Kunt u deze e-mail niet lezen? Klik dan hier.

Rudolf Steiner College - logo
nieuwsbrief 19 - schooljaar 2015-2016 - 26 mei 2016 
                            (de volgende Nieuwsbrief verschijnt op 9 juni)                                 
 
Agenda
27 mei Free Factor (première 20.00 uur)
30 mei start periode 11
31 mei mondelinge examens Cambridge Engels
in periode 31 mei-7 juni rekentoetsen 9m en 11hv, laatste kans 10m en 12hv (precies moment volgt)
4 juni overige onderdelen examens Cambridge Engels 
13-15 juni reisje 10m
15 juni 14.00 uur: kennismaking nieuwe 7e klassen
16 juni 20.00 uur: ouderavond 8e klassen
16 juni bekendmaking normering 1e tijdvak
17 juni 12.00 uur: bitterkoekjesmoment met gezakten en herkansers; opgeven herkansing
20-24 juni SE-week 3 voor 9m en 11hv, toetsweek voor 10hv
20 juni start periode 12
21 juni start tweede tijdvak CSE
24 juni kunstreisje 9m1, 9m3
28 juni - 8 juli kunstreis klas 11
28 juni 16.00 uur: toneelpresentatie klas 7D
29 juni 16.00 uur: toneelpresentatie klas 7F en 7G
De agenda op de website kan geraadpleegd worden voor overige activiteiten in dit schooljaar
 
 
 
Free Factor

Het jaarlijks open podium voor alle talenten van de school, wordt dit jaar ook weer georganiseerd door de leerlingen van de leerlingenraad. 

De voorstellingen zijn vrijdag 27 mei
16:00 uur: Matinee (€3,- pp) 
20.00 uur: Première  (€5,- pp)
 
 
 
Uitslagen examens en bijeenkomst om examens te bespreken
Deze week zijn de laatste examens van het eerste tijdvak. Alle examenkandidaten hebben de afgelopen weken hard gewerkt om de examens zo goed mogelijk te doen. We wachten met hen in spanning op de uitslagen.
De uitslagen voor het eerste tijdvak van de centrale examens worden 16 juni bekend gemaakt. Iedereen wordt hier, zoals afgesproken, telefonisch van op de hoogte gebracht. Wie een examen wil herkansen kan dit op vrijdag 17 juni om 12.00 uur kenbaar maken. Dan zijn ook de examendocenten aanwezig om bijvoorbeeld het gemaakte examen door te spreken.
We danken de examenleerlingen voor hun inzet. Verder gaat onze dank uit naar alle leerlingen en collega’s; samen hebben we maximaal ons best gedaan om tijdens de examens zo stil mogelijk te zijn op de gangen. 
 
 
 
Rekenen
9 mavo en klas 11
Alle leerlingen in de vooreindexamenklassen (9 mavo en klas 11) kunnen binnenkort hun tweede kans benutten voor de officiële rekentoets. De leerlingen die voor hun eerste kans lager dan een 5 hebben gehaald, worden automatisch opgegeven voor de tweede kans. De overige leerlingen hebben zichzelf via de website kunnen aanmelden voor een herkansing (deze herkansing staat los van de normale herkansingsregeling).

9m1:      di 31 mei    11.10 - 13.10 
9m23:    di 7 juni      11.10 - 13.10  
11v:        wo 1 juni    13.05-15.35   
11h1:     do 2 juni    13.05-15.35   
11h2:     do 2 juni    10.25-12.55   


Klas 8
Alle leerlingen uit klas 8 krijgen in de maand juni tijdens de wiskundelessen een voortgangstoets rekenen. Deze is bedoeld om inzichtelijk te maken welke leerlingen moeite hebben met verschillende rekenvaardigheden. Bij de start van het volgend schooljaar zullen deze leerlingen extra rekenondersteuning krijgen. Vanaf klas 9 wordt er elk trimester gekeken naar het rekenniveau en volgt de leerling extra rekenlessen wanneer dit beneden gemiddeld is.

Klas 9hv en 10
Voor de leerlingen uit klas 9hv en klas 10 staat er weer een voortgangstoets rekenen ingepland. Leerlingen kunnen zelfstandig oefenen via het online programma Nu Rekenen.

