Copy
Διαβάστε το ετούτο εδώ στον browser

εκτός από όλα τα τραγικά που μαθαίνετε και διαβάζετε αυτές τις ημέρες στα μέρη όπου βρίσκεστε, συμβαίνουν κι άλλα. 

όταν σε σχεδόν χίλιες παραλίες της Ελλάδας έγιναν έλεγχοι μέσα σε 20 ημέρες διαπιστώθηκαν παραβάσεις σχεδόν στο 1/3 των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνταν εκεί. Όταν οι ελεγκτές έφυγαν, οι επιχειρηματίες ξανάπλωσαν τις ξαπλώστρες. Η χωματερή της Άνδρου που κατάρρευσε το 2011 συνεχίζει να μεγαλώνει στον πάτο της θάλασσας, έχοντας φτάσει σε έκταση τα 157 στρέμματα. Η χαρτογράφηση του προβλήματος έγινε μόλις φέτος, χάρη στη χρηματοδότηση μιας γερμανίδας ιδιώτη. Στη Θεσσαλονίκη ένας 50χρονος πολίτης έκανε παρατήρηση σε νεαρό διανομέα που περνούσε με το μηχανάκι του από πεζόδρομο, και ο διανομέας τον ξυλοκόπησε και τον σκότωσε. Μεταξύ όλων των άλλων θριάμβων, τις προάλλες, η αστυνομία συνέλαβε εννέα Κροάτες που βρίσκονταν σε αθηναϊκό ξενοδοχείο, οι οποίοι, συνειδητοποίησε αργότερα, ήταν απλοί τουρίστες. Η έρευνα της ευρωπαϊκής εισαγγελίας μετά το θανατηφόρο ατύχημα στα Τέμπη διαπίστωσε εγκληματικές ευθύνες 26 στελεχών της ΕΡΓΟΣΕ για την αμαρτωλή σύμβαση 717. Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση ψάχνει τρόπο να επεκταθεί εκ νέου η εκτός σχεδίου δόμηση

το 2018 είχα γράψει μια σειρά από άρθρα που είχαν ένα κοινό κόνσεπτ: συγκέντρωνα από την ειδησεογραφία κωμικοτραγικές ειδήσεις που, όταν τις διάβαζες όλες μαζί, έδειχναν γλαφυρά ότι εδώ πέρα στην Ελλάδα είμαστε ένα μέρος απίθανο, ένα απερίγραπτο μπάχαλο. Να το πρώτο, να το δεύτερο, να και το τρίτο. Υπήρχε και ένα τέταρτο, που δεν βρήκα γρήγορα στο Google, αλλά το πιάνετε το νόημα. Ακόμα έτσι είμαστε, λίγο-πολύ. Και το πρόβλημα, βεβαίως, όπως έχουμε πολλές φορές κουβεντιάσει εμείς μεταξύ μας, δεν είναι "αυτοί που μας κυβερνάνε" ή μια μυστηριώδης αόρατη ελίτ που κάνει το κράτος και τους θεσμούς του να μη λειτουργούν σωστά, αλλά εμείς, όλοι μαζί. Γι' αυτό δε λύνεται. Γι' αυτό και για τις περισσότερες και για τους περισσότερους, βασικά δεν υπάρχει πρόβλημα. Μόνο όταν τα πράγματα γίνονται υπερβολικά κραυγαλέα φωνάζουμε λίγο όλοι μαζί, για να νιώσουμε αδικημένοι και ενάρετοι. Μια-δυο εβδομάδες μετά, το έχουμε ξεχάσει. Αυτό είναι το θέμα για το οποίο γράφω και 

αυτό το Σάββατο στην Καθημερινή

Θα το διαβάσετε αύριο εκεί.  

