Copy
GCL
Global Comparative Law
משפט משווה גלובלי
האתר הישראלי היחיד למשפט משווה בדיני תאגידים
חיפוש פסיקה בארה"ב, אנגליה, קנדה, אוסטרליה וסינגפור


www.gcl.co.il
The Court Reporter
Our global legal news on Your desk
www.gcl.co.il/LawRev  

הלכות חדשות בעולם
דיני חברות - דיני ניירות ערך - משפט עסקי
הבראה ופירוקים - איגוח - מתווכים פיננסים

ניוזלטר 340 - 06/01/2021

חברי מערכת:
ד"ר צבי גבאי
ד"ר דב סולומון
עו"ד יפתח אבן טל
עו"ד ורד שיידמן - עורכת ראשית
עיקרי ניוזלטר זה
 
זהות הרוכש
אוסטרליה:
  •   עקרונות הדיווח המתמשך - האם זהות רוכש בעסקת מיזוג היא פרט מהותי למשקיע הסביר שיש לכללו בדיווח מיידי שנמסר עקב שינוי מהותי בעסקי החברה? 
קנדה:
  • עקרונות הדיווח המתמשך - מבחני השינוי המהותי בעסקיה, פעילותה או הונה של החברה, המקים חובת גילוי במועד (חובת דיווח מיידי) לפי סעיף 73 לחוק ניירות ערך הקנדי.
   
שאלות משפטיות באתר GCL:

האתר החדש מאפשר שיטת חיפוש ייחודית ובלעדית ל- GCL (זאת בנוסף לאפשרויות החיפוש הרגילות הקיימות), העונה לצרכים הספציפיים של עבודת המשפט המשווה, ובאמצעותה של השיטה, ניתן למצוא ולאתר פסקי דין מרחבי העולם, לפי השאלות המשפטיות שהתעוררו בבתי המשפט. תחת הכותרת "נשאל ונענה" ("Asked And Answered") ניתן לרשום מספר מונחים, ולקבל רשימה של שאלות משפטיות שלחיצה על כל אחת מהן, תוביל לפסקי הדין שעסקו בהן.
 
השאלות המשפטיות העולות בחיפוש, הן שאלות שנדונו בפסיקות מסביב לעולם, ושיטת החיפוש שלנו מניחה, כי קודם למציאת התשובה, חשוב לדעת לשאול את השאלה הנכונה, בפרט לצורכי משפט משווה.


לשם ההדגמה הפעם: רישום המונח/ים "נושאי משרה" ו- "אחריות" בסקציית "נשאל ונענה - חיפוש מתקדם" מוביל לרשימת שאלות מכובדת שמבחר מייצג בלבד נציג בפניכם כדלקמן:
  • אחריות נושאי משרה באופן אישי לעבירות המתבצעות על ידי התאגיד.
  • אחריותם של נושאי משרה השותקים לאורה של שמועה כוזבת המשפיעה על מחיר סחרות מניית החברה או אשר ממשיכים למסור "תחזוקת הצהרות מנפחות".
  • האם נושאי משרה שקיבלו החלטות כלכליות שגויות במסגרת בחינת תנאי עסקת מיזוג חשופים לאחריות אישית בגינן?
  • הפטור מאחריות אישית של דירקטורים ונושאי המשרה בחברה וגבולותיו.
  • חובות ואחריות של דירקטורים ונושאי משרה לפי סעיף 180(1) לחוק התאגידים האוסטרלי משנת 2001.
לצד יצירתן של דרכים חדשות וייחודיות לחיפוש פסיקה גלובלית במסגרת עריכת משפט משווה, אנחנו שמחים לבשר כי התוכן המלא של The Court Reporter מופיע בתוך האתר באופן מובנה ואינטגרלי, לטובת לקוחות GCL.
 
כנסו, תהנו, תתרשמו, ואל תחסכו מאיתנו את הערותיכם החשובות והמועילות.

