Copy
View this email in your browser

Een nieuw project

Het heeft een tijdje geduurd voordat we weer een historisch verhaal vonden dat de moeite waard is om te verstrippen. Maar we zijn eruit: Het scenario is vrijwel gereed. Van de eerste pagina's zijn al een paar schetsen af. De werktitel van ons volgende boek is:

"Wilhelm II,
de laatste Duitse keizer".

Museum Huis Doorn

Wij zijn met ons plan naar museum Huis Doorn gegaan. Wilhelm II heeft daar 22 jaar lang gewoond als banneling toen hij niet meer terug kon/mocht naar Duitsland. Huis Doorn is een prachtig museum en een waardevol tijdsdocument. Wij zijn met open armen en veel enthousiasme ontvangen.

Museum Huis Doorn geeft ons inhoudelijke steun zodat ons verhaal ook op een goede manier de historische werkelijkheid weerspiegeld. Daar zijn we erg blij mee. In het Poortgebouw van het museum hebben we vrijdag het scenario minutieus doorgesproken met deskundige medewerkers. We hebben waardevolle correcties en aanvullingen gekregen. We weten nu onder meer wat de keizer rookte, welke honden hij had, waar en van wie hij leerde paardrijden.
Op de foto ziet de ruimte er rommelig uit. Het Poortgebouw wordt leeggehaald en opgeknapt. Ten tijde van de keizer zaten er woningen voor hoge gasten in. Plus een ruimte voor de administratie en een kantoor voor de adjudant van de keizer.

Het verhaal

Het wordt een stripverhaal dat gaat over over macht en machtsverschuivingen in het begin van de vorige eeuw. De Duitse keizer Wilhelm II was een kleurrijk aristocratisch persoon met een opmerkelijke levensloop, die zijn bevoorrechte positie stukje bij beetje kwijt raakt. De Duitse regering raakt meer dan eens in verlegenheid wegens Wilhelm's onhandige uitspraken.

selfie met keizerNa de voor Duitsland zo desastreus verlopen Eerste Wereldoorlog moet Wilhelm op de vlucht voor de Entente èn zijn landgenoten. Als asielzoeker klopt hij aan in Nederland en woont de rest van zijn leven in Doorn op de Utrechtse Heuvelrug.
Hij hoopt op herstel van de monarchie, maar krijgt hiervoor geen steun uit Duitsland. Noch van de Weimarrepubliek, noch van de nationaalsocialisten.


Kortom een boeiend verhaal, de moeite waard om te vertellen, en een bijzondere uitdaging om in stripvorm te gieten!

Grebbelinie

Voor Gebiedscoöperatie O-gen zijn we bezig met vier strippagina's over de geschiedenis van de Grebbelinie van het jaar 1400 tot nu: Van de bouw van de linie tot en met de bouw van het bezoekerscentrum in Fort aan de Buursteeg. Dit worden serieuze pagina's met een vleugje humor. De schetsen zijn af en zijn uitgebreid besproken met Bert Rietberg van de Gebiedscoöperatie.

Agenda

AfgStripdagen 2016elopen zondag waren we op de vernieuwde stripdagen in Rijswijk (plaatje links). Een leuke beurs die goed was georganiseerd door het Stripschap.
Dit jaar gaan we minder vaak naar markten en beurzen. We willen zoveel mogelijk tijd aan tekenen besteden.
Toch kun je ons op de volgende markten tegenkomen.

Agenda, komende half jaar:
14, 15 mei Militracks in Overloon
4, 5 juni Stripdagen Haarlem
10,11 juni Luchtmachtdagen, Leeuwarden (onder voorbehoud)
25 juni Veteranendag, Den Haag (onder voorbehoud)

 

Verkoop

De aangepaste versie van het boek over de Grebbeberg: "Slag om de Grebbeberg" is uitverkocht. Hiervan komt geen herdruk. De titel "Strijd om de Grebbeberg" is een goed alternatief voor jong en oud en nog volop beschikbaar.
In Soesterberg is het Nationaal Militair Museum. Als je het fraaie gebouw binnenkomt, kom je meteen in de winkel. Op een prominente plek tussen de modelbouwdozen staan onze boeken uitgestald. Daar zijn we best wel trots op...
Facebook
Twitter
Website
Copyright © 2016 PelikaanPers, All rights reserved.


Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen?
Uitschrijven

Email Marketing Powered by Mailchimp
Deel
Tweet