Copy
Bekijk in de browser
Ook in deze vernieuwde editie:
Bereid je voor op de #WvdM | Mentale gezondheid | Filmwedstrijd
19 mei 2023

Hoe leren we omgaan met AI?


Nepfoto's van de paus, kinderen die chatten met bots, zoekmachines die veranderen; in ons mediagebruik heeft AI een steeds grotere impact. Er is Europese wetgeving in de maak. Maar welke mediawijze competenties hebben we nodig in een wereld met AI? Daarover gingen experts in gesprek tijdens de expertsessie Mediawijsheid en AI in Beeld & Geluid. 

> Lees over de belangrijkste inzichten tijdens de expertsessie
> Ga aan de slag met AI en mediawijsheid op Mediawijsheid.nl

Mediawijs en mentaal gezond


We zien dat het slechter gaat met de mentale gezondheid, met name van jongeren en jongvolwassenen. En steeds vaker wordt gewezen op de rol van mediagebruik. Tijdens de Week van de Mentale Gezondheid (22 t/m 28 mei) is er volop aandacht voor hoe mediawijsheid positief kan bijdragen aan onze mentale gezondheid: 

> Meld je aan voor Mediawijs & mentaal gezond op 24 mei 
> Volg de Walkshop over digitale balans op 25 mei
> Ga aan de slag met de mediawijsheidlessen van Bureau Jeugd & Media

Op naar een mediawijze toekomst


De toekomst is mediawijs; dat was het thema van de speciale jubileum-editie van de MNX23 op 9 mei. Bezoekers uit alle hoeken van het netwerk beleefden een programma met een inspirerende keynote van Renee Hobbs, nieuw onderzoek naar mediawijsheid in Nederland en verschillende deelsessies.

> Bekijk het verslag van de MNX23 (incl. foto's en aftermovie)
> Lees ook het jubileummagazine Grenzeloos Mediawijs
Meer mediawijsheid

Bereid je voor op de #WvdM


Van 10 t/m 17 november is het de Week van de Mediawijsheid! Wil jij ook van start met de voorbereidingen? Tijdens de digitale kick-off op dinsdag 20 juni hoor je alles over de campagne en het thema.
 

Nieuw seizoen Medialogica 


Argos Medialogica onderzoekt nieuwe thema's waarbij beeld en werkelijkheid een cruciale rol spelen: true crime, alternatieve media en beeldvorming rondom het syndroom van Down.
 

Filmwedstrijd voor kinderen


Childnet organiseert een internationale filmcompetitie over online veiligheid voor kinderen. Ook Nederlandse kinderen kunnen een film insturen en zo hun stem laten horen! Doet jouw klas mee?
 

Leerlingen veilig online


Netwerkpartner Myndr probeert je kritisch na te laten denken over de manier waarop leerlingen ‘vrij’ op het internet bewegen. Hoe zouden online afleidingen er in de fysieke wereld uitzien?

Nieuw bij Netwerk Mediawijsheid


Samen met meer dan 1000 partners werkt Netwerk Mediawijsheid aan de missie 'Iedereen mediawijs'. Ontmoet de nieuwe partners Groot en Klein, Babbel BoostersFilm op School en Springlab Learning B.V.

> Ontmoet alle partners

Nieuwsbrief in een nieuw jasje


Het zal je niet ontgaan zijn: deze nieuwsbrief heeft een gloednieuw jasje. We hebben geprobeerd om 'm nog overzichtelijker en gebruiksvriendelijker te maken. Hopelijk vind jij 'm net zo mooi als wij!

> Heb je feedback? Werkt iets niet? Laat het ons weten!

Agenda

24-5 | Online kennissessie Mediawijs & mentaal gezond
25-5 | Conferentie Gamedidactiek 2023: De transitie
25-5 | Walkshop: Ga aan de slag met jouw digitale balans
6-6 | Werkconferentie Digivaardig in de zorg
Netwerk Mediawijsheid is een netwerk van meer dan 1000 organisaties die zich inzetten voor mediawijsheid. Onze gezamenlijke missie: iedereen mediawijs. Het programmateam van Netwerk Mediawijsheid vervult daarbij de rol van verbinder, wegwijzer en gangmaker. Ga naar NetwerkMediawijsheid.nl voor meer informatie.
Twitter
Facebook
Website
Gegevens wijzigen | Afmelden | Privacy settings

Copyright © 2023 Netwerk Mediawijsheid