Having trouble viewing this email? Click Here.

تیرماه ۱۳۹۱




یک دردسر تر و تمیز
کسب مهارت‌های گفت‌و‌گویی برای یک کارآفرین بسیار مهم و حیاتی است چرا که بخش مهمی از فرایند حل مساله مربوط به توضیح مساله می‌باشد و در توضیح مساله‌ است که ما نیاز‌مند خوب فهمیدن و خوب گفتن هستیم.
جمله‌‌ی بالا را کسانی که خیلی نمی‌فهمیده‌اند گفته‌اند. اما از آن‌جایی که ما خیلی می‌فهمیم، مهارت‌های سه گانه‌ای را برای یک به دردسر افتادن تر و تمیز وپایین کشیدن کرکره مذاکرات در سه سوت ارائه می‌کنیم:
۱) گوش نکنید ۲) زیاد حرف بزنید ۳) سوال نپرسید.
برای توضیح دقیق‌تر این مهارت‌ها این‌جا را بخوانید.


 

درخششی دیگر در کارنامه خورشید
دوره‌های بهار مدرسه خورشید به پایان رسیدند. در بهار ۹۱ دو دوره « تدوین طرح کسب و کار من» برگزار شد که اولین دوره ۲۵ خرداد ماه و دومین دوره، ۲۲ تیرماه به کار خود پایان داد.  در دوره اول ۸ نفر از ۲۲ دانشجوی دوره موفق به دریافت گواهینامه پایان دوره شدند. از آن‌جایی که دوره دوم که با حضور ۲۶ دانشجو برگزار شد به تازگی به اتمام رسیده است، تعداد فارغ‌التحصیلان این دوره در حال بررسی است و به زودی اعلام خواهد شد. همزمان با پایان دوره اول، سمانه، یکی از ۸ فارغ‌التحصیل دوره، کسب و کار خود را در یکی از شهرهای استان همدان آغاز کرده و همچنین گزارش داده است که یک فروشگاه آنلاین کیف در مقیاسی کوچک راه‌اندازی کرده‌ است. تعدادی از فارغ‌التحصیلان نیز گزارش‌هایی از توسعه کسب و کار موجودشان داده‌اند و برخی دیگر به یک ایده و طرح عملی برای شروع رسیده‌اند. ضمن تبریک به سمانه عزیز برای همه این عزیزان آرزوی موفقیت‌ و شادکامی داریم.لازم به یادآوری است که تقویم آموزشی دوره‌های آینده‌ مدرسه به همراه معرفی و ارائه‌ی کلاس‌های جدید به زودی اعلام خواهد شد. ت





کارآفرینی با سفال
ساغر در بخش پرسش و پاسخ وبسایت خورشید سوالی را مطرح کرده‌است:
«من در رشته سفال دوره آموزشی رو گذروندم ومی‌خوام کارمو شروع کنم، نمی‌دونم چطوری؟»
یک خورشیدی در پاسخ به این سوال اینطور گفته:
«... من هفته پیش در نمایشگاه گردشگری شیراز شرکت داشتم که صنایع دستی استان رو هم معرفی می‌کرد. یکی از غرفه‌هایی که شلوغ بود سفالینه‌های قدیمی رو می‌فروخت. فکر می‌کنم با تکنیک پتینه و درست کردن این نوع سفال‌ها موفق بشی...»
تجربه شما در این باره چیست؟ اینجا با ساغر در میان بگذارید.

از میان فارغ‌التحصیلان

زهرا.ز: براي من اولين قدم وقتي برداشته شد كه خودمو باور كردم و از وقتي كه توانايي‌هام رو شناختم و اعتماد به نفس پيدا كردم انگار همه چيز خود به خود درست مي‌شد. واقعا به اين كه ميگن «از تو حركت، از خدا بركت» رسيدم. من هم هنوز اول راهم ولي به جرات به همه مي‌گم نترسيد و شروع كنيد. بررسي و پيگيري هزينه آنچناني نداره ولي اكثرا نتيجه‌های‌ غير قابل تصوری‌ داره. امروز به كسي مي‌گفتم حتي اگه همين الان زنگ بزنن و بگن همه چيز كنسله همين احساس خوبي كه اين چند وقته داشتم برام يك دنيا ارزش داره. باز هم از راه ديگه شروع مي‌كنم.