9h1        di 31 mei    5e, 6e uur   
9h2        di 31 mei    5e, 6e uur   
9h3        di 31 mei    5e, 6e uur  
9v1        di 31 mei    5e, 6e uur   
10hv      in toetsweek van 20-24 juni  
 
 
 
Cambridge Engels
Al een aantal maanden werkt een groep leerlingen uit de 11e en 12e klassen (havo en vwo) toe naar een Cambridge Engels certificaat. Elke dinsdagmiddag blijven zij hiervoor speciaal langer op school. Een deel van hen zal dinsdag 31 mei opgaan voor hun mondeling examen in Amsterdam en op 4 juni voor de overige onderdelen zoals een schrijf- en luisterexamen. Wij wensen hen veel succes!
 
 
 
Dansrecensie
25 maart 2016 in theater de Luifel te Heemstede. De leerlingen van de dansklas van dit jaar zitten te wachten tot ze naar binnen mogen. De voorstelling gaat zo beginnen. Een beetje zenuwachtig zijn we wel, het is niet elke dag dat we naar een volkomen onbekende dansgroep gaan waarvan we een belangrijk verslag moeten maken. De deuren gaan open en vol verwachting gaan we één voor één naar binnen.
 
Elke dinsdag verzamelen we ons braaf in de danszaal van de Belgiëlaan om ons gekozen kunstvak te beoefenen. Onze volgende opdracht is een recensie schrijven over een dansvoorstelling en aangezien onze dansdocente Martine van Santen een professioneel dansgezelschap begeleidt hebben we ervoor gekozen om die voorstelling te gaan bekijken. Sommige van die dansers hebben wij als klas al eens eerder ontmoet en dat maakt het net even iets persoonlijker. Ze komen uit alle hoeken van de wereld om hier in Nederland een jaar les te krijgen en verschillende voorstellingen neer te zetten.

Wij hebben dus één van die voorstellingen gezien en na afloop waren we sprakeloos. En geloof me, dat is pittig knap voor een stelletje 16-jarigen. De show die zij hebben neergezet was zonder meer adembenemend en ik vind het zelf een voorrecht daar geweest te zijn. Die avond hebben we vier verschillende dansen gezien die allemaal hun eigen opbouw hadden en hun eigen magie. Elke dans was een kunstwerk op zich en je kon er je ogen niet vanaf houden. De verschillen in thematiek, sfeer en muzikaliteit waren volkomen in balans en zelfs de schoonheidsfoutjes leken erbij te horen.
Bekijk het zelf op 24 juni in de Toneelschuur! Dance in Art is niet alleen mooi voor het oog, maar vindt ook gelijk een doorgang naar je hart.

Michou van Sluis, leerling 11h1
 
 
 
Kunstgeschiedenis voor ouders
Regelmatig hoor ik het van ouders wanneer ik tijdens een ouderavond fragmenten uit de Kunsthistorie vertel.  Of wanneer een groep 11e klassers enthousiast terugkomt van de Kunstreis naar Parijs, Florence, Siena, Assisi, San Gimignano. Of na het doorkijken van het periodeschrift Kunstgeschiedenis van hun kind. Ouders zeggen me dan: “Daar wil ik eigenlijk meer van weten”.
Hierbij dan de mogelijkheid tot het volgen van een Kunsthistorische cursus in het najaar van 2016. Gedurende acht avonden van anderhalf à twee uur wil ik door verhaal en dia’s de Beeldende Kunstgeschiedenis behandelen vanaf de Middeleeuwen tot de 21e eeuw.
Het voorstel is dat de cursus gegeven zal worden op dinsdagavonden, te beginnen op dinsdag 6 september 2016 om 20.00 uur, eindigend half oktober. De locatie is het Rudolf Steiner College aan de Engelandlaan 2 in Haarlem-Zuid.
De kosten zijn afhankelijk van het aantal deelnemers, maar zullen niet hoger zijn dan 50 euro voor de acht avonden. De inschrijving betreft de gehele cursus en dus niet losse avonden.
 
De aanmelding is mogelijk per e-mail:
 
mcollet@rscollege.nl
 
of bij de receptie op de Engelandlaan, telefoon 023-5361378.
 
Hopelijk volgen er veel ouders hun kinderen in een kunsthistorische ontdekkingstocht.
 
Paul Jan van der Knaap,
Leerkracht Kunstgeschiedenis
Bovenbouw Rudolf Steiner College.
 
 
 
deze nieuwsbrief is een uitgave van rudolf steiner college, engelandlaan 2, 2034 na haarlem
Telefoon   023 536 13 78         Website   www.rscollege.nl
 
Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier om u uit te schrijven van onze mailinglijst
Klik hier om uw gegevens aan te passen

Email Marketing Powered by Mailchimp