להלן קישור: 
www.gcl.co.il
 
בברכה,
 
מערכת GCL

דיון משפטי
 הרוכש החמקמק

“They seek him here, they seek him there
Those Frenchies seek him everywhere
Is he in heaven or is he in hell?
That demned elusive Pimpernel”
 
Baroness Emmuska Orczy, The Scarlet Pimpernel (published 1905)
 
מידע והצפנתו: סקרלט פימפרנל הוא מבין הדמויות הספרותיות הראשונות שהולידו את ז'אנר הגיבור בעל הזהות הסודית הנעלמה. הדמות, העונה לשם סר פרסי בלקני, הוא ברון אנגלי הנהנה מיתרונות ברורים של השתייכות למעמד האצולה ובמסגרת האופציות הרבות הנובעות מכך, הוא בוחר באופן מודע לחלוטין, לאמץ ולסגל לעצמו חזות מטופשת במיוחד, בעלת מניירות מפונפנות ומגוכחות, לצד תפיסת עולם שיטחית שאין כדוגמתה, המבטיחה להשלים באופן מלא את תבניתה האידיוטית של הפרסונה. הברון פרסי בלקני נוהג להשחית את ימיו בעיסוקים טריוויאליים הכוללים כתיבת שירים קנטרניים המתארים את הרכילות האחרונה של התקופה (ראו לעיל), ודיונים בטלים (עם קול מאנפּף תואם), בנושאי צו השעה, כדוגמת נפלאות האופנה הלונדונית האחרונה.
 
בעוד סר פרסי עסוק בהתשת שומעיו בסיפורים הכוללים פירוט מייגע במיוחד, על הצלחתו המפליגה בקשירת עניבת הקראבט, אחיו למעמד האצולה השוכנים מעבר לתעלה בחלקו הצרפתי של הקונטיננט האירופאי, נאבקים להבטיח כי צווארם לעולם לא ייפגש באופן אישי ואינטימי, עם מאדאם גליוטין. פערי המציאות בין שתי הערים לונדון-פריז, לא רק שעוררו את עניינו של צ'ארלס דיקנס אשר העמיק בסוגיה זו (ראו ספרו "A Tale Of Two Cities"), אלא גם את דאגתה של אישתו של סר פרסי בלקני - מרגריט בלקני - אשר לאורך כל הדרך, מתנדנדת בין שתי תהיות בלתי פוסקות: הראשונה, כיצד יכול אדם להיוותר כל כך אדיש לאורה של אכזריות נוראה המופעלת כנגד אנשים על בסיס שיוך משפחתי ומעמד סוציו-אקונומי (גבוה במיוחד, במקרה דנן). השנייה, מי זה האידיוט המושלם שלו היא נשואה? (אגב, שתי שאלות חשובות שכל אישה ברת-דעת אמורה לשאול עצמה, לפחות פעם אחת). זה איננו מפליא שמרגריט סובלת באופן מיוחד ואישי מהתייחסותו המזלזלת של פרסי כלפי כולם והכל באותם הזמנים המודרניים, שהרי מרגריט היא צרפתיה במקורה, שהותירה אחריה משפחה גדולה בצרפת (אח אחד לפחות), והיא חרדה לגורלם ולגורלה לנוכח האתגרים הברורים.
 
בתקופה דרמטית זו, אדם אחד העונה לכינוי "סקרלט פימפרנל", עומד בראש קבוצה סגורה ומצומצמת של אנשים המסרבים לשתוק אל מול רוע גזירת המהפכה הצרפתית, והם מתרוצצים בין שתי הבירות, וזוכים לפרסום רב ברחבי אנגליה וצרפת, לנוכח הצלחת פעולות הצלה הירואיות במיוחד שהם מוציאים אל הפועל, במסגרת שאיפתם להרחיק את האצולה הצרפתית מגורל מדמם במיוחד. זהותם של סקרלט פימפרנל ואנשיו איננה ידועה, גם לא למרגריט עצמה. סקרלט פימפרנל הוא למעשה סר פרסי בלקני - אידיוט הכפר ביום, גיבור לאומי בלילה, וככל שהפער החזותי בין שתי הדמויות הוא גדול יותר, כך גם גוברים הסיכויים כי סקרלט פימפרנל יצליח להציל יותר אצילים צרפתיים, לפני שהוא ייתפס בסופו של דבר. נאחל למיטב שבנשות ישראל כי תזכינה לגילויים מפתיעים שכאלה.
 