مریم: حقیقتا این مدرسه مثل یک سکوی پرتاب عمل کرده و باعث شده تا حد خیلی زیادی به  دستیابی به اهدافم نزدیک بشم و طرح‌هایی که دارم واقعی‌تر و منسجم‌تر به نظر برسن.

هانیه: من نمی تونستم ایده‌ام رو سازماندهی کنم، اما الان تمامی مراحلش مکتوب در کنارم هست و ایده‌ام کاملا واضحه. نخستین اقدام مذاکره با افرادی هست که قصد دارم باهاشون همکاری کنم و پس از به نتیجه رسیدن بستن قرارداد هست. سرمایه اولیه برای ایده ذهنی‌ام را در اختیار دارم و می‌تونم شروع کنم. در حال آماده کردن تقویم زمانی کاریم هستم و پس از اون طبق مراحل کارم جلو می‌رم.

زهرا.الف: باورم نمی‌شد برای این کار این همه ضرر کنم! تا به حال این کار (بررسی حساب و کتاب مالی) را انجام نداده بودم. اول فکر کردم که محاسبات جدول اکسل اشتباه تعریف شده و درست نیست. مجبور شدم همسرم را که لیسانس حسابداری دارد صدا کنم و توضیح بخواهم. این قسمت بهترین قسمت این کلاس برایم بود. تا به حال من فقط کار می‌کردم و کار می‌کردم و هیچ‌گاه حساب و کتابی در کارم نبود، البته وجود همسرم باعث می‌شد که به مشکل برنخورم ولی الان قدر یک حسابدار را در یک مجموعه درک کردم. بی‌نهایت به توان ده‌هزار ممنونم.

دفتر توسعه کارآفرینی زنان دانشگاه شریف
دفتر توسعه کارآفرینی زنان دانشگاه صنعتی شریف آغاز به کار کرد. این دفتر در وبسایت خود سرکار خانم مهندس مقیمی را به عنوان مدیر عامل معرفی کرده است. این دفتر به برگزاری دوره‌های کوتاه مدت در سه سطح راه‌اندازی، رشد و همچنین برپایی همایش‌هایی با موضوعات مختلف و با هدف توسعه مفهوم کارآفرینی زنان، بررسی چالش و فرصت‌های توسعه کار آفرینی زنان و تبادل تجربیات کارآفرینانه بین زنان می‌پردازد. برای کسب اطلاعات بیشتر و ثبت‌نام در این دور‌ه‌ها از این وبسایت دیدن کنید.

مصاحبه فارغ التحصیل خورشید با کارآفرین جوان

در پایان دوره مقدماتی بهار ۱۳۹۱ مدرسه خورشید نیز همانند روال معمول، فارغ‌التحصیلان دوره با یک کارآفرین یا فعال در حوزه کاری‌‌شان مصاحبه کرده‌اند که این مصاحبه‌ها به ترتیب در وبلاگ خورشید منتشر خواهند شد. اولین مصاحبه را ماریا با خانم بهاره احمدی انجام داده‌است. بهاره احمدی با مدرک کارشناسی ارشد بیماری شناسی گیاهی، در سال ۱۳۸۴ شرکت «گیلان بذرآور» را تاسیس کرد و در حال حاضر این شرکت با اجاره کردن فضا، در پارک علم و فناوری مستقر است. او در این شرکت به تولید انواع قارچ و همچنین آموزش این حرفه می‌پردازد. در وبلاگ خورشید شرح بیشتری را از کودکی، علائق، الگوها و مشکلات بر سر راه کسب و کارش بخوانید.