug lidt af Kristi himmelfartsferien på at dykke ned i nyt fra Filosoffen. Vi tager dig med rundt i eksistensens kringelkroge, og giver dig mulighed for at samle dig om lige præcis det emne, der tiltaler dig for tiden. Udnyt den lille pause midt i det spirende forår til at overveje, hvad et menneske er, og hvad det menneskelige er, i selskab med Filosoffen, Hamlet og vikingerne i podcastafsnittet Hvad er et menneske? Læs også om, hvad dannelse er, og hvorfor det kræver en vis anstrengelse at blive klogere og at udvide sit verdensbillede. En indsats som måske er ved at gå i glemmebogen, nu hvor fysisk formåen og anstrengelse træder mere og mere i forgrunden. Du kan også tilmelde dig et gratis onlineforedrag om, hvad der gør os syge i dag, og få nogle input til, hvad der skal til for at ændre kursen mod en stigning af det moderne samfunds sygdomme som stress, depression og udbrændthed, og få tilbudt nogle andre veje til forståelsen for, hvordan vi kan skabe nogle andre eksistentielle pejlemærker, som kan danne grobund for et mere eksistentielt bæredygtigt grundlag.
Lyt
Podcastafsnit om, hvad et menneske er
Podcastafsnit om tro og savn

Hvad vil det sige at være menneske? Og menneskelig? I denne episode forelæser Anders Fogh Jensen om det at være menneske. I sit svar kommer han både omkring etik og moral, kristendommen, vikingerne, Shakespeare og meget mere. Undervejs kommer der spørgsmål fra tilhørerne. Måske de samme, som du har?

Denne episode er et afskedsforedrag til hospitalspræst Christian Busch, da han gik på pension i maj sidste år. Foredraget blev holdt på Rigshospitalet. Lyt med, når Anders Fogh Jensen går på besøg i teologien og taler om næstekærlighed, savn og længsel, og find ud af, hvad universalitetens trøst er.

Der er nu åbent for tilmeldinger til filosofisk konfirmation i 2023-24
Hvad gør os syge i dag?
Gratis onlineforedrag mandag d. 19. juni klokken 12:00.
Tilmeld dig her.
Forfatterforedrag, Dagens bog og Opus sundhed arrangerer dette gratis onlineforedrag på Zevio.dk med Anders Fogh Jensen om, hvad der gør os syge i dag. Det er mandag d. 19. juni klokken 12:00. og du kan tilmelde dig lige her

Lidt om foredraget:
Hvad gør os stressede og syge i dag? Forstå dit liv, dit arbejde og dit samfund. Tilsyneladende bliver vi stressede og syge af ting, der kommer udefra, som inficerer os eller som presser os. Filosof Anders Fogh Jensen viser i dette foredrag, at det er lige omvendt: Vi presser os selv og lider af indre overbelastninger. Det betyder ikke, at det er vores egen skyld, men vi sidder selv med nøglen til at ændre situationen.

I dette foredrag vil du:

Forstå hvorfor vi ofte presser os selv til sygdom og stress.
Få sat ord på stress og få en forklaring ,på hvorfor ordet ofte er misvisende.
Få konkrete værktøjer til hvad du selv kan gøre for at holde dig sund og rask.
I et let tilgængeligt sprog forklarer Fogh Jensen, hvordan vi lider af opslidninger snarere end nedslidninger, og hvordan det i højere og højere grad skyldes tilgængelighed, ubestemthed og konstante pirringer. Vi lever i en kultur, hvor nej’et er forsvundet og hvor ja’et er blevet det belastende.

I dette foredrag får du igennem en samtidsdiagnose hjælp til at forstå, hvordan vores arbejdsliv og privatliv hænger sammen, og hvorfor de ord, vi bruger om vores stress er misvisende. For vi har alle for lidt tid og gør det aldrig godt nok, men hvordan hænger det sammen, og hvad kan vi gøre?

Praktisk: Webinaret foregår online og er gratis. Alt du skal gøre er at tilmelde dig. Du modtager efterfølgende et link, som du skal benytte når webinaret starter. Tilmeld dig her.

 
Book også foredraget til din arbejdsplads eller virksomhed
Læs
Interview om Filosoffens håb i krisetider
Om at instrumentalisere dannelsen

"Håb er en form for afmægtighed, så jeg ved ikke, om det er godt med mere håb.
På den anden side, så er håb det lys for enden af tunnelen, som giver os lys til at arbejde, som Walter Benjamin så smukt sagde.
Mit bedste råd til den, der mangler arbejdslys – i forstanden lys til overhovedet at handle – er, at tingene forandrer sig. Det eneste, vi har sikker erfaring med, er, at tingene ikke bliver ved med at være, som de er nu." 
- Citat fra artiklen

”Vi lever i en tid med en vis form for mental bekvemmelighed, hvor man ikke gider
arbejde sig ind i essensen af en tænkning, men i stedet søger noget, som kan bruges
som et redskab i ens liv. Samtidig har dannelsen mistet sin normativitet. Bruger formidleren et fremmedord, kan man blive bedt om at oversætte, og man risikerer at få kritik for at være en dårlig formidler. Engang for ikke så længe siden kritiserede man ikke formidleren, men slog ordet op.”
 -Citat fra artiklen
På Dannelsesrejsen 'Idéhistorier, Forstå din samtid' gennemflyver vi politikkens, identitetens, kærlighedens, dystopiernes idéhistorie og flere andre idéhistorier for at få overblik over, hvordan vores tid blev som den blev, og dermed hvad den er. Tag med til Grækenland i efterårsferien.
Reserver din plads på rejsen her




 

 

 
GÅ TIL FILOSOFFEN.DK
Del
Tweet
Videresend


Opdater dine præferencer eller afmeld dig nyhedsbrevet