מכירת נכסי חברה, או רוב הונה, הוא אירוע טוב, לרוב, אך איננו נטול ספקות ומורכבויות. הסיבות למכירת רוב רובה של מה שמגדיר את החברה הן מגוונות, אך פעמים רבות, אין להימלט מהמסקנה כי אירוע דרמטי כזה הוא תולדה של הכרח, הרבה יותר משהוא הזדמנות ובחירה. בלשון אחרת, מכירת חברה היא פעמים רבות פעולת חילוץ, בגדר גלגל ההצלה האחרון שנותר לה, לפני מפגש בלתי נמנע עם בעלי התפקיד המצווים על ידי בית המשפט לשחרר את הלהב על ראשה (ובזה סיימנו את האנאלוגיה המחרידה הזו, אני מבטיחה).
 
כאשר החברה הנמכרת (מניות או נכסים עיקריים) היא גם חברה ציבורית, אין זה סוד כי עליה לתת דין ודברים לציבור המשקיעים ובמסגרת הגילוי, לאפשר לו לכלכל צעדיו באופן מושכל ומיודע. מבין השאלות המרגשות ביותר - אשר לעד מבטיחות להותיר את העוסקים במלאכת דיני ניירות הערך טרוטי עיניים - ניצבת בראש השאלה, מה נדרש לדווח לציבור? דיני ניירות הערך בארץ ובעולם צועדים בזהירות רבה מסביב לחיה פצועה זו (חובות הדיווח), ועל כן רשימות מכולת מפורטות לרוב, לא נמצא כאן. תחת זאת, מעדיפים מחוקקי דיני ניירות הערך והרגולטורים, לקבוע ולעגן מאפיינים, תנאים מוקדמים ומבחנים, שעל החברה ליישם ולשקול אותם, בהחלטתה האם לגלות לציבור, אם לאו. באופן גורף כמעט, מיושמים במערכות המשפט הגלובליות, מבחנים ומאפיינים הכוללים את המונחים המונומנטליים "מידע מהותי", "משקיע סביר" "מהלך (או שאינו מהלך) עסקים רגיל" והם מעטרים את סעיפי חובת הגילוי הנאות החוקית (או הרגולטורית) מתוך שאיפה בריאה להבטיח שוק הון שקוף ונטול כסות מיותרת.
 
באוסטרליה מתבררת תביעתה של הרשות לניירות הערך האוסטרלית (ASIC) אשר הוגשה לאחר ששתי עסקאות מכר של נכסים מהותיים של חברה ציבורית אוסטרלית, זכו לדיווחים מיידיים, דיווחים מתקנים, דיווחים משלימים ובעיקר, דיווחים מבלבלים, אשר הותירו ציבור משקיעים באופוריה ומיד לאחר מכן בהתרסקות (עובדה שהשפיעה לטובה ולזוועה גם על מחיר המניה בתקופה הרלבנטית). בית המשפט הפדרלי מוזעק לבחון את טיב הגילויים שביצעה החברה על רקע מאפייני חובת הגילוי שכללו "מהותיות" ו"משקיע סביר" ועד כאן, אין כל חדש, אולי. אלא שהפעם, מבין המידעים שהוסתרו, היתה גם זהותו של הרוכש. השאלה המשפטית בה נדון ב- Court Reporter זה הינה, האם זהותו של הרוכש, המושיע, היא בגדר מידע מהותי למשקיע הסביר? האם לזהוּת הרוכש השלכה או השפעה ברורים לשאלת השינוי המהותי שהוביל וחייב את שחרורו של דיווח מיידי לציבור? לצד שאלות הקשורות בדיווחים מיידיים ודיווחים מתמשכים, דרמת "הרוכש החמקמק" היא שבלב הדיון כאן היום. כן, כן!
They seek him here, they seek him there, Those Frenchies seek him everywhere…  
 