Κατά τα άλλα, μην κοροϊδευόμαστε, είναι η περίοδος που μας υπενθυμίζει ότι ολόκληρη η ζωή θα έπρεπε να είναι κάπως έτσι: διάβασμα, παιχνίδια, βόλτες κι εξερεύνηση. Και λίγο περισσότερος ύπνος (κάποτε). Οπότε κι αυτό το γράμμα, το εμβόλιμο, είναι μια περιττή προσθήκη σε αραχνιασμένα κι άχρηστα inboxes. Το κατανοώ. Οπότε λέω και την επόμενη εβδομάδα να μην σας ταλαιπωρώ πάλι με γράμμα. Πάρτε το χρόνο σας κι εσείς. Καλό θα μας κάνει. 

ως τότε, μερικά λινξ

Πόσο μας κοστίζει η κλιματική αλλαγή; Να σας πω. Ο φετινός καύσωνας έσβησε το 0,9% του ελληνικού ΑΕΠ. Τόσο. 

"Geoengineering is going to happen". Θα γράψω γι' αυτό το θέμα στο επόμενο διάστημα. 

Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ λέει την άποψή του για τους χρηματιστές της Wall Street στις αρχές της δεκαετίας του '90. 

Αυτό το βίντεο δείχνει την κριτική που κάνει ένας κύριος για ένα μπέργκερ. Αλλά σας το δείχνω για την ποιότητα της παραγωγής: ο άνθρωπος έχει βάλει κάμερα έξω από το αυτοκίνητό του για να τον δείχνει καθώς το παραλαμβάνει από το drive through. 

Μια ανάλυση για το μέλλον της Ρωσίας μετά την κατάρρευση της συνομοσπονδίας, από τον Μιχαήλ Χοντορόφσκι. 
 
πάμε και στα λινξ από sites με paywalls:
 
Αυτή η συνέντευξη της 35χρονης καναδής τραγουδίστριας Grimes, στην οποία μιλάει μεταξύ άλλων για την τεχνητή νοημοσύνη, το μέλλον, τον Άρη και άλλα άσχετα θέματα, είναι ένα απερίγραπτο περιβόλι μπουρδολογίας και ασυναρτησίας. Δεν θυμάμαι πρόσφατα να έχω ξαναδιαβάσει τόσες ανοησίες μαζεμένες (Wired) 

Μιας και μιλάμε για ανοησίες: ποιο είναι το μάθημα που έλαβε η Mattel από την τεράστια επιτυχία της ταινίας Barbie; Ότι πρέπει να επενδύονται χρήματα σε περισσότερες ταινίες που μιλάνε για πραγματικά θέματα που απασχολούν την κοινωνία με ευφάνταστο και διασκεδαστικό τρόπο από ταλαντούχους δημιουργούς; Μάλλον όχι. "Ο κόσμος θέλει περισσότερες ταινίες για παιχνίδια!" Αυτό κατάλαβαν. Τώρα θέλουν να φτιάξουν ταινίες για τα αυτοκινητάκια Hot Wheels, το Μπομπ το Μάστορα και το UNO. (New Yorker) 

Η κλιματική κρίση σε τέσσερα διαγράμματα (Economist) 

Ποιες επιπτώσεις θα έχει η ΑΙ στον εκδοτικό κόσμο (ΝΥΤ) 

Γιατί η Σαουδική Αραβία αγοράζει όσο περισσότερους ποδοσφαιριστές μπορεί (Economist) 

προσβλέποντας στα out of office replies σας, 


καλό δεκαπενταύγουστο
https://twitter.com/tgeorgakopoulos
https://www.facebook.com/thodorisgeorgakopoulos/
https://www.instagram.com/tgeorgakopoulos/
https://www.linkedin.com/in/georgakopoulos/
Website
Email
Copyright © 2023 georgakopoulos.org, All rights reserved.


Θέλετε να αλλάξετε το πώς λαμβάνετε αυτά τα γράμματα;
Μπορείτε να αλλάξετε τις επιλογές σας ή να σβηστείτε από τη λίστα.