סוגיות משפטיות בפסקי הדין
אוסטרליה:
 
האם זהות רוכש בעסקת מיזוג היא פרט מהותי למשקיע הסביר שיש לכללו בדיווח מיידי שנמסר עקב שינוי מהותי בעסקי החברהחובות הגילוי המיידי על פי סעיף 674 לחוק החברות של אוסטרליה; חובת הדיווח המתמשך של חברה ציבורית, ביחס לאירועים אשר שינוי את פני הדיווח הקודם; האם קיימת חובה לדווח על דבר זהותו של רוכש נכסי חברה ציבורית?; האם זהותו של רוכש בעסקת מיזוג, היא בגדר פרט מהותי למשקיע הסביר?; חובות הגילוי על פי חוק ועל פי כללי הרגולציה החלים באוסטרליה ביחס למידע הקשור בקבלת אישורים פיננסיים לעסקת מכירת נכסי החברה; חובות הגילוי על פי חוק ועל פי כללי הרגולציה החלים באוסטרליה ביחס למידע הקשור זהות הרוכש; חובות הגילוי על פי חוק ועל פי כללי הרגולציה החלים באוסטרליה ביחס למידע הקשור ביכולת הרוכש להשלים את העסקה; ייחוס ידיעותיו של אדם הנושא במשרה בכירה בחברה, לחברה עצמה; באילו מקרים, ועל פי אלו מבחנים, חלה חובת דיווח מיידי על חברה ציבורית על פי כללי הרגולציה של הרשות לניירות הערך באוסטרליה?; חובות דיווח ספציפיים על אירועים המשפיעים על הכנסות החברה; חובות ואחריות של דירקטורים ונושאי משרה לפי סעיף 180(1) לחוק התאגידים האוסטרלי משנת 2001; סעיף 180(1) לחוק התאגידים האוסטרלי משנת 2001 המחייב דירקטורים ונושאי משרה בחברה לפעול תוך הקפדה על חובת הזהירות והמיומנות המצופה מאדם סביר במעמדם והנושא באחריות זהה, היה מפעיל.
 
קנדה:
 
מבחני השינוי המהותי בעסקיה, פעילותה או הונה של החברה, המקים חובת גילוי במועד (חובת דיווח מיידי) לפי סעיף 73 לחוק ניירות ערך הקנדיהאבחנה בין החובה הסטטוטורית של חברה ציבורית, למסור מידע על שינויים מהותיים בפעילות, בעסקים או בהון של החברה במועד, ובין הרגעת חששות משקיעיה בכל שלב של תהליך האישור ב- FDA; האבחנה שבין חובת הדיווח המיידי (דיווח במועדו) לבין חובת הדיווח התקופתי; מבחן "סיכויי התביעה" כמבחן סף לאישורה של התביעה כייצוגית.


לקריאת פסקי הדין המלאים
ניוזלטר 334 (קוורום בראי הדמוקרטיה)
ניוזלטר 333 (עורך הדין האמין)
ניוזלטר 332 (חוזה וביטולו)
ניוזלטר 331 (הצבעה אמריקאית)
ניוזלטר 330 (תנאים מתלים בעסקאות מיזוג)
ניוזלטר 339 (אהבה בימי קורונה)
ניוזלטר 338 (Equity Chambers)
ניוזלטר 337 (ביצור שליטה)
ניוזלטר 336 (הדירקטור המעודכן)
ניוזלטר 335 (שליחות קטלנית)
What Does GCL do?
GCL - Global Comparative Law
Facebook
Website
GCL משפט משווה גלובלי © כל הזכויות שמורות
contact@gcl.co.il   08-9229552   ת.ד. 268, מודיעין

www.gcl.co.il/LawRev  






This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GCL - Global Comparative Law · בת חן · ת.ד. 110 · מושב חרות 4069100 · Israel

Email Marketing Powered by Mailchimp